Appelsiinikaramellit
Terve!
…voiko appelsiinia vaan laittaa kaikkeen? Yritys on ainakin kova.
Tehtiin näitä karamelleja kahdella tyylillä – ihan paljaana ja suklaakuorrutteella. Kumpikin toimii.
Ohje;
115 g voita, kuutioituna
1 1/4 dl kuohukermaa
3 rkl vettä
60 ml vaaleaa siirappia (me tosin kokeilimme muscovadosiirappilla, toimi!)
2 1/3 dl sokeria
½ tl merisuolaa
+ appelsiininkuorta, raastettuna
Valmistele n. 15x25cm leipävuoka sivelemällä sen pintaan öljyä ja painamalla leivinpaperin pohjaan ja reunoille. Voitele myös leivinpaperin pinta.
1. Sulata kuutioitu voi kerman seassa mikrossa. Aseta sivuun.
2. Mittaa vesi, siirappi ja sokeri suureen kattilaan. Varo ettei sokeria mene kattilan reunoille, muuten seos voi kiteytyä.
3. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos kiehahtaa. Sulje kattila kannella noin minuutiksi, ettei kiteitä pääse muodostumaan.
4. Ota kansi pois ja aseta lämpömittari kattilaan. Kuumenna seosta n. 5-10min, kunnes seos on 155-160-asteinen. Lisää varoen ja hitaasti voikermaseos joukkoon, samalla sekoittaen. Seos alkaa kuplia voimakkaasti.
5. Jatka kuumentamista vielä 5-10 minuuttia tai kunnes seos saavuttaa 118-120 asteen. Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon suola ja appelsiininkuoret.
6. Kaada valmis seos valmisteltuun vuokaan. Anna jähmettyä vuoassa vähintään 3-5 tuntia, mieluiten yön yli. Leikkaa haluamasi kokoisiksi palasiksi.
(7. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa ja dippaa karamellit haarukan päällä suklaaseen. Nosta jähmettymään leivinpaperille. Lisää päälle appelsiininkuorta /suolaa ennen kuin suklaa jähmettyy)
VINKKI! Jättämällä appelsiinin pois, saat ohjeesta maukkaat merisuolatoffeet!
Siinä olisi taas yksi hyvä lahjavinkki jouluksi. Tai miksei omaankin joulupöytään.
-Dr.Sugar-
Miten kauan nämä mahtavat säilyä 🙂 ?
Säilöisin ilmatiiviissä rasiassa noin viikon ajan 🙂 ehkä pidempäänkin!
Oi kun näyttävät herkulta, nam! 😛
T: Serkusten suklaaunelma blogi