HATTARA JA MATILDA: VM CARPETIN MATTOSUOSIKIT MEIDÄN KOTONA

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

vmcarpet-matot4-800

Muutama viikko sitten blogissani sukellettiin VM Carpetin mattojen pariin, ja poimin tässä postauksessa valmistajan valikoimista omia mattosuosikkejani. Nyt yhteistyölle seuraa jatkoa; sain nimittäin valita VM Carpetin nettikaupasta kuvauslainaan kaksi mattoa, joilla pääsin stailaamaan kotiamme. Isoimmissa oleskeluhuoneissa mattoasiat alkavat olla kunnossa, mutta vielä kodissa riittää tiloja, joissa mattoasiat ovat vähintäänkin kesken. Nyt kurkataan kahteen tällaisista tiloista, jotka freesaantuivat varsin mukavasti uusien mattojen myötä.

Hattaraisia unia

vmcarpet-matot1-800

Tähän asti meidän makuuhuone on ollut kokonaan ilman mattoa. Pieni tila toimii ihan hyvin näinkin, mutta toisinaan huomaan kuitenkin kaipaavani paljaan jalan alle vähän lattiaa pehmeämpää pintaa. Mattovalinnallahan tunnelmaa saa vaihdeltua moneen suuntaan, ja koska makuuhuoneessa ei montaa irtokalustetta ole, on maton rooli sisustuselementtinä vielä normaaliakin suurempi. Itse kaipailin makuuhuoneeseen ennen kaikkea rauhallisen vaaleita sävyjä, mukavaa pehmeyttä ja vähän ylellistäkin fiilistä. Siispä VM Carpetin Hattara-matto oli tilaan ihan täydellinen valinta:

 
vmcarpet-matot5-800vmcarpet-matot2-800vmcarpet-matot3-800

Hattara-matto taitaa olla tällä hetkellä aikamoisessa nosteessa – eikä suotta. Itse viehätyin tasaisesta väristä, maltillisesta kiillosta ja maton pehmoisesta tunnusta. Mattoa saa useassa eri värissä, näistä rauhallisen pehmeä valkoinen sopi meidän makuuhuoneeseen mukavimmin. Se toistaa makuuhuoneen pehmeän puuterisia sävyjä näitä kuitenkin sopivasti raikastaen ja maltillista muhkeutta tuoden.

Kuten suurinta osaa VM Carpetin matoista, myös Hattara-mattoa saa useiden vakiokokojen lisäksi omilla mitoilla. Meidän makkariin vakiokoko 140×200 cm oli kuitenkin justiinsa passeli, matto sijoittui sängyn päähän sopivasti niin, että osa siitä jäi sängyn jalkojen alle. Yleensä tykkäänkin sijoittaa maton makuuhuoneeseen juuri näin sängyn päätyyn. Tärkeää on vain muistaa valita tarpeeksi suuri matto niin, että se jää tarpeeksi myös sängyn alle ja ulottuu riittävästi sängyn molemmille sivuille – muutoin lopputulos saattaa näyttää vähän irralliselta.

  vmcarpet-matot8-800vmcarpet-matot7-800vmcarpet-matot6-800

Unelmanpehmoinen matto houkuttaa loikoiluun. Sen väri menee myös täydellisesti yhteen helmenharmaiden lakanoiden ja makuuhuoneen tummanruskeiden sävyjen kanssa. Pähkinänsävyinen tuoli on Hayn Soft Edge, se on tyyliltään ihan täydellinen liittolainen Hattaran kanssa. Tasavärinen, hillitysti kiiltelevä polyamidinukkamatto kaipaa parikseen aitoa puuta ja kontrasteja, näin vastakohdat tasapainottavat ja korostavat kauniisti toinen toisiaan.

  vmcarpet-matot10-800vmcarpet-matot9-800 vmcarpet-matot11-800

Vaikka vaalea matto saattaa näyttää vähän aralta, on se kuitenkin käytössä mukavan helppohoitoinen. Matala nukka on helppo imuroida, ja suurempien vahinkojen sattuessa maton saa laakavesipestä pesulassa. Tämä on aina mukava plussa. Pienemmät tahrat voi puolestaan poistaa itse varovasti kostealla rätillä painellen. Muhkeasta tunnusta huolimatta matto on kohtuullisen ohut ja täten myös melko kevyt, tuulettaminen ja maton liikuttelukin on siis helppoa. Liukumattoman EVA-pohjan ansiosta se pysyy myös jämptisti paikallaan – tämäkin on ihan huomionarvoinen seikka varsinkin, jos perheeseen kuuluu pieniä kaksi- tai nelijalkaisia vipeltäjiä. Aika ihana matto kaiken kaikkiaan – houkutus onkin suuri lunastaa matto ja jättää se paikoilleen makuuhuoneeseen…

Raikastusta eteiseen

vmcarpet-matot13-800

Yläkerran makuuhuoneen lisäksi toinen mattoa kaipaava tila löytyi alakerrasta. Olen pitänyt eteisessä räsymattoa, mutta se on ollut vähän turhan levoton valinta värikkään tapetin ja vanhojen tummien kalusteiden parina. Ulkoeteisen valmistuttua tähän varsinaiseen eteiseen ei enää kävellä kengillä, joten se mahdollisti vaalean ja raikkaan värin käytön myös tässä tilassa. Siispä tiesin haluavani vaalean maton myös tänne – se raikastaakin tummia värejä juuri sopivasti.

 
vmcarpet-matot12-800vmcarpet-matot15-800

VM Carpetin valikoimista löytyi useitakin potentiaalisia vaihtoehtoja, mutta lopulta valintani kääntyi viehättävän Matilda-maton puoleen. Pidän erityisesti maton hennosta kuvioinnista ja vähän kolmiulotteisestakin elävyydestä, jonka erilaiset sidokset tuovat maton pintaan. Maton väri on kaunis luonnonvaalea, ja pohjalla kulkeva paperinaru tuo vähän lämpöä vaaleuteen. Sävy sopiikin tosi kauniisti juuri vaalean lattian pariksi. Vanha räsymattomme oli tosi liukas, mutta tämä on onneksi ihan toista maata: EVAPOLYTEX-pohjan ansiosta tämäkään matto ei liu´u jalan alla. Erityisesti eteisessä tämä onkin tosi tärkeä ominaisuus.

 
vmcarpet-matot19-800

Plussaa saa myös matossa käytetyt luonnonmateriaalit, koostumukseltaan matto on 55% villaa ja 45% paperinarua. Luulisin, että villa tuo mattoon hiukan luonnollista hylkivyyttä, mutta kenkien kanssa en silti lähtisi tämän päällä kävelemään. Sisäeteisessä kuitenkin tämäkin väri toimii mukavasti, kun vain muistaa potkaista kengät heti jalasta.

Matosta saa käytävämattokokojen lisäksi myös isompia vakiokokoja, tämä matto toimisikin kivasti myös olohuoneen puolella. Luonnollisesti myös teettäminen oman koon mukaiseksi onnistuu, ja tällöinkään toimitusaika ei veny normaalia pidemmäksi. Matot valmistetaan Suomessa, jolloin toimitusajat pystytään pitämään kohtuullisina myös erikoistilauksissa. Monella matolla on myös suomalainen suunnittelija – tässä siis kaksin verroin syytä tukea suomalaista työtä.

 
vmcarpet-matot16-800 vmcarpet-matot17-800 vmcarpet-matot18-800

Vaalean maton ja tumman vanhan kaapin yhdistelmä on minusta tosi kaunis. Lieko syy kuvioinnin, mutta jotain samaa pehmeää  tunnelmaa on molemmissa. Vaalean maton myötä eteinen rauhottui ja muuttui paljon seesteisemmäksi. Kyllä matolla vain saa muutettua tosi paljon tunnelmaa suuntaan jos toiseenkin!

 
vmcarpet-matot20-800

Hattara, Matilda ja kaikki muut VM Carpetin mallistosta löytyvät matot ovat tilattavissa merkin nettikaupan kautta. Muistuttelen myös huikeasta tarjouksesta, jonka saan tarjota teille lukijoille: koodilla blogi17 saa -20% alennuksen kaikista verkkokaupan matoista vuoden loppuun asti. Nyt siis kannattaa hyödyntää ale ja raikastaa kotia vaikkapa kevään ja kesän juhlia ajatellen. Verkkokauppaan pääsee klikkailemaan tästä linkistä.

yhteistyöbanneri-vm-carpet

PUUTARHAUNELMIA

gardeninspo1

Sama juttu joka kevät: puutarhainnostus nostaa päätään joka kerta näihin aikoihin. Kellarin valmistumisen jälkeen seuraavana työvuorossa onkin meidän piha, tämä pyritään saamaan tulevan kesän aikana niin pitkälle kuin mahdollista. En ole kovin ahkera saati taitavakaan multasormi, mutta nautin kyllä omasta pihasta ihan älyttömästi. Nyt kun sellaista ei ole pariin kesään ollut käytettävissä, on puutarhakuume eskaloitunut entisestään – odotan niin kovasti kaikenlaisia puutarhatouhuja ja ennen kaikkea kaunista ja siistiä pihaa. Olen tietysti selaillut hirveän määrän inspiskuvia ja tutkinut puutarhamyymälöiden katalogeja; tässä muutamia ihania juttuja, joita omalta pihaltani toivon.

gardeninspo2 gardeninspo3

Olen aiemminkin kertonut, että minua viehättää erityisesti runsaat, vähän sekalaisesti rönsyilevät puutarhat. Sellaista ei toki tehdä ihan hetkessä, mutta tietynlainen tunnelma on kuitenkin saavutettavissa kasvivalinnoilla ja istutusalueilla. Meillä on aika pieni kaupunkipiha, joten takapihan osalta tehtävänä on lähinnä suitsia valtavaksi rehahtanutta syreeni-marjapensas-mitälie -aidannetta, tasata maat ja istuttaa keskelle siisti nurmikko. Jonkinlainen pieni yrttipuutarha olisi kuitenkin ihana vähän kuvien tyyliin – rakastan tuollaisia harmaantuneita yrttilaatikoita, ja kauneimmilta ne näyttävät juuri tuolla tavalla soraan tai pikkukiviin yhdisteltynä.

gardeninspo6

Etupihalle olemme suunnitelleet kivetystä, myöhemmin pieni patioalue on varmaankin tulossa myös takapihalle rakentuvan autotalli/varaston yhteyteen. Mutta tämän tekeminen on jo sitten oma tarinansa, jota ei parane ajatella vielä ihan tässä vaiheessa. Kivetysten suhteen tykkään melko yksinkertaisista ratkaisuista, kuten kuvan simppelistä betonilaatasta. Tämä on myös mukavan kukkaroystävällinenkin ratkaisu. Kuvassa kaunista on myös seinää pitkin kiemurteleva valtava köynnöskasvi, tuollainen voisi peittää kauniisti vaikkapa naapurin rajalla olevaa metalliaitaa.

gardeninspo4

Tässä kuvassa simppeliä peruslaattaa on yhdistely noppakiviin. Kokonaisuus on minusta tosi onnistunut ja sopisi hyvin juuri meidän tyylisten talojen pihoihin. Pidän kovasti myös taustalla valtoimeen rehottavista pensaista ja simppeleistä ruukuista. Ihan hyvin pihalla voisi olla pelkkää vihreääkin, jos kokonaisuus näyttäisi tältä. Rennolta ja runsaalta, mutta silti huolitellulta.

gardeninspo5

Tokihan myös tällainen nurkka sopisi etupihalle, luonnonkivi on kaunis, mutta kalusteiden kannalta ei kuitenkaan ihan tasaisin ja mukavin pohja. Kalusteiden suhteen viehättävät juuri tällaiset klassiset tanskalaistyyliset puutarhakalusteet, materiaaleissa puu ja metalli. Pohdin juuri mitä tehdä ulkosalla aiemmin olleille Masters-tuoleilleni, löydänkö niille paikan vai myynkö pois. Tyyliltään ne eivät ehkä ihan täydellisesti natsaa enää tähän taloon – toisaalta kyllähän pikkutuoleille aina paikan löytää…

Vielä on kuitenkin työsarkaa tehtävänä ennen kuin pääsee haaveilemaan pihakalusteista. Tällä hetkellä meidän etupiha näyttää nimittäin tältä:

piha2

Kerrassaan hurmaavaa, eikö. Ensimmäisenä täytyy ottaa kaivinkone muotoilemaan pintamaat ja nyppäämään nuo kaksi kantoa pois (näissä kasvoi talon korkuiset tuijat). Oikealle puolelle on tulossa puuaita, jonka viereen pihan puolelle ajattelin paremman näkösuojan toivossa istuttaa vielä pensasaidan syreeneistä tai vastaavista perinnepensaista. Pensasaidasta lähtee kivetys, joka ulottuu talon seinään asti. Luulen, että päätämme pituussuunnassa kivetyksen talon nurkkaan, tuonne taustallekin olisi nimittäin kiva jättää vähän istutusvaraa vaikkapa sille köynnökselle, pensaille tai vaikka maanpeittokasveille. Kivetykselle olisi puolestaan ihana rakentaa ruukkupuutarha vähän Merci-liikkeen tyyliin:

merci18-800

Kun remontti hiljenee sisätiloissa, siirrytään muutosjuttujen kanssa ulos: pihan rakentumista ja lopputuloksen valmistumista seurataankin kesän aikana tiiviisti täällä blogissa. Palataanpa siis näiden puutarha-aiheiden tiimoilta vielä useamman kerran asiaan.


