Lime-seljankukka sima

Lähiaikoina on ollut ihmeen paljon meneillään ja simat meinasi jäädä tekemättä, saimme kuin saimmekin kuitenkin aamusella simat porisemaan. Ja huoneenlämmössähän sima kerkeää vielä hyvin vapuksi, joten täälläkin nautitaan munkkien kera simaa! Emme kuitenkaan halunneet tehdä ihan perinteistä simaa, vaan yhdistimme simassa seljankukan ja limen – raikas combo, joka toimii mm. Jonnan lempidrinkissä Hugossa.

Kuviin eksyi myös ihana vappupallomme, superiso donitsi! Juuri sellainen pallo mikä leipureilla kuuluukin olla!

 

 

Kivaa viikonloppua! : )

 

Lime-seljankukka sima

Ainekset

2 l
valmista seljankukkamehua (tiivisteestä valmistettuna)
1½ dl
hienoa sokeria
1½ dl
fariinisokeria
3
limeä (pestyinä ja lohkottuina)
hiivaa (n.puolikkaan herneenkokoinen pala)
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Valmista seljankukkamehu tiivisteestä ja mittaa puolet valmiista mehusta kattilaan ja jätä puolet mehusta sivuun.
  2. Mittaa sokerit ja limelohkot lämpöä kestävään kulhoon/ämpäriin. Kiehauta puolet mehusta ja kaada sitten sokerien päälle kulhoon.
  3. Ota pieni osa kiehauttamattomasta mehusta sivuun ja sekoita siihen n.puolikkaan herneen kokoinen pala hiivaa. Kaada sitten kaikki loppu mehu sekä mehu-hiivaliuos mehu-sokeriseoksen joukkoon. Sekoittele ja anna jäähtyä. Anna tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään ennen pullottamista.
  4. Mittaa puhtaisiin pulloihin n.1 tl sokeria ja rusinoita pohjalle ja pullota sima. Anna tekeytyä jääkaapissa n. viikon tai huoneenlämmössä 2-3 päivän ajan. Sima on valmista kun rusinat nousevat pullon pintaan.
  5. Nauti jäiden ja limelohkon kera! Sima säilyy valmiina jääkaapissa n. viikon.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *