Huoletonta Hyvää – kirja ulkona nyt!

Olipa kerran idea. Idea vegaanisesta herkkukirjasta, johon tulisi maailman överiherkuimmat vegaaniset makeat tarjottavat. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, se ei ole tämä kirja. Sillä tämä kirja veti 360 asteen käännöksen heti ensimmäisenä pohdintapäivänä kun tapasin Johannan (vie_kielen).

Oli toukokuu kun alun alkaen lähdin tätä kirjaa miettimään ja aika nopeasti tajusin, etten yksin sitä halua toteuttaa. Jonnalla on töiden kanssa sen verran kiire, että hän suljettiin pois vaihtoehdoista heti alkuunsa. Mietin että toisen tekijän täytyisi ehdottomasti olla joku joka tuntee vegaanisen paletin kuin omat taskunsa ja päädyin laittamaan viestiä Johannalle. Johanna oli mukana projektissa nopeammin kuin salama ja päädyttiin kahville niin glamöröösiin paikkaan kuin Sellon Starbucks. Aloitettiin pohtimaan kirjan herkkuja heti Pirkan ruutupaperivihkoon ja herkkuja kerääntyi oiva kasa. Ja samassa Johanna pohti “voisiko kirja olla gluteeniton?” ” No tottakai.” “Ja hei, pitäskö tehdä se ilman valkoista sokeria.” “Joo!”. Eli mättökirja vaihtui puhtaisiin raaka-aineisiin varmaan ensimmäisen kymmenen minuutin sisällä 😀 mutta älkää huoliko, vaikka kirjan raaka-aineet ovat huolettomampia, makua resepteistä ei silti puutu – aina uudelleen ja uudelleen, vegaaniset, gluteenittomat ja ilman valkoista sokeria tehdyt hurmasi minun rajoittuneen (katso.nirso) makupaletin.

Olin aina ajatellut (hassu, rajoittunut minä) tälläiset herkut vähän tylsinä. Mutta väärässä olin. Ja tällä hetkellä kun meidän taloudesta löytyy 2/4 kasvissyöjiä (loput 2/4 on kissoja…) niin oman makupaletin ja mielipiteiden avartaminen oli ehdottoman hyvä ja jopa tarpeellinen asia. Joten vaikka siellä ruudun takana olisi yhtä varautunut yksilö kuten minä, joka ensiajattelemalta miettii että mustapavut ei kuulu suklaaleivonnaisiin – nyt on aika avata mieli mahdollisuksille! Sillä kyllä ne kuulu, nam!

Kirjasta löytyy 75 huoletonta reseptiä aamupaloista leivontaan, lisukkeista juomiin. Kaikki 75 vei meidän sydämen. Mutta itse annan erityismaininnan raakakaakaolla ja verigreippi lemonadella. Voisin juoda kumpaakin litratolkulla. Kirjasta löytyy esimerkiksi vohveleita, pannareita, jäätelöitä ja kakkuja, jotka kaikki vei minun sydämen mukanaan. Kirja vie myös skeptikoiden (lue:sekasyöjien) kielen mennessään, joten ole huoletta tässäkin!

Tilaa omaa kappaleesi joko Suomalaisen kirjakaupan tai Adlibriksen sivuilta!

Lisää kirjafiilistelyjä ja arvontaa luvassa ensi viikolla instagramin puolella, joten viimeistään nyt, pistähän seurantaan meidän insta; @drjinna sekä Johannan @vie_kielen tili! Ja jos olet saanut käsiisi kappaleen tägää kuvat instagramissa hashtagilla #huoletontahyvää ja fiilistelemme kivoja kuvia omilla tileillämme!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *