6. Luukku – Maustekakku
Maustekakku on ihanan perinteinen leivonnainen ja se maistuu näin joulun alla kotitekoisen glögin kanssa! 🙂 kakku sai näin itsenäisyyspäivän kunniaksi ihanan sinisen hunnun ja mustikoita.
Maustekakku ohje;
200g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
½ tl ruokasoodaa
½ tl tomusokeria
½ tl suolaa
1½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele (/ja jauhota) kuivakakkuvuoka huolellisesti.
2. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan huolella sekoittaen.
3. Sekoita yhteen kaikki loput kuivat aineet ja lisää niitä ja kermaa vuorotellen vaahdon joukkoon. Älä ylivatkaa!
4. Kaada vuokaan (meillä oli n.1.5l vuoka) ja paista noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
Tomusokerikuorrute;
1 dl tomusokeria
2 rkl vettä
+sinistä väriainetta
1. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja valuta lusikalla kakun pintaan ja koristele.
Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille! <3
-Dr.Sugar-