MARRAKECH DESIGN – INSPIRAATIOTA KOTIKYLPPÄRIIN

Marrakech Design on varmasti monelle sisustusta harrastaville jo hyvin tuttu juttu.  Ruotsalaisen yrityksen mallisto koostuu perinteisistä marokkolaisista kuviolaatoista, joissa yhdistyvät runsaat kuviot ja reippaat värit. Vaikka tyyli on runsas ja aika perinteinen, on yritys tiukasti kiinni myös tässä hetkessä: viime aikoina nimekkäät suunnittelijat, kuten Claesson Koivisto Rune ja Mats Theselius ovat luoneet yritykselle omia trendikkäitä mallistoja. Näissä on käytetty hieman modernimpia muotoja ja värejä kuitenkaan alkuperäistä henkeä unohtamatta.
Tällaiset runsaat kuviolaatat sopivat aika ihanasti vanhan talon henkeen ja minäkin olen pohtinut käyttäväni näitä talossamme. Potentiaalisin käyttökohde on ensimmäisen kerroksen vessa, johon olen suunnitellut muutenkin vähän runsaampaa, vanhaa henkivää ilmettä. En ole kuitenkaan vielä ihan varma, haluanko lattiasta ihan noin kuviollisen, vai riittäisikö vähän yksinkertaisempi toteutus. Yllä olevan kuvan tunnelma iskee kuitenkin ihan täysillä, koukerolaatta saa sopivaa vastapainoa tehokkaan valkoisesta laattaseinästä ja skarpista tummanharmaasta. Smaragdinvihreä allas on yksinkertainen, mutta älyttömän tehokas piriste monotonisessa väriskaalassa. Ja löytyypä tuosta tilasta tuollainen metallikehikkoinen allaskin, josta kirjoittelin juuri hetki sitten… Aika täydellinen kokonaisuus kaiken kaikkiaan.
 kuvat Marrakech Design: 1 / 2
Kylpyhuoneen lisäksi nämä laatat sopivat toki muuallekin. Oikeanpuoleisessa kuvassa laatoilla on rajattu helppohoitoinen eteistila, joka sopii kauniisti vanhan lankkulattian pariksi. Tästä täytyy ottaa vinkki talteen myös tulevia eteistiloja ajatellen.
Mitäs te pidätte näistä kuviolaatoista? Ihastuitko runsaisiin muotoihin vai vilistääkö kuviot silmissä?
Beautiful tiles from Marrakech Design. I especially like the combination in the first picture, simple white tiles and dark grey accents create a nice contrast between the bold, old-fashioned pattern. That emerald green bathtub is also amazing, it´s such a nice spot in the middle of those monochrome tones.
Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   On nuo kyllä hienoja! Omaan "normimakuun" ne ovat ehkä vähän koukeroisia, mutta kun löytävät sopivan paikan niin avot! Muuta ei sitten tarvitakaan. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   No näinpä, lattialla on iso merkitys kokonaisuudessa! Nuo laatat ovat aika täydelliset juuri tuollaisiin kuvien miljöihin, tuovat tiloihin ihan oman säväyksensä.

  • 3.1

   sanoo

   Voi höh. Mutta eipä silti, enpä menisi minäkään miehen mielipiteestä takuuseen….ehkä en sitä kysykään. 😉

 1. 4

  Anonyymi sanoo

  Tuon hillityn harmaan voisin ottaa – ehken kyllästyisi jos kuvio on noin rauhallinen sävyltään – olisi enemmän vain graafinen kuvio. Tosin, tuo eteistilan "matto" on ihana!! Tunnustan ihan pientä hurahdusta 😀
  terkuin,tuulia

  • 4.1

   sanoo

   Tuo eteiskuva on kyllä jännä, näyttää tosiaan ihan siltä kuin oven edessä olisi vain joku matto! Se sopii kyllä tuohon ihan älyttömän hyvin, käytännöllinen ja hieno oivallus.

   Minäkin olen hiukan kahden vaiheilla noista voimakkaista kuvioista, onko ne sittenkään ihan oma juttu, vaikka kauniita ovatkin. Mutta toisaalta ovelilla yhdistelmillä liikaa koukeroa saa taitettua poiskin. Niin kuin vaikka tuossa ekassa kuvassa, se on ihan täydellinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *