Karamellinen omena-punaherukkapaistos
Ilmat on vihdoin viilenneet ja tuntuu että syksy on virallisesti saapunut tänne eteläänkin. Siispä syksyinen, lämmin murupaistos on täydellinen herkku viileneviin iltoihin. Halusimme tähän paistokseen yhdistää kirpeitä omenia ja punaherukoita makean fariinimurun kanssa. Yhdistelmä on herkullinen ja toimii tietenkin myös muillakin marjoilla ja hedelmillä. Jos haluat fariinimurun sijasta tavallisen murun, vaihda fariinisokeri tavalliseen hienoon sokeriin!
Karamellinen omena-punaherukkapaistos on erityisen herkullista heti lämpimänä nautittuna. Itse tykkään paistoksista tälläisenään, mutta vaniljajäätelö sopii herkullisesti paistoksen rinnalle!
Karamellinen omena-punaherukkapaistos
Ainekset (8 annosta)
- 75 g
- voita (kuutioituna)
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 1½ dl
- fariinisokeria
- 2
- isoa omenaa (pieniä 3kpl)
- 200 g
- punaherukoita
30 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
20 min
Tee näin:
1. Valmistele piirasvuoka (22-26cm) vuoraamalla sen pohja leivinpaperilla. Mikäli piirasvuoka on keraaminen, sitä ei tarvitse vuorata.
2. Voit tehdä muruseoksen kulhossa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Sekoita kunnes seos on murumaista.
3. Ripottele muruseosta pieni määrä vuokaan ja sitten lisää omenat ja punaherukat. Levitä sitten loputkin muruseoksesta marjojen ja omenien päälle. Paista kullanruskeaksi 200 asteessa, eli n. 15-20min uunista riippuen
4. Nauti lämpimänä vaikkapa jäätelön kera!