Maapähkinäpallerot

Moikka!
Nyt sellainen resepti mikä sopii muulloinkin kuin jouluna, mutta sopii kyllä lahjaksi niin hyvin!
Varmaan ekaa kertaa blogissa täysin vegaaninen herkku? Ja myös gluteeniton. Mutta himskatin herkullinen ja koukuttava.
Näitä on pakko tehdä pukinkonttiin uusi satsi, sillä tämä kului maistellessa…
Muistakaa että jos teette herkkua keliaakikoille, varmistakaa että riisimurot ovat gluteenittomia!

Ohje;
3 ½ dl riisimuroja 
2 ½ dl maapähkinävoita
2 rkl muscovadosiirappia
½ dl mantelimaitoa (myös tavallinen käy)
140 g tummaa suklaata
+ suolapähkinöitä ja merisuolaa
1. Murskaa riisimurot käsin tai blenderissä. 
2. Sekoita keskenään riisimurot, siirappi ja maapähkinävoi. Pyöritä palloiksi leivinpaperin päälle.
3. Sulata miedolla lämmöllä suklaa maidon sekaan vesihauteessa.
4. Dippaa pallerot lusikan avulla suklaaseoksessa. Nosta pellille kuivumaan.
5. Ripottele pinnalle murskatut pähkinät ja ripaus merisuolaa. Anna valmiiden pallojen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Ja valmista tuli!
Pallerot säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa noin viikon ajan. Jos laitat samaan rasiaan kaksi kerrosta palleroita, laita leivinpaperi väliin ettei ne tartu toisiinsa.

Siinä taas yksi lahjavinkki !
-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *