SEKALAISTA INSPIRAATIOTA | RANDOM MIX

Tässä muutamia sekalaisia kuvia, jotka ovat miellyttäneet silmää viime aikoina. Vaikka kuvista yksikään ei ole samasta kohteesta, passaa tunnelma ja sävyt niin hyvin yhteen, että voisi hyvin luulla toista. Sukelletaanpa siis tänä tiistaina utuisten sävyjen maailmaan:

Artekin patinoituneet klassikot näyttävät todella hyvältä rosoisessa, vanhassa ympäristössä. Pöydällä myös kiehtova sekoitus kaikenlaista kaunista ja sen yllä nätti Örsjön valaisin. Tuolit vaihtamalla tunnelma livahtaisi makuuni ehkä vähän liian rosoiseksi, mutta artekkilaisten tiukan muodon ansiosta linja pysyy vielä tarpeeksi skarpin puolella.
photo Poiat

Täydellinen värimaailma ja kaunis näkymä olohuoneesta ruokasaliin. Vähän tällaista tunnelmaa haen meillekin – näkymäkin olkkarista tulee olemaan melkoisen samanlainen aina sohvan paikkaa myöden.

Komea koko seinän peittävä kiinteä kirjahylly, tällaisesta ratkaisusta tykkään aina kovasti. Taustalla pilkottaa täydellisen harmaat pellavalakanat ja kaunis lankkulattia. Sanoinko jo, että meille tulee lipeävalkaistu lattia? Viimeistään nyt se on päätetty.

photo Devol

Tässä taas monta lemppariani: liesi, kehysovet, kuppivetimet, värit. Tasomateriaali on nostettu välitilaan, tätä näkee entistä useammin. Tässä tosin tasoksi on valikoitunut välitilaa astetta tummempi kalkkikivi, kaunis valinta sekin.
Random pictures that have inspired me most during last days.
Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Ihania kuvia ja tunnelmia – erityisesti keittiö on upea. Minkälaista sohvaa olet teille ajatellut (josta mainitsit yhden kuvan kohdalla)?

  • 1.1

   sanoo

   Olen ajatellut jotakin tanskalaistyyppistä, kevyttä mutta kuitenkin mukavaa sohvaa. Ja ehdottomasti suora malli tänne taloon. Malli on kyllä vielä hakusessa, ihan ei ole vielä natsannut minkään vaihtoehdon kanssa.

   ps. keittiökuvan linkin takaa löytyy lisää samanlaisia upeuksia, minulla oli suuria vaikeuksia poimia niistä vain yhtä kuvaa tänne. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Ihana tunnelma näissä jokaisessa! Meille tulossa myös välitilaan nostettu taso ja yläkertaan suurella todennäköisyydellä lipeäkäsitelty lattia. Lattia on valittu, mutta sen käsittely pitäisi päättää viimeistään loppuviikolla. Vaihtoehtoja on hurjasti ja päättäminen vaikeaa. Mutta ei tällä aikataululla oikein ehdi jäädä vatvomaankaan. Siksi esimerkiksi on pakko jättää olohuoneen mahdollinen tapetti myöhemmäksi että ehtii kunnolla miettimään ja selaamaan läpi vaihtoehtoja, ei kaiken valmista tarvitse olla heti. Vaikka sellainen hiukan ahdistaakin… Pala kerrallaan sitten fiiliksen mukaan kun saadaan asetuttua taloksi 🙂

  Mutta siis niin piti vielä sanomani, että tsemppiä teille sinne myös remppaan, on mahtava seurata sen edistystä!

  • 2.1

   sanoo

   No sanopa muuta! On pirullista valita valkaistun ja maalatun lattian väliltä, molemmat kun ovat niin ihania. Minä aloitin tämän taiston jo viime talossa, silloin yläkertaan valikoitui pitkän vääntämisen jälkeen valkoiseksi maalattu lautalattia. Jälkeenpäin ajateltuna se oli täysin oikea valinta sinne taloon, jotenkin maali oli tosi freesi pienehkössä, mutta avarassa tilassa. Mutta nyt on kyseessä koko talo ja triplasti neliöitä tuohon nähden, luulenkin, että kuultava lattia on tässä tapauksessa vähän lämpimämpi vaihtoehto. Hauska seurata mihin te päädytte!

   Ja justiinsa näin, joitain asioita voi jättää tuonnemmaksi ja muhitella mielessä ihan kaikessa rauhassa. Saa sen tapetin seinään vaikka vuoden päästäkin, jos niinkseen tulee 🙂

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Oletko miettinyt lattian käsittelemistä lipeän sijasta kalkilla? Sitä suositaan kuulemma paljon Tanskassa. Sillä saa samantyyppisen lopputuloksen, mutta nopeammin. Lipeäkäsittelyjä kun tarvitaan aika monta, ennenkuin lattia vaalenee. Ystäväni on tehnyt kotiinsa lautalattiaan kalkkikäsittelyn ja siitä tuli oikein kaunis.

  • 3.1

   sanoo

   Tuo kalkkikäsittely on minulle aika vieras juttu, täytyykin ottaa siitä selvää! Lipeä vaikuttaa kyllä vähän työläältä, mutta lopputulos kyllä on ehdottoman kaunis. Sitten on tietysti pelkkä öljy- tai suopakäsittely, jotka eivät ole huonoja vaihtoehtoja nekään.

  • 3.2

   Anonyymi sanoo

   Ystäväni koti esiteltiin Deko -lehden lokakuun numerossa. Kalkkikäsitelty lattia näkyy siinä useammassakin kuvassa. Se on vaalea, mutta ei liian valkoinen. Lehden kansikuva on hänen kodistaan, jutun nimi on "Vaihtamalla paranee".

 4. 5

  Saara_hki sanoo

  Odotan innolla lipeäkäsittelystä juttua, kuumottelisi seuraavaan kotiin tehdä sellainen!!!

  • 5.1

   sanoo

   Samma här, kovin se kiinnostelee minuakin. Teen ehdottomasti lipeästä perinpohjaisen selonteon jos/kun siihen päädytään! Tässä kyllä ehtii kello kääntyä vähintäänkin kevääseen, ennen kuin päästään lattian kimppuun…

 5. 6

  sanoo

  Meillä on vintissä lipeällä käsitelty lattia. Käsiteltiin se kertaalleen, koska en halunnut siitä täysin valkoista. Ollaan tykätty. 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Minäkään en haluaisi liian valkoista lattiaa, joten kertakäsittely ja sävytön öljy päälle voisi toimia… Täytyy varmaan ensin testailla laudanpätkiin sopivaa comboa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *