Chai-keksit
Moi.
Okei – jostain syystä joulun mausteista ei nyt pääse yli eikä ympäri, ja voitte olettaa että ennen joulua kaikki reseptit tulee olemaan vahvasti tähän herkulliseen vuodenaikaan sopivia.
Nämä Snickerdoodle-keksit on yksiä meidän ylilemppareita kaikista resepteistämme. Kuitenkin sesongin juttu on CHAI, ja muokkasimme reseptistä uuden, parannetun, version. Ehkäpä tästä tulisi hyvä haastaja piparille.
Ohje;
115g huoneenlämpöistä voita
reilu 2dl sokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta/sokeria
1 tl inkivääriä
½ tl kanelia
1 ml neilikkaa
1 ml mustapippuria
½ tl kardemummaa, jauheena
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1-2 rkl sokeria
2 rkl kanelia
ripaus kardemummaa
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita, kunnes massa on tasainen.
3. Sekoita jauhot, mausteet, suola ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita kuivat aineet voisokeriseokseen.
5. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli (ja ripaus kardemummaa) kulhossa ja pyöritä taikinasta pieniä palloja. Pyörittele kanelisokerissa ja aseta pellille. Muista jättää hyvät välit keksien väliin, pellille kannattaa laittaa 3×4 kpl.
6. Paista uunissa 8-12 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Jouluihmisenä ja kanelista pitävänä kokeilin jo eilen näitä keksejä ja on kyllä parhaita. Etenkin vähän lämpöisenä näitä on vaikea syödä vain yksi!
Oi ihana kuulla! Ilmatiiviissä rasiassa säilöttynä keksien pitäisi pysyä pehmeänä vielä muutaman päivän ajan! 🙂
Nämä on ihania <3