Minttusuklaakakku

Moikkelis!
Viime viikonloppuna tuli tehtyä ystävälle pari kakkua hänen illanistujaisiinsa.
Meille annettiin vapaat kädet ja oli mukava tehdä jotain mikä sopii syysiltoihin.
Päädyimme herkulliseen minttusuklaiseen moussekakkuun. Tämä jos mikä piristää pimeneviä iltoja!
Minttusuklaamoussekakku ohje;
5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g minttusuklaata, sulatettuna
3 liivatelehteä
½ dl minttulikööriä
175 g minttu dominokeksejä
75 g voita/margariinia
1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. 
5. Sulata liivatteet liköörin seassa kattilassa liedellä. Mikäli jätät liköörin pois reseptistä, sulata liivatteet pienessä tilkassa vettä.
6. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.
VINKKI! Alkoholittoman version saat kuumentamalla likööristä alkoholin pois./ Voit jättää liköörin kokonaan pois, mutta suosittelemme lisäämään hiukan piparminttuöljyä. 
VINKKI! Kakun voi tehdä myös ilman liivatetta. Jätä liivate pois ja lisää suklaan määrää 50-100 grammalla. Mikäli et laita alkoholia, suklaan määrää ei tarvitse lisätä!
Taivaallista! Tätä syö useammankin palasen!
-Dr.Sugar-
Kommentit (12)
  1. Vau, tuo minttusuklaakakku on aivan huikean näköinen! 🙂 Miten ihmeessä niinkin yksinkertaisilla koristeilla kun mariannerakeilla saa noin hyvännäkösen kakun? 😀

    1. Kiitos! Less is more! eikös se niin mennyt! 🙂

  2. Aivan ihania molemmat! Mariannekuulat näyttävät ihan helmiltä! 🙂 Aina on hyvä muistuttaa jo olemassa olevista resepteistä, kun joku resepti on voinut mennä vaikka ohi. Ja kauniita kakkuja on aina ihanaa katsella ;D

    1. Kiitos! 🙂 vähän sellaista helmivibaa haettiinkin! 🙂 moussekakkua ja porkkanakakkua tulee tehtyä vähän useammin kuin muita! Kiva välillä jakaa niitä kuvina, tulee kuitenkin kokeiltua eri koristeluita! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *