Rosette Cookies – Ruusupikkuleivät

Heipähei!
Ulkona on harmaata ja sataa, mutta onneksi aina voi leipoa jotain aurinkoista ja piristävää! 🙂 Keksilinjalla jatketaan, tosin tällä kertaa pursotettavien pikkuleipien muodossa.
Ohje (n.20-30 pikkuleipää koosta riippuen);
2 ½ dl voita, huoneenlämpöinen
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
1,2 dl sokeria
½ tl vaniljauutetta
½ tl suolaa
5½ dl erikoisvehnäjauhoja
(väriainetta, mieluiten geeliä tai nestemäistä)

tarvitset myös;
– pursotinpussin
– tähtityllan 

1. Aloita vatkaamalla kulhossa voita hetki joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon sokeri, vaniljauute sekä kananmuna. Vaahdota sileäksi vaahdoksi.
2. Lisää jauho pienissä erissä koko aika hiljaisella vatkaten. Jatka kunnes kaikki jauhot ovat seassa ja taikina on tasainen.
3. Mikäli haluat värjätä keksit, lisää väriaine nyt ja vatkaa kunnes taikina on saanut tasaisen värin. (Aloita lisäämällä väriainetta vähän, ja lisää kunnes saat haluamasi lopputuloksen.)
4. Laita tylla ja pursotinpussi valmiiksi ja kauho taikina pussiin. Älä laita kaikkea kerralla! Taikina on hieman jämäkkää joten on helpompi pursottaa kun pussi ei ole täynnä. Pursota pellille ruusuja keskeltä ulospäin hellästi puristaen. Tai tee haluamiasi kuvioita.
5. Paista n. 5-10 minuuttia kunnes keksit ovat kypsiä.
-Dr.Sugar-
Kommentit (9)
  1. Oi, ihania ja tosi kiva idea! 🙂
    Kyllä oli vaahtiksista iloa, niitä vielä jäikin joten vaahtokarkkileivonta jatkukoon! 😉

  2. Kauniita, aivan mahtava idea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *