11. Luukku – Pätkismutakakku

Joko on 11.luukun vuoro? Kai se on uskottava 😉
Pätkikset on ehkä yhtiä meidän lemppari suklaapatukoista. Ja mielessä pyöri pitkään sopisiko ne mutakakun sekaan. Vastaus tähän? Kyllä sopii. Täydellinen yhdistelmä kuohkeaa mutakakkua ja ihanaa minttuista pätkistä. Ja nyt suussasulavaan reseptiin…

Pätkismutakakku ohje;

140g pätkistä
160g tummaa suklaata
7 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
115 g voita, kuutioina
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
(koristeeksi yksi pussi pätkiksiä)
1. Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen ja sen lämmetessä valmistele n. 24-26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja voitelemalla reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kuppoihin. Sulata suklaa, pätkikset ja kuutioitu voi yhdessä mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa. Vaahdota kunnes vaahdosta muodostaa pehmeitä huippuja.
5. Lisää sulan suklaa-voiseoksen sekaan vielä pieni ripaus suolaa ja vaniljasokeri.
6. Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuais-sokeriseoksen joukkoon.(voit käyttää tässäkin sähkövatkainta)
7. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto neljässä osassa muun massan joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasainen.
8. Kaada vuorattuun vuokaan ja aseta uunin keskitasolle.  Laske samalla uunin lämpö 150 asteeseen. Kakku on uunissa n. 45-60 minuuttia. Älä anna kakun paistua läpikypsäksi, sillä muuten se ei ole mutakakku!
9. Anna jäähtyä vuoassa hetki ja sitten avaa vuoka. Kakku on parasta kun annat sen vetäytyä hetken. Tai jopa seuraavaan päivään. Lisäsimme itse vielä väripilkuksi lumihiutaleita ja pastellisia karkkeja (esim ranskanpastillit kävisi).

Niin helppoa se oli…ja tajuttoman hyvää!
-Dr.Sugar-
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *