Mustikka kuppikakut
Kaupallinen yhteistyö: Lush
Viime viikolla loimme tubaajien kauneusiltaan herkullisia mustikka kuppikakkuja, mitkä saivat inspiraationsa Lushin Catastrophe Cosmetic-kasvonaamiosta.
Muffinit ovat ihanan pehmeitä ja kuorrute kruunasi nämä herkut! Kuppikakut säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän! 🙂
Mustikkamuffinit ohje 12kpl;
140g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200g mustikoita, tuoreena tai pakasteena
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Nostele mustikat hellästi joukkoon nuolijalla. Jos mustikat ovat “mehukkaita”, voit pyöritellä ne vehnä-tai perunajauhossa ennen taikinaan nostelua.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.
Marenkivoikreemi;
2 kananmunan valkuaista
100g sokeria ( n. 1 1/4 dl)
130g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1 tl vaniljauutetta/sokeria
+ sinistä väriainetta
+ mustikoita koristeluun
1. Kumoa valkuaiset ja sokeri kuumutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella kunnes seoksen lämpötila on 65 astetta, tai kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta.
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunne seos on valkoista ja ilmavaa, ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt, 5-10 minuutin ajan.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä muutama minuutti. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten vatkaa sileäksi.
4. Lisää viimeisenä vanilja & väriaine (lisää vähitellen). Sekoittele hyvin. Pursota tähtityllalla.
Eikö olekin suloisia? 🙂 ja herkullisia myös!
-Dr.Sugar-
Onko noita kuvia muokattu kun itse en ainakaan sinisellä väriaineella mitenkään saanut tuon sävyistä kuorrutetta kuin kuvissa.
Hei! Kuppikakkujen kuorrute oli juuri tuon väristä kuin kuvissa 🙂 sävy tottakai riippuu siitä mitä väriainetta käyttää!
Minkä merkin väriä näissä on käytetty? Oma sininen värini antaa enemmänkin vihertävän turkoosin sävyn.
Meillä oli käytössä rainbow dustin sininen. Veikkaisin että progelin navy bluesta saa vähän saman sävyn 🙂