Mansikka-raparperi juustokakku
Ihanaa! Taas on raparperiaika! <3 Viime vuodelta omaksi lempparireseptiksi nousi tämä huimaavan herkullinen vadelma-raparperipiiras ja nyt halusimme taikoa jotain vähän samantyyppistä.
Koska kaapista löytyi tuoreita mansikoita, tuli niistä herkullinen makupari kirpsakalle raparperille.
Pohjan tähän juustokakkuun teimme tuolla yllämainitulla piiras reseptillä vaihtaen mansikan vadelmien tilalle ja jättäen muruseoksen pois. Leikkasimme valmiista pellillisestä piirasta sopivan palan reunavuoan pohjalle, mutta myös taikinan puolittaminen onnistuisi, ja sen voisi paistaa samaisessa vuoassa kuin mihin lopullinen kakku kasataan 🙂 halusimme itse vain kanttipaloja…mitä enemmän sen parempi! 😉
Mansikka-raparperi juustokakku (22-24cm vuokaan);
4 dl vispikermaa
1-1½ dl sokeria (maista massaa!)
1-1½ dl sokeria (maista massaa!)
400g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
Laitoimme tähän juustokakkuun liivatetta, sillä joskus happamat raparperit yhdessä mansikoiden kanssa estävät juustokakkua hyytymästä kunnolla.
+ kourallinen tuoreita mansikoita & kevyesti kattilassa pehmennettyjä raparpereja+ pikkuisen sokeria taittamaan happamuutta (n. 2 dl hedelmää yhteensä)
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista erillisessä kulhossa tuorejuusto. Voit lisätä vaniljasokerin siihen.
3. Sekoita n. puolet kermasta tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijalle sekoittaen. Lisää loput ja sekoita tasaiseksi.
4. Nosta märät liivatelehdet muoviastiaan tai kattilaan. Jos koet että ne tarvitsee lisää nestettä sulaakseen, voit lisätä 1 rkl vettä.
5. Kuumenna liivateseosta joko mikrossa tai liedellä kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Lisää ohuena nauhana juustokakkumassan sekaan koko aika sekoittaen. Lisää mansikat ja raparperit.
6. Kaada tasainen massa valmisteltuun vuokaan piiraspohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan. Voit tehdä kakun myös valmiiksi pakkaseen jopa viikkoja ennen (muista kelmuttaa) ja sulattaa sen muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
Oi kuinka ihanalta kuulostaa! Tätä täytyy tehdä viikonlopun kunniaksi! 🙂 Osaatko muuten sanoa mistä tai miltä merkiltä saisi tomusokeria ilman tärkkelystä? Jos vihdoin kokeilisi macaronsejakin! 😀
Kiitos, herkullista olikin! 😊 en nyt pistä päätäni pantiksi, mutta muistelisin että Lidlin tomusokeri on tärkkelyksetöntä 😗 käy kurkkaamassa, jos vain mahdollista! 😊 Itse käytän yleensä Dansukkerin tomusokeria, tosin siinä tomusokerissa taitaakin olla perunatärkkelystä estämässä pakkuuntumista! Jos lidl ei tärppää, niin vikana vaihtoehtona tomusokeria on melko helppo valmistaa itse blenderissä. Tosin siitä ei saa ihan yhtä hienoa, ainakaan meidän blenderillä 😉 toivottavasti tästä oli apua ja mukavia leivontahetkiä! 😊
Ah, mikä kaunotar! Olen yrittänyt tässä muutaman kevään ajan opetella raparperin syöntiin, mutta ei se kyllä omia suosikkejani ole. Tämä kakku sen sijaan… <3
Kaunis kiitos! Nyt paljastan jotain karmivaa julkisesti 😀 en itsekään hirveämmin välitä raparperista, PAITSI leivonnassa 🙂 siinä se toimii mielestäni kaikessa! 🙂