RUOKASALISSA NYT

ruokasalimatto1-800

Terkut meidän ruokasalista! Tänään töistä palatessa koti kylpi valosta ja houkutti nappaamaan muutaman sattumanvaraisen kuvan.

Eilisessä postauksessa näkyneet, kuvauslainassa olleet Marimekon tuotteet on siivottu pois, ja koti on taas niin sanotussa normaalitilassa. Stailauksen myötä muutama asia muuttui kuitenkin vähän pysyvämminkin. Siirsin kuvia varten ruokasalin ja olkkarin matot päikseen, enkä raaskinut vaihtaa enää mattoja takaisin. Sen verran kivalta sisal vaihteeksi olohuoneessa näytti. Ruokasaliin päätyi sitten vastakohtaisesti olkkarissa ollut vanha itämainen matto, ja ihan kivasti se tuollakin toimii. Tuo taas vähän uutta tunnelmaa tilaan ja sopii verhoihin jopa vähän sisalia paremminkin.

ruokasalimatto2-800

ruokasalimatto6-800

ruokasalimatto3-800

Kuten jo mainitsinkin, jäi Marimekon Urna-vaasi kuvauksista minulle omaksi. Olen ihan hullaantunut siitä, se on niin kaunis jo ilman kukan kukkaakin. Mallailin vaasia ruokasalin pöydällekin, mutta kieltämättä väri tulee parhaiten esiin vaaleaa taustaa vasten. Iso, veistoksellinen vaasi on kyllä muutoin oikein sopiva ruokasalin isolle pöydälle.

Tällä kertaa asettelin maljakkoon vain yhden lumipalloheisin oksan, kauniilta näyttää tämäkin. Heisi vaatii muiden paksumpien oksien tapaan kuumaa vettä, siksi kuvissa näkyy vähän höyrystynyt maljakko. Oksat tuppaavat usein värjäämään vettä ikävästi, ja tähän sain kerran hyvän vinkin Piia Jaalalta. Kun veteen lorauttaa ihan pienen tilkan kloriittia, pysyy vesi kirkkaana vähän pidempään. Tätä suositeltiin erityisesti magnolian oksille, tiedä sitten käykö sama kikka myös tähän lumipalloheisiin. Mitä luultavammin kyllä.

ruokasalimatto4-800

Matkalta lukemisiksi jäänyt sanomalehti päätyi kotiin ja salin pöydälle asti. Miksiköhän muuten monet ulkomaiset sanomalehdet ovat niin paljon kotimaisia kauniimpia; lehtien nimet on painettu tyylikkäästi ja etusivulla on kirkuvien mainosten sijaan mustavalkoista tekstiä ja muutamia tyyliin sopivia kuvia. Pieni hassu juttu, mutta niin vain tällainenkin asia tarttui reissussa esteetikon silmään. Kyllähän tällaisia lehtiä kuvailisi aamiaiskuvissa paljon mieluummin!

ruokasalimatto9-800

   ruokasalimatto7-800

ruokasalimatto8-800

Odottelen jo kovasti ruokasaliin tilaamaani kaappia, sillä huone on vielä nyt vähän tyhjän näköinen. En viitsi sitä ennen nakutella kauheasti taulujakaan takaseinälle, sillä nämä menisivät kuitenkin uusiksi kaapin tultua. Alun perin olin ajatellut tilaan Muuton uutta Compile-avohyllyä, mutta valitsin lopulta ovellisen mallin Asplundilta. Tämä ratkaisee vähän mukavammin pari säilytysongelmaa ja on muutenkin siistimpi tausta pöydälle. Hetken joudun kuitenkin odottamaan, sillä kaappi toimitetaan vasta reilun kuukauden päästä. Siihen asti täytyy keskittyä vielä muihin huoneisiin, viilattavaa riittää kyllä vielä näissäkin.

Mukavaa viikonloppua!


I switched rugs between dining and living room. This vintage oriental rug looks nice in the dining room for a change. I got the Urna vase from my latest styling for Marimekko, and I placed it on the dining table. It looks lovely both with a big bouquet and a single branch like this.

LEMPIHETKENI MARIMEKON SEURASSA

Kaupallinen yhteistyö: Marimekko

marimekko17-k1_800

Kevät tulee kohisten. Tuntuu, että jopa lyhyen lomamatkani aikana oltaisiin otettu iso askel kohti lämpimämpiä aikoja. Syy tähän piilee varmaankin auringossa, joka on näyttäytynyt viime aikoina ahkeraan. Kotikin näyttää auringonvalossa ihan erilaiselta; nyt tekee mieli pyyhkiä pölyt, tuulettaa tekstiilit ja somistaa kotia raikkaaseen, keväiseen suuntaan.

Pääsin yhteistyön merkeissä  sisustamaan kotiamme Marimekon kevään 2017 raikkailla uutuustuotteilla. Tässä yhteydessä Marimekko haastoi minut kertomaan päivän lempihetkestäni. Raikkaassa, kevätvaloa tulvivassa kodissa on ihana viettää aikaa, oli hetki mikä hyvänsä. Jos kuitenkin pitäisi valita vain yksi suosikki, osuisi valintani monen muun tapaan vapaapäivän aamuun. Onko mitään parempaa kuin kiireettömästi alkanut päivä, kasa raikkaita aamiaisherkkuja ja lempimukista nautittu vastakeitetty aamukahvi? Ihan äkkiseltään en keksi kovin montaa haastajaa tälle.

   marimekko17-k5_800marimekko17-k2_800marimekko17-k3_800

Oma aamupalani on yksinkertainen. Haaveilen notkuvista brunssipöydistä piirakoineen ja leipomuksineen, mutta juuri koskaan en jaksa moista toteuttaa – tämä vaatii vähintäänkin jonkinlaisen erikoistapauksen. Aamiaisesta saa kuitenkin salonkikelpoisen, mutta mutkattoman maistuvan vain kasaamalla yhteen kaikkea hyvää; rapeakuorista tuoretta leipää, granolaa ja jogurttia, herkullisia juustoja ja tietysti tuoreita hedelmiä. Kauniit astiat ovat tietysti puoli ruokaa, ja niiden avulla rennompikin kattaus näyttää täydelliseltä. Näitä ei siis kannata unohtaa!

 marimekko17-k6_800 marimekko17-k12_800marimekko17-k7_800

Marimekon kevään uutuustuotteet ovat juuri tällaisia: mutkattomia, raikkaita ja kauniita sellaisenaan rennosti aseteltuna. Carina Seth Anderssonin ja Sami Ruotsalaisen yhteistyönä suunnittelemassa mallistossa yhdistyy herkullisesti merkin tunnistettava ilme ja ajankohtaiset muodot. Suorastaan hullaannuin siitä, miltä reippaat kuosit näyttivät klassiseen taipuvassa keittiössämme, ne toivat juuri sopivasti potkua ja reippautta kaiken keskelle. Näitä on ehkä pakko hankkia isot pinot aamiaiskaappiin!

marimekko17-k8_800

Marimekon kevään uutuuksiin kuuluu kolme Carina Seth Anderssonin suunnittelemaa kuosia: Basket, Spaljé ja Hortensie. Nämä on painettu tekstiilien lisäksi Sami Ruotsalaisen suunnittelemiin Oiva-astioihin, uutuudet täydentävät siis kivasti vanhempaakin astiakokoelmaa. Kaikkia kuoseja leimaa vahvan graafinen, virkistävä ote: Basket on voimakkaan mustavalkoinen ja korimaisen kantikas kun taas ilmavammissa, kahteen mittakaavaan sovitetuissa Spaljéssa ja Hortensiessa on havaittavissa myös orgaanisia muotoja. Innoituksensa Hortensie-kuosiin suunnittelija onkin saanut kesämökiltään köynnöshortensiasta. Ihastuttavat pastelliset yksityiskohdat muistuttavatkin tästä herkästä kukasta, mutta muodot on pelkistetty Marimekon tyyliin hyvin yksinkertaisiksi. Aivan ihana kuosi!

marimekko17-k9_800 marimekko17-k10_800 marimekko17-k11_800

Omaan kattaukseeni päätyi sekalainen setti sarjan astioita. Minusta kuosit täydentävät kauniisti toinen toisiaan, ja eriparisuus sopii hienosti marimekkolaiseen henkeen – onhan ”Rohkeasti omanlainen” brändin tämän vuoden teemakin. Suosikeiksi astiapuolelta nousivat erityisesti Basket– ja Hortensie -lautaset sekä eri kuoseihin painetut kulhot, joista kuvissa vilahtelee niin Spaljéa, Hortensieta kuin Puolikastakin.

Myös uutuusmukit olivat ihania, näistäkin pidin nimenomaisesti rennosti sekoiteltuna. Minä pidän vähän pienemmästä, sirosta kahvikupista, niinpä Hortensie-muki olisi oma valintani. Mies taas tykkää juoda kahvinsa mahdollisimman suuresta ämpäristä, joten puolitoista desiä isompi Basket nousisi varmasti hänen suosikikseen. Näiden kuosien myötä kahvipöydän eriparisuuskaan ei haittaa! Hortensie-sisustuskangas taipui puolestaan kivasti pöytäliinaksi luoden jämptin, mutta rennon pohjan koko kattaukselle.

 marimekko17-k13_800marimekko17-oh12_800

Pöytäliinan ohella myös Basket-sarjan tabletit toimivat kivasti kattauksen pohjana. Erilaiset pienet neliskanttiset Oiva-sarjan lautaset ovat puolestaan elegantti alusta aamiaisen päättävälle herkulle, teesihdille tai vaikka iltamenoja ajatellen tapaksille. Varsinaisen aamiaisen jälkeen koittaakin vapaapäivän toinen suosikkikohtani: aika, jolloin napataan kahvikuppi kainaloon ja siirrytään jonkin pienen herkun, tällä kertaa runebergintortun kera sohvannurkkaan…

marimekko17-oh2_800
marimekko17-oh4_800marimekko17-oh1_800

Olohuoneen puolella ihastuttaa keväänvihreät uutuudet: Urna– ja Flower -vaasit, jotka ovat saaneet ylleen uudet sesonkivärit. Olen ihastellut Urna-vaasia jo sen julkaisusta lähtien, se on jo ilman kukkiakin ihan huikean kaunis. Sain valita yhden kuvauslainassa olleista tuotteista itselleni, eikä valintaa tarvinnut pitkään miettiä: oliivinvihreä Urna sulostuttaa jatkossakin meidän olohuonetta. Myös Flower on ihana jokapaikan somiste, johon voi sujauttaa vaikka pienen tulppaaninupun – kaunis se on kyllä jo ihan ilman mitäänkin.

marimekko17-oh3_800marimekko17-oh13_800
marimekko17-oh5_800

Marimekon kevään uutuuskuosit ulottuvat myös sisustustekstiilien puolelle. Latasin sohvan täyteen Basket– ja Spaljé -tyynyjä, runsas tyynykasa on kyllä aika yhtä houkutteleva! Reippaiden kuosien yhdistelmä ei vilise ollenkaan silmissä, kun ympärillä on tarpeeksi yksivärisiä pintoja. Mustavalkoiset ja vihreät kuviotyynyt sopivat tyyliltään aika kivasti yhteen sisalmaton kanssa, jonka vaihdoin olohuoneeseen ruokasalin puolelta. Tämäkin toi tilaan omaa raikasta tunnelmaansa, jota Marimekon tuotteet täydentävät juuri sopivasti. Nyt saa kevät tulla!

marimekko17-oh6_800 marimekko17-oh9_800 marimekko17-oh7_800 marimekko17-oh11_800

Maljakossa persikanvärisiä ranskalaisia tulppaaneja, sohvapöydällä lukemista ja sohva täynnä upottavia tyynyjä – siinä eväät ihanaan vapaapäivään. Vapaapäivä tällaisissa puitteissa kuulostaa idylliseltä, mutta useimmiten kyllä näille päiville pukkaa sen verran tekemistä, että kovin pitkään en ehdi venyttää päivää loikoillen ja lehtiä lukien. Mutta tärkeää olisi muistaa vaalia edes lyhyitäkin hetkiä, jotka rentouttavat ja antavat puhtia kiireisen arjen keskelle. Tässä yksi uudenvuoden lupauksistani, jota yritän toteuttaa tänä vuonna vähän edellistä paremmin.

marimekko17-oh10_800

Mitä te pidätte Marimekon kevään 2017 uutuuksista? Itse olen näistä ihan innoissani, tuovat juuri sopivaa modernin reipasta twistiä tänne vanhan talon puitteiden keskelle. Jos uutuudet kolahtavat itseni lailla myös teihin, vinkkaan teille näin lopuksi pienestä ostoedusta. Liittymällä Marimekon asiakasohjelmaan saa -15% alennuksen ensimmäisen ostokerran normaalihintaisista tuotteista. Etu on voimassa kaksi viikkoa liittymisestä, jonka voi tehdä Marimekon liikkeissä tai nettisivuilla täällä.

yhteistyöbanneri-marimekkotuotteet kuvauslainassa

This post is made in collaboration with Marimekko. I styled our home with Marimekko Home SS17 collection, which is designed by Carina Seth Anderson and Sami Ruotsalainen. I love the patterns and products of the new collection which features both home textiles, vases and kitchen products. The graphic patterns and modern colors bring a really nice twist to our old house!

POSTIKORTTEJA TENERIFFALTA

teneriffa5-800

Terveiset kotisohvalta, nyt ollaan palailtu reissulta takaisin tänne koto-Suomeen. Ja mikä paluumatka meillä olikaan! Lentomme oli 13 tuntia myöhässä, joten matka venyi päivän verran aiettua pidemmäksi. Lomalle sattunut yksi ekstrapäivä ei ollut oikeastaan yhtään hullumpi juttu, vaikka lennon myöhästyminen aiheutti aikamoista sekoilua matkanjärjestäjän keskuudessa. Päivä meni hotellihuoneetta matkalaukkuja roudatessa, odottelussa ja paikanvaihdoksissa, mutta ehdittiinpä sentään karata hetkeksi vielä rannallekin. Kotiin oli kuitenkin aika kiva palata, viivästyksen myötä olo alkoi olla jo aika rättiväsynyt.

teneriffa1-800

teneriffa13-800

teneriffa3-800

teneriffa7-800

Matkalla oli kuitenkin ihanaa, ja Teneriffa yllätti positiivisesti. Olen aiemmin ollut Kanarialla kerran, mutta tämä saari oli itselle vieras. Me majoituimme Costa Adejeen, joka oli alueena selvästi Las Americasia ja Los Christianosia rauhallisempi; yökerhoja ja ostoskeskuksia oli vähän, mutta kauniita maisemia, rantaviivaa ja laadukkaita ravintoloita ihan kulman takana. Loma menikin lähinnä altaalla löllötellessä, ympäristöä tutkiessa ja pitkiä matkoja kävellessä. Americasin hulinaankin oli kohtuullinen kävelymatka, ja muutamana päivänä tuli kierrettyä vähän myös siellä. On mukava nähdä erilaisia paikkoja, mutta jos minulta kysytään, niin kyllä meidän alueen rauhallisuus veti ehdottomasti pisimmän korren. Hotellimme oli superkiva Riu Arecas, josta kirjoittelen myöhemmin vielä lisää. Mukavan rauhallista menoa, lämmitetyt altaat (se infinity pool!) ja törkeän hyvää ruokaa, jota on jo nyt ikävä. Voisin palata toistekin.

teneriffa8-800

teneriffa2-800

teneriffa6-800

Matkalla kuitenkin eniten ihastutti maisemat. Näiden suhteen Teneriffa oli tosi monipuolinen. Oli turkoosia vettä ja tropiikkimaista rantaviivaa, mutta myös tuliperäisen saaren kaunista karuutta. Matkasimme yhdeksi päiväksi katsomaan saarella sijaitsevaa Teide-tulivuorta, joka on kolmanneksi suurin koko maailmassa. Tältä matkalta taltioitui kameraan ihan huikeita maisemia! Palaan matkatunnelmiin vielä muutamaan otteen aina sisustusjuttujen lomassa, sillä kamera pullistelee kuvia, joita ei henno jättää julkaisematta. Muistikortin koluaminen saa kuitenkin jäädä toiseen kertaan – nyt kutsuu kotisohva ja orientoituminen huomiseen työpäivään. Palataanpa siis näiden pariin vähän tuonnempana!

teneriffa14-800


Greetings from Tenerife! We spent a lovely holiday there and came back home today. During our trip we stayed in Costa Adeje, which was really comfortable, calm and beautiful place. Nevertheless it was only a short walk to the shopping centers and restaurants of Play de las Americas. I really liked the island, the landscape of it was so beautiful: turquoise tropical beaches but also rocky mountains and bare nature.