Raparperi lemonade – Juhannuskalenteri luukku 1
Juhannuskalenteri, ylläri teille! Sattuneesta syystä meillä on tänä keväänä ollut tavallista enemmän aikaa leipoa ja laittaa ruokaa. Päätimme käyttää ajan hyödyksi ja tehdä blogiin kesäisen juhannuskalenterin, eli luukkuja aukeaa yksi päivässä aina juhannusaattoon saakka! Meillähän perinteisesti on joka joulukuussa joulukalenteri, joten tänä vuonna blogiin pääsee kaksi kalenteria! Enemmän reseptejä ja kokeiltavaa teille siis!
Aloitetaan juhannuskalenteri raikkaalla ja herkullisella raparperi lemonadella. Raparperi lemonade saa nimensä mukaisesti makunsa raparperista ja sitruunasta, halutessasi voit korvata sitruunan limellä. Suosittelemme tätä kirpeää juomaa nautittavaksi oikein kylmänä jäiden kera. Tosin veikkaamme että tästä saisi aika herkullisia drinksujakin! Raparperi lemonade on melko makeaa sellaisenaan, joten sen sekaan on myös mahdollista laittaa vichyä, saaden herkullisen kuplajuoman!
Jos kaipaat perinteistä lemonadea, kokeile tätä! Ja jos lemonade ei ole juuri sinua varten, kokeile tätä herkullista sitruunaista jääteetä. Huomenna vuorossa onkin helppo ja maukas kesätarjottava, joka valmistuu kymmenessä minuutissa!
Lisää herkkuja? Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Raparperi lemonade
Ainekset
- 1,5 l
- vettä
- 2 dl
- hienoa sokeria
- n. 500g raparperia (tuoreena/pakasteena)
- 1
- ison sitruunan mehu (tai 1-2 pientä)
- +jäitä
- (vaaleanpunaista väriainetta)
Tee näin:
- Puhdista kaksi litran pulloa (tai yksi 1,5l pullo) kiehuvalla vedellä tai astianpesukoneessa (ja pulloharjalla puhdistamalla). Aseta sivuun.
- Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää sitten paloiteltu raparperi ja keitä noin viiden minuutin ajan.
- Siivilöi neste kulhoon ja anna raparperien valua kulhoon viiden minuutin ajan (älä puristele nesteitä, vaan anna valua rauhassa). Lisää sitruunamehu (siivilöi sekin tarpeen mukaan). Jos käyttämäsi raparperit oli todella vihreitä tai lemonadeen tuli ruma sävy, voit lisätä joukkoon pienen pisaran vaaleanpunaista väriainetta.
- Pullota ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään vähintään neljäksi tunniksi (tai kunnes lemonade on kylmää).
- Tarjoile kylmänä jäiden kera!
Jos haluat vähemmän makeaa, vähennä sokerin määrää. Älä kuitenkaan liikaa, tai lemonade voi olla kitkerää.
Ihana idea tämä juhannuskalenteri!
Kiitos! Ajateltiin että ainakin osa viettää kesää enemmän kotosalla, joten on mukava ilahduttaa päivittäisillä resepteillä!
Ja tietty ihana tehdä itsekin paljon kesäisiä reseptejä! 🙂
Todella ihana idea tehdä juhannuskalenteri. Meillä on ollut pitkään perinne viettää juhannukset ystäväperheen kanssa. Kun lapset olivat pieniä, juhannuksena toi lahjat tietysti juhannuspukki, kukas muukaan! Juhannuskalenteri käy siis hyvin järkeen.
Apua! Tuo olisi mahtava perinne! <3