Pastellinen marenkikakku

Moikka!
Tarkoituksena oli tarkoitus tehdä jotain kaunista ja pastellista, ja ihana raikas marenkikakku sopi tähän loistavasti. Marenkikakut on ihanan kepeitä ja tähän kakkuun haluasimme yhdistää jotain ekstraherkullista – granaattiomenaa & passionhedelmää. Combo oli ihana, rapean marengin, pehmeän kermavaahdon ja raikkaiden hedelmien kera. Tähän voi tietysti käyttää mitä tahansa lemppari hedelmiä tai marjoja, mutta tämä yhdistelmä oli mieleemme erityisesti.

Marenkikakut (4kpl 15cm);
200 g erikoishienoa sokeria
100g valkuaisia
vaniljasokeria
+Squires Kitchen elintarvikevärejä, käytimme pinkkiä, lilaa, sinistä ja keltaista.

1. Mittaa ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sokeri siihen. Odottele että uuni lämpeää oikeaan asteeseen ja laita sokerit uuniin. Lämmitä niitä noin viiden minutin ajan.
3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset. Ne ovat valmiita kun voit kääntää kulhon toisinpäin ja vaahto ei valu.
4. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia, ota uunista. (ja aseta uunin lämpötila 90-100 asteeseen)
5. Pistä vatkain päälle ja kauho isolla lusikalla tai pienellä kauhalla sokeria valkuaisvaahtoon koko aika sekoittaen. Anna edellisen satsin aina sulaa joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Lisää kunnes kaikki sokeri on seassa. (jos sulaneet reunat ehtivät ruskettua tai jähmettyä, älä lisää niitä).
6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes vatkaimet massasta nostaessa saat ”marenkihuippuja” ja pyöritellessäsi marenkimassaa sormiesi välissä, et tunne sokerikiteitä.
7. Värjää & mausta. Kauho pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla varustetulle uunipellille. Mahdollisemman samankokoisiksi marenkikakut saa, jos piirrät leivinpaperille valmiiksi 15cm halkaisijaltaan olevat ympyrät.
8. Anna kuivua uunissa n.60 minuuttia. Varmista ettei marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Jos marenkilevyt ovat pehmeitä 60 minuutin jälkeen, sammuta uuni ja anna marenkien kuivua uunisssa jälkilämmöllä vielä 30-60 minuuttiin, tarkista välillä! Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.

Täyte;

2½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 passionhedelmää
1 granaattiomena

+ syötäviä kukkia

1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Levitä kermaa ja hedelmiä kolmen kerroksen väliin. Koristele pinta.
3. Anna tekeytyä hetki ja tarjoile!

VINKKI! Jos haluat kauniisti yksi tai monivärisiä marenkeja, tee se näin; aseta haluamasi tylla pursotin pussin päähän. Käännä pursotinpussi väärinpäin esimerkiksi ison limupullon tai viinpullon päälle (älä kokonaan että saat se käännettyä takaisin & tylla ei irtoa). Sivele haluamiasi väriaineita runsaasti pussin sisäpinnalle pystysuoraan. Käännä pussi varovaisesti oikeinpäin ja kauho marenkimassaa sen sisälle. Voit vielä painella pussia että väri tarttuu marenkiin.
Parhaiten värjäykseen sopii geelimäiset värit

Värit tässä kauniin pastellisessa kakussa on saavutettu Squires Kitchenin elintarvikeväreillä mitkä saimme Annin Uunissa-verkkokaupasta. Todella pigmenttiset Squires Kitchenin pastavärit kiilasivat lemppari elintarvikeväriemme kärkeen ja itse asiassa heitin osan vanhoista väreistä pois uusien tieltä! Väreillä sai näppärästi niin pastelliset, kuin värikkäätkin sävyt esiin!

Värit saatu Annin Uunissa.com verkkokaupasta

Raikasta! Tämä kakkuhan sopisi hyvin tuleviin kesän juhliin ja vaikkapa valmistujaispöytään! 🙂
Yhteistyössä Annin Uunissa.com
-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *