Joulukalenteri luukku 22. – Helpot glögimarmeladit
Emme ole erityisesti marmeladin ystäviä, mutta glögimarmeladin resepti oli meidän tämän vuoden toivotuin jouluresepti! Tottakai se oli teille toteutettava, ja täytyy sanoa, herkullinen ja helppo resepti syntyi 🙂 kiitos teille ideasta! Muistakaa aina kertoa jos joku herkku on mielen päällä ja toivoisitte siihen reseptiä, mielellämme toteutamme niitä 🙂
Helpot glögimarmeladit ohje (vegaaninen);
5 dl valmista glögiä (saa olla melko vahvaa)
6 dl sokeria + sokeroimiseen
2 rkl agar agar-jauhetta
1. Vuoraa n.20x20cm vuoka kelmulla.
2. Mittaa kattilaan glögi ja sokeri. Anna sokerin sulaa glögiin ja seoksen kiehahtaa.
3. Ripottele glögiseoksen joukkoon agar agar ja sekoittele. Anna kiehua vielä kahden minuutin ajan!
4. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
5. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja mikäli marmeladi on vielä ’märkää’, voit antaa sen vielä kuivua muutamasta tunnista vuorokauteen.
6. Sokeroi marmeladit (/tai dippaa temperoidussa suklaassa) ja säilytä rasiassa.
Vinkit!
– Älä anna seoksen kiehua agarin lisäyksen jälkeen kahta minuuttia enempää tai marmeladien koostumus voi mennä pieleen.
– Paras sokeri sekä marmeladin ainesosaksi sekä pinnalle on erikoishienosokeri
– Marmeladit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä rasiassa kosteudelta suojattuna (säilyy noin kaksi viikkoa hyvinä)
Ihanan jouluiset glögimarmeladit sopii hyvin myös lahjaksi <3 kokeilkaa näitä vielä jos ehditte! Tai laittakaa resepti talteen ensi vuodeksi! 🙂
-Dr.Sugar-