Pehmeä mustikkamurupiirakka

pehmeämustikkamurupiirakka

Mustikat ovat täällä (ja samoin tämä pehmeä mustikkamurupiirakka)! Me emme tosin itse ole tänä vuonna ehtineet metsälle, mutta ahkera äippä/anoppi toi meille kotiin toimituksen suoraan metsästä! Eipä me kauaa aikailtu ja nyt on jo parikin piirakkaa ehditty leipoa. Tämä pehmeä mustikkamurupiiras on helppo ja nopea valmistaa, ja on ihanaa pelkilteen tai lisukkeiden, kuten vaniljakastikkeen kanssa. Me teimme piiraan irtopohjavuoassa, mutta vähän korkeampi reunainen piirasvuoka toimii myös loistavasti.

mustikkamurupiirakka

Siis tämä oli niin hyvää. Niin hyvää, että oli pakko huhuilla facebookin kautta tuttuja hakemaan piirakkaa, että emme söisi sitä kokonaan itse. Kuulemamme mukaan tämä mehevä piirakka maistui myös heille! Ja koska vadelma-aika alkaa olla kohdillaan, voit valmistaa tämän piiraan myös niistä. Myös viinimarjat tai karviaiset sopii tähän loistavasti! Jos haluat tehdä samankaltaisen piirakan, mutta pellillisenä, kokeile tällä reseptillä.

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Pehmeä mustikkamurupiirakka

Ainekset (12 annosta)

Muru
2 rkl
pehmeää voita
2 rkl
sokeria
2 rkl
kaurahiutaleita
4 rkl
vehnäjauhoja
½ tl
kardemummaa
Piiras
2
kananmunaa (pientä/keskikokoista)
1½ dl
hienoa sokeria
75 g
sulaa voita
¾ dl
lämmintä maitoa
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2½ dl
vehnäjauhoja
200 g
mustikoita (tuore/pakaste)
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla ja/tai voitele 24-26cm irtopohjavuoka (tai korkeareunainen piirasvuoka). Siirrä sivuun.
  2. Valmista muruseos pienessä kulhossa haarukalla “muussaamalla” yhteen siihen tulevan ainekset. Siirrä sivuun.
  3. Valmista piiras mittaamalla kulhoon kananmunat ja sokeri, vaahdota ne kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon lämmin maito sekä sula voi, sekoita.
  4. Lisää sitten joukkoon kuivat ainekset, kääntele ne hellästi joukkoon ja kaavi taikina vuokaan. Ripottele pinnalle tuoreet tai pakastetut mustikat ja vielä mustikoiden pinnalle muru.
  5. Paista piirasta uunin keskitasolla 25-35 minuuttia uunin tehosta riippuen. Valmis piiras on kauniin kullanruskea, voit kokeilla kypsyyttä myös hammastikulla.
  6. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeiden, kuten vaniljakastikkeen-tai jäätelön kanssa.
ruoka leivonta makeat-piirakat piirakat
Kommentit (4)
  1. Hei, miksi maito lisätään tailonaan lämpimänä?

    1. Moikka! Maito lisätään taikinaan lämpimänä siksi, että piiraasta tulee kuohkea (kun kaikki ainekset ovat saman lämpöisiä, taikinasta tulee paras mahdollinen). Kylmä maito viilentäisi taikinaa ja vaahdotettuja kananmunia liikaa. Leivontailoa! 🙂

  2. Siis taikinaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *