HOTELLIVINKKI TENERIFFALLE

arecas5-800

Näin räntäsateisena iltana on ihan kiva palata vähän aurinkoisempiin tunnelmiin, niinpä päätin kirjoitella tähän väliin taas hieman matkajuttuja. Lomallamme tuli vietettyä melkoisen paljon aikaa hotellialueella, ja tämä olikin ehdottomasti vinkkaamisen arvoinen paikka. Tuumasimme, että oikeastaan ei olisi ollut mikään pakko lähteä hotellilta pois lainkaan, sen verran hyvin palvelu pelasi ja mukavuudet oli kunnossa. Ihan tähän emme kuitenkaan heittäytyneet, sillä muutakin ympäristöä ja Teneriffan saarta oli tietysti kiva päästä tutkimaan. Ehkä parhainta lomalla oli kuitenkin laiskat päivät altaalla, kun aurinko porotti ja allas viilensi sopivasti. Ai että!

arecas2-800 arecas3-800 arecas4-800

Lomamme aikana yövyimme Riu Arecas -hotellissa, jonka alueelta kaikki tämän postauksen kuvat ovat. Hotellissa oli kaksi kiistattoman hyvää puolta, jotka löivät laudalta suurimman osan muista vierailemistani hotelleista: ruoka ja allasosasto. Ruoka oli hotellissa ihan tajuttoman hyvää, ja vyöryimme buffetista mahat täynnä ilta toisensa jälkeen. Hotelli onkin nimenomaisesti juuri ruoastaan kuulu, ja monet kuuluivat tulleen hotelliin yksinomaan sen takia. En ihmettele, puolihoidolla pärjäsi hyvin koko loman ja se oli lisäksi naurettavan halpakin, vain viitisenkymppiä viikon ajalta.

 teneriffa9-800teneriffa10-800arecas6-800 arecas7-800arecas9-800

Allasosastokin oli aika ihana. Se koostui kahdesta erillisestä alueesta: välittömästi hotellin takapihalla olevasta kahden altaan osastosta, ja muutaman sadan metrin päässä olevasta, meren vieressä olevasta yksityisestä ranta-alueesta. Jälkimmäisen hietikoilla ja infinity-poolilla tuli vietettyä päivä jos toinenkin, mikäs siinä istuskellessa ja tuijotellessa merimaisemaa. Tähän vuodenaikaan olin erityisen iloinen lämmitetyistä uima-altaista; meressä ja kylmässä altaassakin tuli kastauduttua, mutta eipä siellä kauaa viitsinyt olla. Toista oli 25-asteisessa uima-altaassa, siellä polskutteli mielellään vähän pidempäänkin.

arecas15-800arecas14-800 arecas19-800arecas17-800arecas16-800arecas18-800

Huoneiden puolelta ei tullut otettua kamalasti kuvia, mutta olivat oikein viihtyisät ja vastikään remontoidut nekin. Hotellin lobbyssa oli aika coolit viherkasvi-istutukset, mutta parasta oli kuitenkin suora näkymä ulos. Hotellissa on K-18 -ikäraja ja suurin osa vieraista iäkkäämpää sorttia, joten mikään menomesta tuo ei tosiaankaan ollut. Mutta rauhallista hengailua, hyvää palvelua ja mieletöntä ruokaa etsiville iso suositus.

arecas1-800

Kanarian saaret ovat kärsineet vähän epätrendikkäästä turistirysä-imagosta jo pidempään. Minut Teneriffa yllätti kuitenkin positiivisesti. Costa Adeje, Playa de Fanabe ja tämä hotellialueemme olivat tosi rauhallisia ja viihtyisiä, kauniita maisemia riitti ja hyvää ruokaa oli tarjolla hotellimme lisäksi useista tasokkaista rantaravintoloista. Loma ajoi asiansa ja tekemistä – tai sopivaa tekemättömyyttä – riitti. Voisin palata toistekin!

Onko teillä antaa hyviä vinkkejä Kanarian saarille?


Some memories from our vacation and a hotel tip to Tenerife. We stayed at Riu Arecas hotel, that was definitely worth visiting. The food was spectacular, service worked perfectly and pool areas were very nice. All the pictures of this post are taken from hotel area. Could come back there!

REMONTTIKUULUMISET VKO 7

Hyvää iltaa! Nyt on luvassa taas muutaman kuvan verran remontti-realitya. Taannoinen etelän matka teki tietysti taukoa kellariremppaan, sillä eihän se remontti itsekseen täällä kotona valmistu. Loppuviikosta matkalta palattuamme tila eteni kuitenkin taas jonkin verran. Kurkataanpa, miltä tilassa näyttää nyt:

remppavko7_3-800

Saunan seinät ovat saaneet Sauna-Satua ylleen. Lauteet tulevat meillä L-muotoon ja kiuas edestä katsoen saunan vasempaan nurkkaan. Lauteiden malli määräytyi pitkälti tuon keskellä olevan muurin ansiosta, joka aiheutti saunaan pykäläisen muodon. Pykällystä vähän isonnettiin niin, että lauteet rajautuvat siihen siististi, eli lauteiden lopullinen leveys määräytyy tuon mukaan.

  remppavko7_5-800remppavko7_4-800

Sauna rajoittuu lasiseinään, joka asennetaan tuosta kuvasta näkyvästä pykälästä lähtien. Pykälä on valettu sen verran syväksi, että paneelit koolauksineen asettuvat sen kanssa samaan linjaan, näin paneelien pääty ei jää rumaksi eikä erillistä reunalistaa tarvita. Saunan vastapäiselle seinälle, eli edestä katsoen vasemmalle ei tulekaan paneelia, vaan mikrosementti. Näin ollen tässä kohtaa ei tarvitse miettiä pykäliä tai siistejä rajauksia, kun seinä jatkuu yhtenäisenä suihkun puolelta saunaan asti.

remppavko7_1-800 remppavko7_2-800

Tässä puolestaan pari kuvaa tilan keskivaiheilta. Kodinhoito keskittyy tähän kohtaan, kahden väliseinän väliin. Tähän tulisi mahduttaa pesutorni sekä siivous- ja pyykkikaappi; vähän ahdasta on, mutta eiköhän ne saada mahtumaan. Ensisijaisena toiveena olisi saada nämä saranaovien taa, mutta voi olla, että joudumme kääntymään liukuoviin; oikean puoleiselle seinälle on nimittäin tulossa kuivauspatteri, ja tämä estää oikeanpuolimmaisen kaapin saranaoven täyden avautumisen. Reiät on jo porattu kuivauspatterin putkivetoja varten, mutta tämähän asennetaan sitten vasta ihan viimeisten asioiden joukossa. Odottelen kyllä jo kovasti kuivauspatteria, se on varmasti tosi hyvä apu niin märkien vaatteiden kuin pyyhkeidenkin kuivatuksessa – ja onhan suihkusta aika ihana tullakin, kun pyyhe on jo valmiiksi lämmin…

kollaasi_kylpyhuone

via Life on Sundays | Vipp | Nikari | Lapuan Kankurit | The Watermark Collection | Flos

Lopuksi vielä kollaasi tulevista, olevista ja muuten vaan kuvitelluista asioista, joissa on ehkä hitunen tavoiteltavaa henkeä. Ensi viikolla alkaa tilan vesieristys, jännää! Pitäisi myös laittaa lasiseinät tilaukseen ja hiljalleen alkaa miettiä myös puuttuvia materiaaleja, kuten paneeleja ja kiintokaappeja. Palataanpa taas näihin tunnelmiin viikon kuluttua, saas nähdä missä vaiheessa tuolloin ollaan.


Our renovation in the basement floor is progressing. Here´s some under renovation -photos and a mood board for the space.

RUOKASALISSA NYT

ruokasalimatto1-800

Terkut meidän ruokasalista! Tänään töistä palatessa koti kylpi valosta ja houkutti nappaamaan muutaman sattumanvaraisen kuvan.

Eilisessä postauksessa näkyneet, kuvauslainassa olleet Marimekon tuotteet on siivottu pois, ja koti on taas niin sanotussa normaalitilassa. Stailauksen myötä muutama asia muuttui kuitenkin vähän pysyvämminkin. Siirsin kuvia varten ruokasalin ja olkkarin matot päikseen, enkä raaskinut vaihtaa enää mattoja takaisin. Sen verran kivalta sisal vaihteeksi olohuoneessa näytti. Ruokasaliin päätyi sitten vastakohtaisesti olkkarissa ollut vanha itämainen matto, ja ihan kivasti se tuollakin toimii. Tuo taas vähän uutta tunnelmaa tilaan ja sopii verhoihin jopa vähän sisalia paremminkin.

ruokasalimatto2-800

ruokasalimatto6-800

ruokasalimatto3-800

Kuten jo mainitsinkin, jäi Marimekon Urna-vaasi kuvauksista minulle omaksi. Olen ihan hullaantunut siitä, se on niin kaunis jo ilman kukan kukkaakin. Mallailin vaasia ruokasalin pöydällekin, mutta kieltämättä väri tulee parhaiten esiin vaaleaa taustaa vasten. Iso, veistoksellinen vaasi on kyllä muutoin oikein sopiva ruokasalin isolle pöydälle.

Tällä kertaa asettelin maljakkoon vain yhden lumipalloheisin oksan, kauniilta näyttää tämäkin. Heisi vaatii muiden paksumpien oksien tapaan kuumaa vettä, siksi kuvissa näkyy vähän höyrystynyt maljakko. Oksat tuppaavat usein värjäämään vettä ikävästi, ja tähän sain kerran hyvän vinkin Piia Jaalalta. Kun veteen lorauttaa ihan pienen tilkan kloriittia, pysyy vesi kirkkaana vähän pidempään. Tätä suositeltiin erityisesti magnolian oksille, tiedä sitten käykö sama kikka myös tähän lumipalloheisiin. Mitä luultavammin kyllä.

ruokasalimatto4-800

Matkalta lukemisiksi jäänyt sanomalehti päätyi kotiin ja salin pöydälle asti. Miksiköhän muuten monet ulkomaiset sanomalehdet ovat niin paljon kotimaisia kauniimpia; lehtien nimet on painettu tyylikkäästi ja etusivulla on kirkuvien mainosten sijaan mustavalkoista tekstiä ja muutamia tyyliin sopivia kuvia. Pieni hassu juttu, mutta niin vain tällainenkin asia tarttui reissussa esteetikon silmään. Kyllähän tällaisia lehtiä kuvailisi aamiaiskuvissa paljon mieluummin!

ruokasalimatto9-800

   ruokasalimatto7-800

ruokasalimatto8-800

Odottelen jo kovasti ruokasaliin tilaamaani kaappia, sillä huone on vielä nyt vähän tyhjän näköinen. En viitsi sitä ennen nakutella kauheasti taulujakaan takaseinälle, sillä nämä menisivät kuitenkin uusiksi kaapin tultua. Alun perin olin ajatellut tilaan Muuton uutta Compile-avohyllyä, mutta valitsin lopulta ovellisen mallin Asplundilta. Tämä ratkaisee vähän mukavammin pari säilytysongelmaa ja on muutenkin siistimpi tausta pöydälle. Hetken joudun kuitenkin odottamaan, sillä kaappi toimitetaan vasta reilun kuukauden päästä. Siihen asti täytyy keskittyä vielä muihin huoneisiin, viilattavaa riittää kyllä vielä näissäkin.

Mukavaa viikonloppua!


I switched rugs between dining and living room. This vintage oriental rug looks nice in the dining room for a change. I got the Urna vase from my latest styling for Marimekko, and I placed it on the dining table. It looks lovely both with a big bouquet and a single branch like this.