Laavakakut
Enää ei tarvitse etsiä, viikonlopun suklaaherkku on tässä; suussasulavat laavakakut. Laavakakut nimensä veroisesti sisältävät sulan suklaasydämen – ne ovat kuin mutakakku, paitsi vieläkin suussasulavampia! Suklaan merkitys tässä leivonnaisessa on tärkeä, joten kannattaa ottaa huomioon, että käyttää varmasti laadukasta tummaa suklaata. Jotkut suklaat nimittäin kypsentävät leivoksen kokonaan.
+marjoja & tomusokeria koristeluun
1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Tomuta 6 koloa normaalista muffinipellistä voilla ja tummalla kaakaojauheella. Jos käytät muffinivuokia tai valmiita annoskippoja (creme brulee vuoka), tätä ei tarvitse tehdä.
2. Mittaa voi lämmönkestävään kulhoon ja mikrota sitä kunnes se on sulaa. Lisää sulan voin joukkoon pilkottu suklaa, anna olla muutaman minuutin ja sitten sekoita tasaiseksi. Jos seos on vielä paakkuista, mikrota sitä hetki ja sekoittele välissä.
3. Mittaa toiseen kulhoon kananmunat ja keltuaiset, riko niiden rakenne haarukalla.
4. Ota vielä yksi kulho ja mittaa siihen kuivat aineet.
5. Lisää voi-suklaaseokseen kananmunat ja kuivat aineet ja kääntele seos hellästi sekaisin. Koita välttää jauhopaakut.
6. Kaada tasaisesti kuuteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuutin ajan.
7. Ota uunista, anna jäähtyä pari minuuttia ja kippaa vielä kuumana leivinpaperille. Jos teit annosvuokiin tai muffinivuokiin, kippausta ei tarvitse tehdä!
8. Tarjoile vaikkapa marjojen tai jäätelön kera!
Namskis! Tikru rakastaa mutakakkua, voin vain kuvitella mitä laavakakku saa aikaan 😀 Taidankin hemmotella miekkosta tällä Kiinan reissun jälkeen. Mukavaa viikonloppua!
Kiitos Peggy! No hei suosittelemme sitten varsinkin kokeilemaan! Tää on kuin mutakakkua, mutta tahmeampaa 😉
Pitääpä laittaa resepti talteen ja kokeilla joku kerta näitä 🙂
Suosittelemme ehdottomasti! Todella herkullisia! Mukavia leivontahetkiä siulle! 🙂