Mignon jäätelö (ilman jäätelökonetta)
Äkkiä joku herkullinen jälkkäri pääsiäisen herkkupöytään (kun kaupatkin on auki)? Ei hätää, tässä se tulee, Mignon jäätelö. Itse jäätelöhän valmistuu vaivattomasti noin vartissa ja sen jälkeen voikin rentoutua ja antaa jäätelön tekeytyä rauhassa pakkasessa tarvittavat tunnit 😉
Mignon jäätelö ohje;
5 dl vispikermaa
300g Mignon-munia, sulatettuna
3 rkl maitoa
1-2 rkl glukoosisiirappia (estämään kiteytymistä), vaihtoehtoisesti 1 dl kondensoitua maitoa
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Kaavi joukkoon mignonseos ja vatkaa se joukkoon.
3. Lisää lopuksi maito sekä glukoosi ja vatkaa seos tasaiseksi.
4. Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan.
5. Laita vuoka pakkaseen ja jäädytä seuraavaan päivään, tai vähintään kuuden tunnin ajan.
Nam,kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä. Mignonit on meikän herkkua. Täytyy testata, tosin mignonit ovat saattaneet jo loppua kaupoista.