Herkkuklinikka: haastattelussa Emmi & Ulla

Moikka!
Tällä kertaa pääsimme matkustamaan Vuosaareen Pauligin tiloihin ja haastattelemaan kahta ihanaa neitoa, Emmi Kinnusta ja Ulla Suoraniemeä. Naiset kertoivat meille mm. kahvitrendeistä ja siitä mitä sen kuuluisan mansikkakermakakun kanssa tulisi juoda!

(kuva: Paulig)


Mitä teidän työnkuvaanne kuuluu?

Emmi ja Ulla: ”Olemme koulutusasiantuntijoita, ja iso osa työtämme on kouluttaa asiakkaitamme, jotka käyttävät Pauligin tuotteita työssään. Lisäksi työnkuvaamme kuuluu reseptien kehittely ja barista/asiantuntijatehtävät eri tilaisuuksissa.”

Mitä koulutuksia teillä on taustalla?

Emmi: ”Olen restonomi ja ravintolakokki.”
Ulla: ”Restonomi. Lisäksi Paulig on kouluttanut meitä koulutusasiantuntijoiksi sekä baristaksi. Baristan hommia opiskelimme SCAE:n koulutuksissa ja sitä kautta myös SCAE:n kouluttajiksi.”

Millaisia koulutuksia Paulig järjestää ja kenelle?

Emmi ja Ulla: ”Räätälöimme koulutuskokonaisuuksia asiakkaille, enemmän isoille asiakkaille, mutta myös yksittäisille kahviloille. Meillä on myös kaikille avoimia baristakursseja, jotka löytyy myös nettisivuiltamme. Syksyllä alkaa myös SCAE-koulutukset.”

Onko ulkomailta jäänyt mieleen hyviä kahviloita?

Emmi: ”Täytyy sanoa suosikiksi New York. New Yorkista jäi mieleen esimerkiksi Blue Bottle Coffee-ketju.”
Ulla: ”Lontoossa tuli sellainen fiilis, että voisi tutkia vähän pidempäänkin eri kahviloita.”

Millaisia kahvitrendejä on tällä hetkellä?

Emmi ja Ulla: ”Nyt puhutaan esimerkiksi cold brewsta eli kylmäuutetusta kahvista, joka on ollut kuulemma Jenkeissä pinnalla jo viitisen vuotta, mutta nyt vasta Suomessa. Lisäksi kahvimaailmassa alkaa olla samoja piirteitä kuin viinimaailmassa, eli kahvin alkuperästä ja mausta osataan sanoa tarkemmin. Enää ei ole vain kahta eri kahvia, isoa ja pientä.”

Mitkä ovat teidän suosikkikahvinne Pauligilta?

Emmi: ”Tykkään vaaleapaahtoisista suodatinkahveista, esimerkiksi Presidentti Gold Label.”
Ulla: ”Kenya on minun suosikkini.”

Paljonko Suomessa kulutetaan kahvia ja mikä on suosituin merkki?

Emmi ja Ulla: ”12 kiloa raakakahvia henkilöä kohden. Paahdettuna se on noin 10 kiloa. Se on eniten maailmassa. Suosituin kahvijuoma on edelleen Juhlamokka, sitä juodaan noin joka toisessa taloudessa.”

Mikä kahvi sopii leivontaan?

Emmi ja Ulla: ”Yleisesti ajatellen mitä voimakasaromisempi kahvi on, sitä paremmin se tulee esille makuna. Kannattaa käyttää joko tummapaahtoista tai vaihtoehtoisesti voimakasaromista kahvia.”

Mitä kahvia suosittelisitte perinteisen mansikkakermakakun kanssa?

Emmi ja Ulla: ”Esimerkiksi Juhlamokka. Myös Presidentti Gold Label, joka on keveähkö, hedelmäinen ja melko vaaleapaahtoinen. Puolestaan tuhdimman leivonnaisen kuten suklaakakun kanssa kannattaa jo vaihtaa tummapaahtoiseen, esimerkiksi Kenya tai Presidentti Black Label.”

BONUS!

Mikä on teidän oma lempiherkku kahvin kanssa nautittavaksi?

Emmi: ”Nyt varsinkin kesällä valitsisin oikein perinteisen mansikka- tai täytekakun.”
Ulla: ”Pakko sanoa vaniljajäätelö ja espresso.”

KETKÄ: Pauligin koulutusasiantuntijat Emmi Kinnunen ja Ulla Suoraniemi
MISSÄ: Paulig Instituutti, Vuosaari
MITÄ: Asiantuntemusta, baristakursseja ja koulutuksia, ja syksystä alkaen myös SCAE-koulutuksia
MUUTA: Tsekkaa Instituutin sivut ja koulutusohjelmat TÄSTÄ

Iso kiitos Emmille ja Ullalle sekä Pauligille. Oli ihana haastatella teitä, toivottavasti tapaamme pian uudelleen. Katsotaan jos pääsisimme uudelleenkin tutustumaan vielä lähemmin kahvinvalmistusprosessiin, se olisi kiinnostavaa!

Ja koska meillä alkaa nyt pieni kesäloma, jää herkkuklinikka pienehkölle tauolle, ja elokuussa palataan uusien haastatteluiden parissa. Reseptejä toki päivitämme!

-Dr.Sugar-

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *