Helsinki Coffee Festival

Moikka moi! Hieman erilaista aihetta, mutta mulle todella rakas 🙂
Kävin eilen 21.3 Sörnäisten Kattilahallilla Helsinki Coffee Festivaaleilla. Paikalla oli eri firmoja myymässä ja esittelemässä kahvejaan ja muita tuotteitaan.
Kahvien maistelun lisäksi paikalle oli järjestetty tapahtumia, esim. lauantaina aamusessiolla oli haastatteluja mm. Reilun kaupan väeltä kahvin alkuperästä ja eettisyydestä, ulkomailta saapuneelta Felipe Crocelta sekä baristan opastusta, kuinka tehdä hyvää kahvia kotioloissa.
Törmäsin uusiin ja miellyttäviin makuihin, Kaffa Roasteryltä on tulossa kevään tai kesän aikana uusi kahvin nauttimistapa, cold brew. Kahvin siis annetaan ”hautua” kuuman veden sijaan kylmän veden kanssa, mieluiten yli 12 tuntia. Lisää tietoa kyseisestä kahvista ja mistä sitä saa tästä. Maku oli ihanan makea ja marjainen, niin kuin paahtaja itsekin luonnehti kahvin makua. Erinomainen vaikka kesädrinkiksi!
Piste löytyi myös Oatlylta. He ovat kehittäneet rasvaisemman kauramaidon nimenomaan kahvin valmistusta varten, jota saa tällä hetkellä vain Ruotsista. Tuote on kuulemma pian rantautumassa Suomeen! Ihana uusi vaihtoehto tavallisen maidon välttäjille 🙂
Erikoinen ja miellyttävä yllätys löytyi Tampereen paahtimon pisteeltä. VOIKAHVI. Siis mitä?! Eero Kuopio, Suomen voikahvimestari valmisti kahvia lisäämällä kahvia, reilusti voita ja vähän hunajaa ja laittoi koko setin blenderiin. Kahvista tuli todella sileää ja kermaista, ja maku oli mind-blowing!
Paulig Instituutin pisteellä festarilla kävijät saivat itse tehdä kahvinsa ja paikalla oli yrityksen omat kouluttajat näyttämässä mallia, kuinka homma toimii. Paikalta löytyi myös pöytä täynnä tabletteja, joissa pystyi osallistumaan ”kahvikisaan”.
Positiivista, kuinka kauniita pakkauksia paikanpäältä löytyi. Oli värejä, vähän retroa, ja simppeliä kauneutta.
Festivaali sopi hyvin kahvinystäville, jotka eivät halua tinkiä laadusta ja mausta, ja aiheesta kiinnostuneille. Hyvä paikka käydä ostamassa ”festarihintaan” myös kahvin valmistustuotteita.
Tänä viikonloppuna olikin paljon tapahtumia, kävittekö täällä, Streatissa tai luomu-ja lähiruokamessuilla? 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (1)
  1. Näitä kuvia katsellessa alkaapa melkein harmittamaan kun ei juo kahvia 😀

    -Lilli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *