REMONTTIKUULUMISET VKO 12

remppavko12-10.2-800

Mukavaa sunnuntaita! Tänään olemmekin saaneet nauttia ihanan aurinkoisesta ja lämpimästä kevätpäivästä. Kesäaikaan siirtymisen vuoksi päivä on tuntunut entistäkin valoisammalta, vielä kellon lähestyessä kahdeksaa ulkona oli ihan kohtuullisen valoisaa. Ihan huikeaa, tervetuloa kevät!

Nyt en tullut kuitenkaan fiilistelemään kevättä, vaan kertomaan viikottaiset terveiset meidän kellarista, jossa tapahtui viikon aikana varsin mukavaa edistystä:

remppavko12-3-800remppavko12-9-800 remppavko12-4-800

Mies ahkeroi viikon aikana siihen malliin, että kellarin seinät valmistuivat mikrosementin osalta jo miltei kokonaan. Nyt tilan lopullinen ilme alkaa jo hahmottua, kun seinät ovat kauttaaltaan mikrosementin peitossa, ja tykkään kyllä kovin suunnasta, johon ollaan menossa. Seinät ovat sopivan vaaleat, mutta niissä on kuitenkin myös tummempia lastan jälkiä tuomassa ilmettä. Nämä saattavat vielä tummua seuraavana työvuorossa olevan seinien lakkauksen myötä. Toivottavasti tummeneminen ei ole kuitenkaan kovin voimakasta, sillä edelleenkin pidän mieluummin melko tasaisesta kuin sävyltään kovin elävästä lopputuloksesta.

Yllä olevissa kuvissa näkyvä pitkä vasemmalla oleva seinä vaatii vielä pari-kolme kerrosta, jotta lopputuloksesta tulee siisti ja kaikilta osin peittävä. Nyt vielä seinäsuihkujen kotelon reunat paistavat mikrosementin läpi. Tämä onkin sitten viimeinen työn alla oleva seinä, ja sen jälkeen voi siirtyä alla olevaan kohtaan:

remppavko12-5-800

Kellarin oviluukun ympärystö käsitellään myös mikrosementillä, ja tämä onkin työvuorossa seuraavana. Syvennyksen alapintaa täytyy täyttää vielä vähän suoremmaksi, joten kyllä tämäkin kohta varmasti oman aikansa vie. Ovilehden kohtalo on myös päätetty, tilaamme siihen yksinkertaisen lasioven grafiitinharmailla metallikarmeilla. Näin ovi näyttää enemmänkin ikkunalta kellarista päin ja tuo maksimaalisesti valoa tilaan. Metallikarmit taas ovat huoleton valinta ulkopuolta ajatellen, sillä näin aukon eteen mahdollisesti tuiskuttava lumikaan ei pääse pilaamaan ovea.

remppavko12-6-800

Tämä kellarin toisen puolen päätyseinä valmistui myös kuluneella viikolla ja on nyt lakkausta vaille valmis. Oikealla puolella on edellä mainittu oviluukku, ja vasemmalta lähtee portaat ylös. Myös ne aiotaan käsitellä mikrosementillä yhteneväisyyden vuoksi, mutta tämä homma onkin sitten jo ihan toinen tarina… Ehkä parempi keskittyä tähän sitten joskus, kun kellaritila on ensin kokonaisuudessaan valmis.

Portaiden vieressä oleva ovi vie tekniseen tilaan. Siihen hankittiin muista väliovista poiketen uusi edullinen massiivipuuovi rautakaupasta, sen ajattelin maalata harmaaksi. Värin nappaan todennäköisesti rättipatterista, lasioven karmeista tai kiintokalusteista. Täytyy kuitenkin katsoa ensin, millaiseksi lopulliset valinnat oikein kehkeytyvät.

remppavko12-1-800remppavko12-7-800remppavko12-8-800

Myös saunan puolen mikrosementtihommat ovat nyt valmiit. Saunan lattialle valettu koroke käsiteltiin myös mikrosementillä, samoin kuin yksi saunan seinistäkin. Tähän kohtaan olemme tuumailleet viikon aikana myös valaistusratkaisuja; haluan katon jäävän mahdollisimman yhtenäiseksi ja eheäksi, ja siksi meille ei tule spotteja kattoon khh-nurkkaa lukuunottamatta. Näinpä suihkun ja saunan valaistus tulee ratkaista muulla tavoin. Ajatuksenamme on korostaa tuota ensimmäisissäkin kuvissa näkyvää päätyseinää valolla ja valaista se himmennettävällä valolla koko matkalta. Epäsuoraa valoa tuova led-nauha olisi paras ratkaisu, mutta tämän käyttö ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä led ei kestä kuumuutta eikä nauhaa voi täten asentaa suoraan kiukaan yläpuolelle. Luulen, että käännymme siis kuituvaloihin; näiden tuoma kiilamainen valo ei ole toiveissa, mutta tätä pyritään välttämään asentamalla kuidut hyvin tiheään. Keskelle kellaria altaan päälle on puolestaan tulossa kaksi himmennettävää riippuvaa valaisinta, nämä levittävät valoa aika tehokkaasti koko tilaan.

remppavko12-11.1-800

Viikon aikana piipahdin myös rautakaupassa hakemassa muutamia paneelimalleja. Kuvassa vaaleaa haapaa, leppää ja jättiläistuijaa; näistä jälkimmäinen houkuttelisi ehkä eniten, mutta budjettisyistä joutunemme taipumaan edullisempaan vaihtoehtoon. Lämmin, kaunis sävy on kuitenkin molemmissa. Seinien valmistumisen jälkeen vuorossa on niiden lakkaus, katon alumiinipapereiden teippaus ja sitten katon panelointi, aika pian alamme siis olla käsillä jo sauna-asioissakin. Ja sittenhän tila valmistuu jo silmissä. Lattia taitaa jäädä viimeiseksi isoksi elementiksi, sillä katto ja sauna on mukavampi tehdä, kun valmista lattiapintaa ei tarvitse varoa.

Hiljalleen on siis näkyvissä valoa tunnelin (tai tässä tapauksessa kellarin, heh) päässä. Katsotaan, josko ensi viikon jälkeen pääsisi jo paneelien valintahommiin. Palataanpa näihin aiheisiin taas tuonnempana, mukavaa uutta viikkoa!


My renovation stories of this week: the microcement coating is progressing and the walls are almost ready now. Also I picked some material samples for our sauna, I prefer the warmer shades and wide panels.

VIIKONLOPPUKIMPPU OMALTA PIHALTA

oksat3-800 oksat4-800 oksat5-800

Juuri nyt on alkamassa mielestäni paras aika vuodesta: valo lisääntyy, kevät koittaa ja ihana pitkä kesä on vielä kokonaan edessäpäin. Tämän myötä myös meille kukkien ja oksien ystäville koittaa onnenpäivät; hiljalleen kodin koristuksina voi taas hyödyntää luonnon ja oman pihan antimia. Tänä viikonloppuna skippasin perinteiset viikonloppukukkaset ja nappasin niiden sijaan koristusta maljakkoon pihalta. Hiljattain karsimme pihalta rehahtaneita syreenipensaita ja villinä sojottavaa omenapuuta (parempi myöhään kuin ei milloinkaan?), ja tästä operaatiosta jäi sopivasti oksia ylimääräiseksi. Nyt ne tuovat ruokasaliin mukavan keväistä tunnelmaa.

oksat6-800 oksat7-800 oksat8-800 oksat9-800

Kauneimmillaan oksat ovat juuri näin, kun vihreät silmut ovat juuri puhkeamassa lehteen. Syreenin oksat ovat tässä huomattavan paljon edellä, ja selkeät silmut ovat näkyvissä jo ulkonakin olevissa syreeneissä. Omenapuu puolestaan vasta kehittelee silmujaan maljakossakin, tämän lehdistä ja toivon mukaan kukistakin saadaan nauttia siis vähän myöhemmin. Näihin(kin) oksiin Marimekon Urna*-vaasi on täydellinen valinta – mikäpä ei tuohon vaasiin sopisi.

Oksien ja hiljalleen heräävän luonnon lisäksi olen fiilistellyt viime aikoina siunaantuneita ihanan valoisia päiviä. Pidän kovasti siitä, miten valo kulkee kotona ja millaisia varjoja aurinko heittää huoneisiin. Voisin kuvata valon ja varjon leikkiä loputtomiin enkä ollenkaan välitä, ovatko kuvat ylivalottuneita. Fiilis ennen kaikkea!

oksat10-800

Nyt alkamassa on earth hour, joten kone menee nyt kiinni, valot sammuvat ja kynttilät päälle. Huomenissa kurkataan jo tutuiksi käyneisiin kellarin seiniin, jotka ovat – yllätys yllätys – jo lakkausta vaille valmiit yhtä seinää lukuunottamatta. Ja täytyy sanoa, että pidän lopputuloksesta oikein kovasti! Kävimme myös kurkkaamassa saunapaneelivaihtoehtoja ja suunnittelimme pidemmälle kellariin toteutettavaa valaistusratkaisua. Palataanpa siis näiden tiimoilta taas asiaan.

Mukavaa viikonloppua!


I brought inside some branches from our garden. They create very springy, fresh athmosphere to the whole room.

*tuote saatu osana blogiyhteistyötä

IHANA AESOP

aesop1-800

Olin taannoisella Pariisin-reissulla suuntaamassa trendikkäänä hip-kauppana tunnettuun Coletteen, kun kävelin sattumalta Aesopin pienen liikkeen ohi. Ikkunoista näkyvä, valokuvista tuttu myymäläarkkitehtuuri houkutti pistäytymään sisälle ja kysymään lupaa muutaman valokuvan ottoon. Olen ihastellut Aesopin persoonallista myymäläkonseptia aiemmin bloggaajien ja somettajien valokuvista, ja olihan liike livenä vähintään yhtä vaikuttava näky. Erikokoisista lankuista kootut seinät ja näihin saumattomasti yhdistyvät hyllyt olivat upea tausta Aesopin purkeille, jotka toki ovat jo itsessäänkin tosi nättejä ja huolella suunniteltuja.

aesop2-800 aesop3-800 aesop4-800 aesop5-800

Hyllyt notkuivat toinen toistaan ihanimmista purkeista, mutta ne saivat jäädä kauppaan, kiitos lentomatkailun nestesäädösten. Kysymälläkään ei putiikista löytynyt mitään ei-nestemäistä tuotetta, se oli kyllä vahinko. Olen tykännyt tosi paljon Aesopin saippuasta, joten mielelläni olisin testaillut muitakin merkin tuotteita. Hintavahko saippua on ollut käytössä minusta ihan hintansa väärtti riittoisuudessa ja laadussa; tämä yksi purkki on palvellut meillä jo tosi pitkään ja on osoittautunut kiistatta yhdeksi ihanimmista saippuoista ikinä. Eikä loppujen lopuksi kyse ole kuin yhdestä vähän isomman viikonloppukimpun hintaisesta tuotteesta, eli kaikki on aina suhteellista. Ihanasta saippuasta saa kuitenkin nauttia päivittäin ja huomattavasti kukkia pidempään.

aesop6-800 aesop7-800 aesop8-800 aesop9-800

Testerit odottelivat jo liikkeen ulkopuolella ovensuussa, ovat kieltämättä varmasti ihan tehokas sisäänheittokeino. Ja tokihan upea puinen sisustuskin houkuttelee kävelemään sisään, näinhän kävi minullekin. Huikeat seinät eivät juuri kaipaa muita yksityiskohtia, mutta vähäisetkin detaljit oli huolella mietitty:  näyteikkunan koeputki-keittopullosysteemi, kauniit teollisuushenkiset valaisimet, tiskillä majaileva rento kirjapino ja hento kukkakimppu täydensivät tunnelmaa entisestään. Myös ihana khakinvärinen hana-allassysteemi herätti huomioni, tällainen olisi ihan huikea kotikäytössä kylppärissä. Metallinen pitkä allastaso, josta allas jatkuu saumattomana ja samalla värillä pulverimaalattu hana – mahtaisikohan tällaista saada teetettyä itsekin? Nyt alkoi nimittäin ajatus lentää…


I visited this very inspiring Aesop store in Paris. I love the wooden walls, all the details and of course the products. Also that metallic sink/tap system caught my attention: this kind of solution would look really nice in the bathroom!