Mikropannukakut – mikroleivontaa
Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa!
Tiesittekös että pannaritkin voi valmistaa mikrossa? Tosin pannukakkujen nimi on ehkä vähän väärä pannun sijaan mikrossa valmistettuna! Isoin ero mikropannareissa verrattuna normaaleihin on kuitenkin sävy. Mikrotettuna pannarit pysyy vaaleina, pannulla ne ruskistuvat! Tämän ei tarvitse kuitenkaan antaa häiritä, sillä pannareista tulee maukkaita ja kuohkeita, aivan kuten normipannareistakin!
Mikropannukakut
Ainekset (6 annosta)
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- sokeria
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria/kanelia (tai ½ tl kardemummaa)
- ½ dl
- öljyä
- 2 rkl
- sulaa voita
- 1
- kananmuna
- 2 dl
- maitoa
Tee näin:
- Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe sekä vaniljasokeri.
- Lisää kuivien aineiden joukkoon sulanut voi, öljy, kananmuna sekä maito. Sekoita ainekset huolella sekaisin.
- Kauho taikinasta pieniä pannukakun mallisia kekoja leivinpaperille (taikinasta riittää noin neljään keskikokoiseen tai kuuteen pieneen pannariin). Voit paistaa pannarit mikrossa yksitellen, mikrottamalla niitä noin minuutin täydellä teholla/oman mikron tehosta riippuen tai kasata leivinpaperipalaset taikinoineen päällekkäin kasaksi ja paistaa kaikki kerralla (tällöin suosittelemme mikrotusajaksi noin 1-2 minuuttia).
- Tarjoile siirapin ja marjojen kanssa.
HUOMIOI! Taikina on melko paksua ja se ei saa olla “juoksevaa”. Mikäli luulet että taikina on liian löysää, lisää jauhoja 1-2 rkl.
Jään ehdottomasti seuraamaan mikromaanantai-juttuja! Meillä on vesivahingon ja kuivauksen takia keittiö käyttökiellossa 2-3 kuukautta, joten vain mikrokokkailu onnistuu meillä 🙂
Kiva kuulla! Mikroleivonta on osoittautunut yllättävän suosituksi, kiva jos siitä on apua! 🙂 ja tsemppia sinne!