Sitruuna-lakritsikuppikakut
Vaikka kuvista välittyykin hieman jouluinen tunnelma, niin palataan silti makupaletiltaan ehkä hieman eri maailmaan… vai olisiko 2017 lakujoulu? 😉 Miksi ei!
Viime viikonloppuna meillä oli Lakritsi-ja salmiakkifestareilla Helsingissä kuppikakku-workshop ja useiden leivontatuntien jälkeen, mukana matkasi lähes 450 kuppikakkua kohti Wanhaa Satamaa.
Lauantain ja sunnuntain aikana kaikki kuppikakut koristeltiin ja tekijöiden upeita kuppikakkuja voi ihastella instagramissa #drsugar & #lakukuva hashtagien alta. Kiitos kaikille workshoppeihin osallistuneille ja kiitos myöskin Lakritsi-ja salmiakkifestareiden ihanalle tiimille. Erityiskiitos myös Confetille, jolta saimme workshoppiin koristeita, nonparelleja ja pursotusvälineet!
Moni workshoppiin osallistunut toivoi kuppikakkujen reseptiä blogin puolelle, ja tässä tulee! Niin suloinen yhdistelmä sitruunaa ja lakritsia… hipoo kyllä ainakin meidän makuhermoja!
Sitruuna-lakritsikuppikakut ohje (12kpl);
140g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
1/4 dl sitruunanmehua3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
+ raastettua sitruunaa
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, raasta samalla puolikkaan sitruunan kuori ja purista siitä n.1/4 dl mehua.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
3. Lisää edellisten joukkoon maito ja sitruunanmehu, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Kääntele joukkoon vielä sitruunaraaste.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, raasta samalla puolikkaan sitruunan kuori ja purista siitä n.1/4 dl mehua.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
3. Lisää edellisten joukkoon maito ja sitruunanmehu, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Kääntele joukkoon vielä sitruunaraaste.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli).
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.
Lakritsikreemin teille kahdella eri tyylillä, tavallisella buttercreamilla ja marenkivoikreemillä. Lisäsimme kumpaankin n.2-3 tl lakritsijauhetta. Mitä voimakkaampaa lakritsijauhetta käytät (meillä oli käytössä Lakrids sekä Sokea Susi-jauheet), sen intensiivisemmän maun saat kuorrutteeseen. Voit myös tehdä salmiakkikuorrutteen lisäämällä lakritsijauheen rinnalle muutaman teelusikallisen vahvaa salmiakkijauhetta tai apteekin salmiakkimixeriä.
Oi oi mitä herkkumuffineja, varmasti maistuisi! Ja nuo pursotukset, hillittömän hienoja.
Kiitos Sari! 🙂
Nami, näyttää hullun hyviltä! Pitää kokeilla tätä reseptiä 🙂
Kiitos! 🙂 suosittelemme, todella herkullisia! ;P