Raspberry Breakfast Muffins – Vadelmaiset aamiaismuffinit

Hei!
Aamuleivonta on kivaa ja rentouttavaa. Ja aamullehan on tunnetusti pyhitetty useita leivonnaisia, pannareita, croissantteja ja sitten niitä muffineita. Ja että kun ne ovatkin hyviä.
Reseptejä on tottakai monia, mutta tässä ihanien vadelmaisten herkkujen ohje. Ja ei, ne eivät ole pelkkää aamiaisherkkua! =)
Ohje (10-12 normaalikokoista muffinia);
5-5½ dl vehnäjauhoja
n. ½ dl kaurahiutaleita
2½ dl piimää
1½ dl sokeria
½ tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta/sokeria
1 kananmuna
125 g voita/margariinia, sulatettuna
n. 5 dl vadelmia tuoreena tai pakastettuina
(kaurahiutaleita/lastuja koristeluun)
1. Laita uuni lämpenemään n. 190 asteeseen. Vispaa kulhossa voi, piimä ja kananmuna.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää kuivien aineiden joukkoon marjat ja kääntele ne hellästi jauhojen sekaan. Lisää vanilja.
3. Lisää voi-piimä-kananmuna seos vähitellen kuivien aineiden joukkoon aina hellästi käännellen. Taikinaa ei tulee sekoitella.
4. Täytä muffinivuoat (paperiset+muffinipelti/ tai vahvat paperiset vuoat ilman peltiä) yli puolenvälin. Mikäli haluat, niin voit tässä vaiheessa ripotella muffinien päälle kaurahiutaleita koristeeksi. 
5. Paista keskitasolla uunissa n.20-30 minuuttia aina uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla muffinien kypsyyttä hammastikulla. Mikä tikkuun tarttuu märkää taikinaa, anna muffienien olla vielä hetki uunissa.
Mukavaa lauantain jatkoa! =)
-Dr.Sugar-
Kommentit (8)
  1. Ihanan näköisiä! Pakko kokeilla joku päivä, nams 🙂

    minttusblog.blogspot.fi

  2. Anna Pauliina
    8.10.2013, 20:09

    Oi nam! Aamiaismuffineissa on kyllä sitä jotakin. Olen kokeillut vasta mustikkaa aamupalalla, mutta vadelma on varmasti ainakin yhtä herkkua 🙂

    1. Näin on! Vattu ja mustikka hallitsee aamiaispöytiä. Kummatkin ihania! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *