KOTI-INSPIRAATIOTA KINFOLKIN TYYLIIN

Eräs loppuvuoden kohutuimmista sisustustapauksista on varmastikin ollut kulttilehti Kinfolkin vastikään julkaisema Kinfolk Home -sisustuskirja. Minä odottelen vielä omaa kirjatilaustani, mutta esimakua sisällöstä on päässyt kuitenkin jo kätevästi kurkkimaan netin kautta leviävistä kuvista. 
Kuten arvatakin saattoi, kirjaan poimitut asunnot noudattelevat lehden linjalle tyypillistä seesteisten klassista linjaa. Näissä on oma twistinsä, skandinaavissävytteinen, mutta kuitenkin vähän runsaampi ja pehmeämpi, vähän vintagempi. Poimin tähän yhden hyvän esimerkin kauniista kinfolk-kodista, tämä taitaa olla tähän mennessä nähdyistä oma suosikkini:
Minä pidän Kinfolkin tyylistä kovasti, vaikka toisinaan esiteltävät asunnot ovatkin omaan makuuni hitusen liian vintagepainotteisia. Se, mikä näissä on kuitenkin minusta erityisen hienoa, on asuntojen persoonallisuus; jännät huonekalut ja ovelien yhdistelmien luomat kokonaisuudet. Jokainen sisustus tuntuu hioutuneen yhteen ajan kanssa, osin sattumaltakin, ollen harkitun ja asetellun sijaan enemmänkin rento sekoitus tunnelmaa ja asukkaan persoonaa. 
Näissä kodeissa harvoin myöskään näkee niitä yleisimpiä massatuotteita tai ihan kuumimpia trendejä. Ja jos näkeekin, on ne yleensä yhdistelty johonkin jännään ja epäsovinnaiseen. Ihan virkistävää vaihtelua siis netissä jyllääville tyylipuhtaille skandikodeille.
kuvat Kristofer Johnsson/The Kinfolk Home
Tässäkin asunnossa on paljon inspiroivia yksityiskohtia, vaikka itse saattaisin kaivata joukkoon ihan vähän lisää keveyttä. Hienoja värisävyjä, muotoja ja asetteluja on kuitenkin tosi mielenkiintoista tutkailla. Erityisesti ihastuin tuohon makuuhuonekuvaan, sen itämaiseen mattoon sekä punaruskean ja harmaan sävyihin. Siniharmaat ja punaruskeat sävyt käyvät yllättävänkin hyvin yhteen. Näen myös nyt tuollaisia helmenharmaaksi maalattuja listoja ja ovia ihan kaikkialla, ja ne ovat jääneet kummittelemaan vähän omaankin mieleen. Eipä olisi hullumpi yksityiskohta meidänkään uuteen kotiin…
Jokos te olette päässeet käsiksi Kinfolk Homeen? Vai innostaako koko kirja lainkaan?
Inspiring home reportage from Kinfolk Home. Still waiting for my book to arrive…
Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuon kuvaajan jälki on aina priimaa. Itselläni ei ole yhtäkään Kinfolkia vielä, ehkä innostuin nyt hankkimaan ensimmäisen. Kiitos inspiraatiosta.

  • 1.1

   sanoo

   Ole hyvä, kiva jos sait inspistä tästä! Valokuvaaja Johnssonilla on kyllä vaikuttava portfolio, juuri eilen selailin sitä näitä kuvia poimiessa… Sieltä olisi voinut poimia tänne vaikka mitä.

  • 3.1

   sanoo

   Vaikka kirjaa en ole vielä lukenutkaan niin sanoisin silti jo nyt, että kannattaa hankkia jos näiden kuvien tunnelmasta tykkää… 🙂 Varsin lupaavalta vaikuttaa!

 2. 4

  sanoo

  Vietin viime viikonloppuna hyvikin tiiviisti nenä kirjassa kiinni. Todella virkistävä nähdä koteja, joissa ei ole ne tutuistakin tutuimmat tuotteet esillä.

  • 4.1

   sanoo

   Oi, sinä onnekas olet saanut sen jo hyppysiisi. Juuri tuosta syystä Kinfolk viehättää minuakin, vaihteeksi on tosi ihana katsella vähän erilaisia, ei niin vahvasti skandinaavisia koteja… Vaikka ei näissäkään mitään vikaa ole. 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Samma här, tulispa se viikonlopuksi! Minä tilasin kirjan suoraan Kinfolkilta, joten voi olla, että sieltä ameriikoista kestää hetken lähetellä, varsinkin kun aika moni muukin taitaa odottaa omaansa sieltä. Ehkä nopeammin olisi saanut Amazonista tai ihan vaan jostain kaupan hyllyltä, niitä on jo putiikeissa nimittäin näkynyt.

  • 7.1

   sanoo

   Siellä on varmaan aikamoiset ruuhkat juuri nyt, mutta hyvää kannattaa odottaa. 🙂 Nopeammin olisi varmaan saanut jostakin verkkokirjakaupasta tai suoraan jostakin kivijalkaliikkeestä, mutta jotenkin oli kiva tilata kirja suoraan tuolta valmistajalta…

 3. 8

  sanoo

  Mulle Kinfolk on vielä vähän vieras juttu, mutta täytyypä tutustua. Sen verran houkuttelevia nämä kuvat olivat, vaikka oma tyylini on vähän pehmeämpi.

  • 8.1

   sanoo

   Kannattaa tutustua. Kinfolkin peräänkuuluttama slow living ja yksikertaisista asioista nauttiminen houkuttelee, ja nämä sisustuskuvatkin ovat useimmiten varsin inspiroivia. Erilaisia ne ovat kyllä eivätkä aina istu täysin minunkaan tyyliini, mutta minusta tämä on pelkästään virkistävää.

 4. 9

  sanoo

  Osuvasti kuvailit Kinfolktyyliä. Itsekin nautin niiden salaperäisestä tunnelmasta, vaikkei se ominta itseään olekaan. Ja kirjaa odotellessa:).

  • 9.1

   sanoo

   Juurikin näin. Minusta on ihana välillä tehdä, lukea tai katsella jotakin, mikä ei ehkä ole sitä ihan ominta juttua tai tyyliä. Ajatukset avartuvat ja tällaisista vähän erilaisista asioista saa usein yllättäviä vinkkejä ja ideoita omalla tavalla sovellettavaksi.

 5. 11

  sanoo

  Oma Kinfolk'ni odottaa noutoani postista… Joten nopeasti sitä noutamaan, jakamasi kuvat lupaavat mainiota lukuhetkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *