Saltwater taffy

https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/

adf.track(546989, ’Glukoosisiirappi-drsugars’);

       

Syyskuun alkupuolella olimme järjestämässä Candyland-teemaista leivontabloggaajailtaa, yhteistyössä Blogiringin ja Dansukkerin kanssa. Ja jatkona sille olemme mukana Blogiringin ja Dansukkerin kampanjassa, missä saimme testata Dansukkerin glukoosisiirappia leivonnassa. Itse olemme tottuneet käyttämään glukoosisiirappia mm.jäätelöresepteissä estämään kiteytymistä sekä tummasuklaa ganachessa tuomaan makeutta, mutta tällä kertaa on siis vuorossa saltwater taffyt.

Amerikasta kotoisin olevat saltwater taffyt on herkullisia toffeekaramelleja, mitkä kerman tai maidon sijasta tehdään vedestä. Näitä voisi ehkä kutsua tuttavallisemmin hedelmätoffeiksi, sillä usein maut ovat hedelmien ja marjojen aikaansaamia. Tällä kertaa maustoimme omamme piparmintulla (ja lakulla, hattaralla ja vaniljalla, myönnetään että innostuttiin taas), mikä on yksi suosituimmista mauista näissä karamelleissa. Perinteisesti taffyt tehdään maissisiirappiin, mutta glukoosisiirappi toimii aivan yhtä hyvin karkkien valmistuksessa!

Saltwater taffy ohje (30-40kpl);

2½ dl  Dansukker erikoishienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
160 ml (eli n. 1½dl) Dansukker glukoosisiirappia
1 tl voita
120 ml vettä (eli n. 1,2 dl)
1 mm suolaa
½ tl piparminttuöljyä tai oman maun mukaan
muutama pisara väriainettaTarvitset;

– n. 20cm halkaisijaltaan olevan vuoan
– paksupohjaisen kattilan
– lämpömittarin
– leivinpaperia
– sakset tai veitsen

1. Voitele huolellisesti noin. 20x20cm kakkuvuoka/uunivuoka, muodolla ei ole merkitystä.
2. Sekoita isossa paksupohjaisessa kattilassa kaikki muut aineet paitsi maku-ja väriaineet.
3. Keitä seosta kunnes se saavuttaa 122-123 asteen lämpötilan. Siirrä heti pois liedeltä ja lisää maku-ja väriaineet hyvin sekoittaen.
4. Kaada seos voideltuun vuokaan ja anna jäähtyä hetki.
5. Kun taffyseos on jäähtynyt sen verran että raaskit koskea sitä, voitele kätesi voilla tai öljyllä (jätä voi/öljy saataville, sillä joudut venytellessä ”rasvaamaan” käsiä uudelleen) ja nosta taffyseos vuoasta. Muodosta seoksesta pallo ja ala venyttelemään sitä. Venyta ja kasaa palloksi aina uudelleen ja uudelleen, kunnes huomaat koostumuksessa selvän eron. Taffyn vetäminen tulee koko aika raskaammaksi ilmaantuessaan. Myös taffyn väri muuttuu kirkkaasta vaaleammaksi massan saadessa ilmaa.
6. Vedä vielä kerran taffy pitkäksi nauhaksi, öljyä/voitele sakset tai veitsi ja pilko haluamasi kokoisia taffyja.
7. Leikkaa leivinpaperista neliöitä ja kääri taffyt niihin. Taffyt säilyy kääreessä ja pakattuna rasiaan noin viikon ajan.

VINKKI! Jos taffyseos ei ole jäähtyessään tarpeeksi paksua vedettäväksi, voit lämmittää sen liedellä uudelleen 122-123 asteeseen. Jos taas massa on liian kova vedettäväksi, se on keittynyt yli ja siitä saa taffyn sijasta imeskeltäviä karamelleja.


VINKKI! Jos käytät alkoholipohjaisia makuaineita, seos saattaa kuohuta lisäysvaiheessa, joten olethan varovainen!

Vihreistä taffyista ylhäällä kuvassa näkee hyvin eron vetämättömän ja vedetyn taffyn välillä, aluksi taffy on jadenvihreä ja vedettynä pastellinen!
Glukoosisiirapista vielä sen verran, että vaikka se onkin valmistettu vehnätärkkelyksestä, niin glukoosin gluteenipitoisuus pienenee niin huomattavasti valmistuksen aikana (0,002 prosenttiin), että tuote voidaan luokitella gluteenittomaksi.
Jos reseptistä tai karkkien valmistuksesta herää kysymyksiä, huudelkaa niin mielellään vastailemme! 🙂 Mitäs sitten muut ovat kehitelleet glukoosisiirapista? Kurkkaa täältä.
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
ruoka makeiset leivonta
Kommentit (12)
 1. Pienet Herkkusuut - Maiju
  3.10.2016, 09:37

  Ihanan näköisiä herkkuja!

  1. Dr.Sugar/Jonna
   3.10.2016, 10:47

   Kiitos! Kannattaa kokeilla 🙂

 2. Milloin ne maku aineet laitetaa ja mitä makuja voi laittaa?
  Esim. Nestemäisiä makuja vaan (kö) ��

  1. Dr.Sugar/Jonna
   3.10.2016, 11:24

   Heippa, kohdassa 3. laitetaan maku-ja väriaineet. Parhaiten sopii juurikin nestemäiset tai pastamaiset. Mitä vaan mieleen juolahtaa mauksi laittaa sopii näihin 🙂 taffymassan sekaan voi myös sekoittaa vaikkapa nonparelleja (kannattaa lisätä ne kun taffymassa menee jäähtymään) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *