Mignon juustokakku

Muistatteko vielä tämän pastellisen viime vuoden hillityksen? Päätimme jatkojalostaa ideaa ja tehdä teille astetta helpomman, mutta takuulla yhtä herkullisen reseptin; mignon juustokakun.

Kakku on myös helppo tehdä täysin laktoosittomana, sillä täyteläisissä mignon munissa ei laktoosia ole laisinkaan!

Mignon juustokakku ohje (22-24cm vuoka);


175 g suklaamuroja (tai keksejä)
75 g voita, sulatettuna
 
400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
½ dl sokeria
n. 300 g mignon-munia (6 mignon munaa)
*(2-3 liivatelehteä)


1. Vuoraa n.22-24 cm irtopohjavuoka reunakalvolla. Murskaa suklaamurot (tai keksit), ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Sulata mignon-munat kulhossa mikrossa välillä sekoitellen. Notkista tuorejuusto. Sekoita sula suklaaseos tuorejuuston joukkoon ja sekoittele ne hyvin yhteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Lisää 1/3 kermasta tuorejuustoseoksen joukkoon, ja kääntele hellästi sekaisin. Lisää loput kermasta ja kääntele tasaiseksi. Kaada vuokaan. 
5. Anna kelmulla suojatun kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia. (tai pakkasessa, jopa pari viikkoa etukäteen, muista suojata hyvin, ettei juustokakkuun tartu makuja!) 
6. Irrota vuoasta, koristele ja tarjoile!


VINKIT; – *Jos haluat kakusta jämäkämmän (kuvan kakussa ei ole liivatetta laisinkaan), voit lisätä juustokakkuseoksen joukkoon 2-3 liivatelehteä. Anna niiden pehmetä kylmässä vedessä ja sulata ne kattilassa ja kaada viimeisenä massan joukkoon.


– Jos haluat juustokakkuun kauniit sileät reunat, suosittelemme käyttämään reunakalvoa sekä käyttämään juustokakun pakkasen kautta ja irrottamaan kalvot ennen kakun sulamista!


– Mikäli tahdot kakusta korkeamman, 18-20cm vuoka sopii loistavasti kakun tekoon myös!

Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan mignon juustokakkua! Tykkäsimme itse sen täyteläisestä ja kuohkeasta koostumuksesta! Tämä kakku sopii koristamaan montaa pääsiäisen herkkupöytää!

-Dr.Sugar-

ruoka paasiaisruoka kakut
Kommentit (6)
  1. Etsinkin just uutta suklaakakkua kokeiluun, mutta rupesin miettimään onko se kovin sokerinen? Tai tottakai sokeria siitä löytyy, mutta onko äklönmakea? Itsellä ei ongelmaa makeuden kanssa, mutta olisi hyvä tietää että osaa miettiä tykkääkö vieraat 😀

    1. Dr.Sugar/Jinna
      15.3.2017, 08:36

      Hei, kyllä tästä kakusta makeutta löytyy �� mutta jos ei halua (tai pelkää että on) liian makeaa, suosittelen jättämään sokerin laittamatta! Näin makeus tulee vain mignon munista ��

  2. Ihana idea! 🙂

    1. Iso kiitos ��❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *