Christmas Cookies – Jouluiset kaneli-inkiväärikeksit

Huomenta!
Mulla on aina ollut vähän kaksijakoiset fiilikset pipareista. Taikina on niin hyvää, mutta itse tuote ei… koristelu on kivaa, mutta kukaan ei syö niitä sitten…
No me päätettiin että nyt otetaan se piparin maku ja tehdään niistä ihan tavallisia keksejä.
Jenkithän usein tekee pipareistaan just tämmöisiä. Pipareiden sijaisia.
Ja nami! Hyviä tuli. Itse asiassa aika lailla Bastogne-keksien makuisia ja sama suutuntuma. Ei hassumpaa!

Ohje;
2,4 dl sokeria
1,8 dl voita, pehmennettynä
1 kananmuna
0,6 dl tummaa siirappia
4,8 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
½ tl neilikkaa
(1 mm muskottipähkinää)
1. Vaahdota keskenään voi ja sokeri.
2. Lisää voi-sokeriseoksen joukkoon kananmuna, sekoita hyvin. Lisää siirappi ja sekoita kunnes seos on tasaista.
3. Sihtaa samaan kulhoon jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
4. Anna olla jääkaapissa kelmulla peitettynä vähintään tnnin ajan. Voit myös tehdä taikinan edellisenä päivänä kylmään.
5. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja pyöritele pallot kidesokerissa.
6. Asettele pallot pellille (itse laitoimme niitä 9kpl, sillä ne leviävät). Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia kunnes keksit ovat kullanruskeita. Keksit saavat olla pehmeitä uunista ottaessa!
7. Nosta pelliltä jäähtymään. Ja voila!
Helpot keksit ja nopeasti. Itse pakkasimme näitä joululahjoiksi! Keksit säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa viikon-parin ajan hyvänä!
Erittäin herkkuja esimerkiksi glögin tai kahvin kanssa! …tai lasillisen kylmää maitoa. Nami! 🙂

Ihanaa joulua kaikille! 🙂
-Dr.Sugar-
Kommentit (9)
  1. Bastognet on mun lemppareita kaupan kekseistä, joten täytyypä kokeilla näitä! Hyvää joulua teille 🙂

    1. Oii bastognet on nameja! Kokeile ihmeessä! Rauhallista joulua sinullekin! 🙂

  2. Ai mitkä jauhot? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *