Upeaa uuttavuotta 2019 + kuohuviinimarmeladit
Kiitos kaikille lukijoille kuluneesta vuodesta ja ihanaa, upeaa uuttavuotta 2019! Alunperin emme olleet aikeissa julkaista tätä reseptiä blogin puolella, mutta tarkkasilmäiset seuraajat bongasivat kuva instagramin puolella ja toivoivat reseptiä! Resepti siis näihin kuohuviinimarmeladeihin alla!
Nähdään ensi vuonna! 😛
Kuohuviinimarmeladit
Ainekset
- 5 dl
- kuohuviiniä
- 6 dl
- erikoishienoa sokeria (+sokeroimiseen)
- 2 rkl
- agar agar jauhetta
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
4 h 00 min
Tee näin:
1. Vuoraa n.20x20cm vuoka kelmulla. Tai vaihtoehtoisesti silikonimuotteja josta saa pullautettua marmeladit ulos (meidän sydänmuoteista marmeladit pullahtivat vuorokauden kuivumisen jälkeen todella kauniisti).
2. Mittaa isohkoon kattilaan kuohuviini ja sokeri. Anna sokerin sulaa nesteeseen ja seoksen kiehahtaa.
3. Ripottele seoksen joukkoon agar agar, varo ettei seokseen muodostu paakkuja ja sekoittele huolella. Anna kiehua vielä kahden minuutin ajan koko aika sekoittaen, jotta agar sekoittuu nesteeseen kunnolla!
4. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä muutamasta tunnista (vähintään 4h) seuraavaan päivään.
5. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja mikäli marmeladi on vielä ’märkää’, voit antaa sen vielä kuivua muutamasta tunnista vuorokauteen.
6. Sokeroi valmiit marmeladit (/tai dippaa temperoidussa suklaassa) ja säilytä rasiassa. Jos sokeri sulaa pinnalle, voit sokeroida ne uudelleen
VINKIT:
– Älä anna seoksen kiehua agarin lisäyksen jälkeen kahta minuuttia enempää tai marmeladien koostumus voi kärsiä.
– Paras sokeri sekä marmeladin ainesosaksi sekä pinnalle on erikoishienosokeri
– Marmeladit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä rasiassa kosteudelta suojattuna (säilyy noin kaksi viikkoa hyvinä)
– Jos seos jostain syystä paakkuuntuu, voit kokeilla lämmittää sitä vielä hetken kauemmin.