Red Velvet cupcakes
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 ½ dl sokeria
3 ½ dl rypsiöljyä (tai sulaa voita)
2 kananmunaa
2 ½ dl jogurttia, piimää
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta
1. Valmistele muffinipelti muffinivuoilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Aseta sivuun.
2. Sekoita keskenään sokeri ja öljyt, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.
3. Lisää seoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikina haaleni liikaa, voit vielä lisätä väriä.
4. Pienessä kulhossa mittaa viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita se joukkoon.
5. Annostele taikina muffinivuokiin. Ja paista uunin keskitasolla n.15-20 minuutin ajan, Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kuppikakut säilyy hyvänä jääkaapissa noin kolme-neljä päivää.
400g tuorejuustoa (philadelphia/mascarpone)
75 g voita, pehmeänä
3 dl vispikermaa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
2. Notkista tuorejuusto käsivatkaimella tai yleiskoneessa, lisää joukkoon pehmeä, mielellään huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasainen.
3. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi.
4. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput.
5. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.
Todella kauniin ja herkullisen näköisiä.
Kiitos! Sitä ovatkin! 😊😋