Karamellipopparit kahdella tapaa
Blogihiljaisuuden rikkominen ja samalla syksyn tervetulleeksi toivottaminen tapahtuu än yy tee nyt! Ja mikäs parempi syy sille oisikaan, kuin herkulliset karamellipopparit sekä tavallisena että vegaanisena versiona! NAM!
Karamellipopparit ohje;
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
(ripaus suolaa)
1 paketti popparia
1. Poksauttele popparit mikrossa valmiiksi. Vuoraa valmiiksi uunipelti leivinpaperilla.
2. Mittaa ainekset isoon kattilaan ja anna saostua n.15-20 minuutin ajan, aina välillä sekoitellen.
3. Kun karamelli on selvästi paksumpaa (kastikemaista), kaada popparit karamellin sekaan kattilaan ja kääntele ne varovaisesti joukkoon. Kaada sitten seos pellille jäähtymään. Jos haluat poppareista suolakinuskin makuisia, lisää pinnalle ripaus suolaa ja kääntele vielä kerran läpi.
4. Popparit on parhaimpia nautittuna heti tai seuraavana päivänä kun karamelli on jähmettynyt.
Vegaaniset karamellipopparit ohje;
3 rkl kookosöljyä
½ dl vaahterasiirappia
½ tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
1 paketti popparia (jos et löydä popcornpakettia vegaanisena, poksauttele jyvistä)
1. Poksauttele popparit mikrossa valmiiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada valmiit popparit siihen.
2. Mittaa kattilaan kookosöljy, siirappi, suola ja vanilja.
3. Anna kiehua 2-3 minuutin ajan ja sen jälkeen valuta poppareiden päälle uunipellille. Anna jäähtyä noin puolen tunnin ajan ja nauti!
Ja ai että, nämä olivat hyviä! Ja sopivia juhliin sekä lahjaideaksi! Nyt äkkiä leffa pyörimään ja popparit esille! 😉
-Dr.Sugar-
Moikka, mikäköhän meni pieleen näinkin yksinkertaisen reseptin kanssa, kun poppareista "lähti ilmat pihalle" kun yhdisti karamellikastikkeeseen? Ovat aika surullisennäköisiä ja sitkeämmän makuisia.
Moikka! Oliko kinuski miten juoksevaa? Jos se on liian "nestemäistä", niin popparit kostuu liikaa! Meillä popparit olivat kaikista parhaimillaan kuitenkin seuraavana päivänä kun kinuski oli saanut jähmettyä kunnolla!