Vadelma-appelsiinimuffinit
Muffinit ovat ehdottomasti meidän lemppareitamme leipoa. Osaksi sen takia, että ne ovat vaivattomia ja nopeita tehdä, ja toiseksi sen takia että niistä saa aina maukkaita! Nämä appelsiini-vadelmamuffinit ovat mehukkaita, kirpeitä ja raikkaita, ja valmistuvat kädenkäänteessä! Teimme lisämakua tuomaan vielä appelsiinikuorrutteen, mikä imeytyy muffineihin tuoden lisää mehukkuutta!
Parasta näissä muffinsseissa on säilyvyys. Sillä rasiassa huoneenlämmössä ne säilyvät pehmeänä ja mehukkaana kolmen päivän ajan, joten voit huoletta tehdä ne tänään tai huomenna ja tarjoilla vasta ystävänpäivänä!
Vadelma-appelsiinimuffinit
Ainekset (12 annosta)
- 140 g
- voita/margariinia (huoneenlämpöisenä)
- 2½ dl
- sokeria
- 2
- kananmuna
- 1 dl
- appelsiinimehua/maitoa
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 200 g
- pakastevadelmia
- 1
- appelsiinin kuoriraaste
- Appelsiinikuorrute
- ½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- appelsiinimehua
Tee näin:
Aloita vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Mittaa niiden vaahtoutuessa kuivat aineet toiseen kulhoon. Lisää valmiin voi-sokerivaahdon joukkoon kananmunat ja sitten mehu/maito. Lisää vielä kuivat aineet sekoittaen ne nopeasti joukkoon. Älä ylivatkaa. Kääntele taikinan joukkoon appelsiininkuoriraaste ja jäiset vadelmat. Ole nopea ettei vadelmat ala päästämään väriä taikinaan.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan muffinipellille ja paista 175 asteessa n.12-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
Valmista kuorrute. Sekoita vesi ja tomusokeri yhteen, lisää vähän väriainetta ja valuta hetken jäähtyneiden muffinien pinnalle. Voit käyttää myös veriappelsiinia, milloin kuorrutteeseen tulee hento väri vaaleanpunaista ilman väriainetta.