Kolmen pähkinän granola
Kolmen pähkinän granola yhdistää meidän suosikkimakujamme mysleissä ja granoloissa, pähkinöitä, kauraa ja kanelia. Pähkinät valikoituivat vähän sen mukaan mitä oli tarjolla: pekaania, cashew’ta sekä mantelia (mitä tosin ei oikeasti luokitella pähkinäksi, vaan luumarjaksi mutta menköön tällä kertaa…). Sinä voit valita tähän omat suosikkisi tai ne mitä juuri tekohetkellä kaapista löytyy. Granolat ja myslit on oiva tapa tuhlata myös niitä kaapin jämiä. Voit huoletta heittää mukaan chian-tai pellavansiemeniä, kookoslastuja, kuivattuja marjoja, suklaan jämät jne! Kaikki toimii erinomaisesti. Myös pakastekuivatut marjat toimii, ne vaan helposti menettää rapeutensa.
Kolmen pähkinän granola on ehdottomasti kokeilun arvoinen. Jos et itselle tee tätä, niin valmista tätä vaikka aamiaisten arvostajalla lahjaksi. Ja tätä voi tosiaan muokata omaan makuun sopivammaksi lisäämällä ja vaihtamalla aineksia, kunhan mittasuhteet pysyvät suunnilleen samana. Tämä onnistuu myös pannulla tehtynä, sitä vaan täytyy vahtia erityisen tarkasti, jotta granola ei pääse palamaan!
Joulukalenteri alkaa taas vedellä viimeisiään ja ihan pari luukkua enää jäljellä. Koko joulukuu on hurahtanut niin nopeasti, että hyvä kun on mukana pysynyt! Teitä lukijoita on kyllä käynyt täällä blogin puolella jälleen hurja määrä ja olette myös leiponeet ahkerasti kalenterin reseptejä! Erityisesti suolakeksitoffeet ja Fazerina-fudge on ollut teillä kokeilussa, kiitos kaikista ihanista kuvista ja viesteistä niihin liittyen. Aina mukava kuulla, että maistuu! 🙂
Seuraa meidän joulutouhotusta myös instagramin puolella @drjinna
Kolmen pähkinän granola
Ainekset
- 6 dl
- suuria kaurahiutaleita (ei pika)
- 1 dl
- kaura-tai ruisleseitä
- 1 dl
- auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
- 1 dl
- manteleita
- 1 dl
- cashewpähkinöitä
- 1 dl
- pekaanipähkinöitä
- 1 dl
- juoksevaa hunajaa
- ½ dl
- rypsi-tai kookosöljyä
- 1 tl
- kanelia
- 2 dl
- kuivattuja, pehmeitä karpaloita tai apriikosipaloja
Tee näin:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa suureen kulhoon kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja rouhitut pähkinät.
- Lisää joukkoon hunaja, öljy ja kaneli. Sekoita huolella.
- Levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille tasaisesti. Paahda granolaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes granola on kauniin kullanruskea. Tarkkaile granolaa ja sekoita sitä muutamaan otteeseen paahdon aikana, jotta se ei kärähdä.
- Lisää valmiiseen granolaan karpalot tai aprikoosinpalat. Säilytä ilmatiiviissä purkissa tai pussissa. Granolan säilyvyys on suunnilleen pari viikkoa.
VINKKI! Voit lisätä valmiiseen jäähtyneeseen granolaan myös suklaarouhetta desin verran.