Fudgepallot
Nyt ystävänpäivän lahjavinkkiä metsästävät korvat hörölle! Nämä fudgepallot valmistuu käden käänteessä ja ovat herkullinen lahjaidea ystäville tai rakkaalle! Fudgepallot saivat pintaansa myös tummasuklaakuorrutteen ja honeycomb-murua. Honeycombin reseptin löydät täältä.
Nyt takaisin lumisen laskiaissunnuntain viettoon!
Fudgepallot
Ainekset (30 annosta)
- 1 prk
- kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
- 5 dl
- rouhittua valkosuklaata (n.300-350g)
- 150 g
- tummaa suklaata (sulana)
- +koristeeksi nonparelleja, keksimurua, honeycombia
Tee näin:
Aloita vuoraamalla noin 20x20cm vuoka leivinpaperilla tai foliolla.
Paloittele valkosuklaa ja sulata sitä mikrossa miedolla teholla aina välillä sekoittaen. Kun suklaa on sulaa, lisää joukkoon kondensoitu maito, sekoittele ja lämmitä niitä vielä hetki yhdessä mikrossa, kunnes seos on tasainen.
Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi (tai yön yli). Kun seos on jähmettynyt, kaavi tai leikkaa massasta paloja ja pyörittele ne palloiksi (voit pyöritellä joko isoja tai pieniä palloja). Dippaa sulassa tummassa suklaassa ja nosta leivinpaperille tai lautaselle jähmettymään. Koristele ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä.
Fudgepallot säilyy jääkaapissa rasiassa noin viikon.