Garden dreams and some inspirational outdoor pictures. Next summer we have a lot to do: as you can see our garden is not that pretty at the moment, haha. I dream of having a garden like in these pictures: stone tiles, simple outdoor furnitures and a lot of green plants everywhere.

photos 1-6 Skagerak / 7-8 my own

REMONTTIKUULUMISET VKO 16

Hyvää sunnuntaita! Remonttijutuista on ollut taukoa muutaman viikon ajan, mutta itse remppaaminen ei sen sijaan ole ollut ollenkaan pysähdyksissä. Tässä välissä on tapahtunut kaikenlaista kivaa edistystä, joista näkyvimpänä ja suurimpana juttuna mikrosementtitöiden valmistuminen. Nyt päästään ihastelemaan valmiita pintoja ja siirtymään vihdoin tästä aikaavievimmästä työvaiheesta seuraavaan steppiin.

remppavko16-1-800

remppavko16-3-800

remppavko16-4-800

Isot seinä- ja lattiapinnat ovat nyt kauttaaltaan valmistuneet, kaikki tarvittavat mikrosementtikerrokset on levitetty ja pinnat lakattu viiteen kertaan. Lopputuloksesta tuli minusta tosi kiva: yleisilme on suhteellisen tasainen, mutta väri luonnossa kuitenkin kauniin elävä ja vähän marmorimainenkin vaaleassa pohjassa näkyvien tummempien juovien ansiosta.

Lakkaus ei tuonut suurta muutosta pintojen ulkonäköön, eikä tässä vaaleassa sävyssä syventänyt kovin merkittävästi tummempia läikkyjä – onneksi näin, sillä suhteellisen tasainen lopputulos olikin nimenomaisesti toiveissa. Me valitsimme pintoihin mattalakan, mutta luonnollisesti tämäkin teki pintoihin lakkamaista kiiltoa. Kiiltely ei kuitenkaan ole mitenkään häiritsevää, ja käytön myötä sen pitäisi vielä hieman himmetä tästä. Nyt pinnat ovat lakkauksen ansiosta ihanan sileät ja tasaiset, luulenkin niiden olevan käytössä tosi helppohoitoiset ja mukavat siivota.

remppavko16-2-800

Mallailimme jo muutamia pintakalusteitakin seinille. Suihkujen lautasosia ei voi asentaa ennen katon panelointia, mutta muutaman osasen upotetuista suihkuista sai kuitenkin jo nyt paikoilleen. Tilasimme nämä Tapwellin suihkut jo varmaan puolisentoista vuotta sitten, sillä seinäsuihkujen kotelot piti saada asennettua paikoilleen jo harkkojen muurausvaiheessa. Näitä on siis säilötty paketeissa jo pidemmän aikaa. Nyt oli ihana kaivaa tuotteet vihdoin esille ja päästä ihastelemaan niitä paikassaan. Ja hyvältähän ne näyttävät, tuo kromi oli ehdottomasti oikea valinta tähän tilaan.

remppavko17-5-800

remppavko16-6-800

Seuraava työvaihe kellarissa on katon koolaus ja panelointi. Saunan suunnittelu käy jo kuumana, ja katon valmistumisen jälkeen onkin aika ottaa sauna työn alle. Myös yläkertaan vievät rappuset ja tuo oikealla olevan oviluukun reunat pitäisi vielä mikrosementoida, mutta tällä ei ole niin kiire. Luulen, että pieni tauko mikrosementtihommista tekee tässä vaiheessa ihan hyvää. 🙂

Palataan remonttikuulumisiin taas viikon päästä, saas nähdä onko meillä silloin jo paneelit paikallaan. Niiden myötä tila muuttuu taas huimasti valmiimman näköiseksi.

Mukavaa uutta viikkoa teille!


The basement renovation is progressing and the microcement coating is finally done! Now it´s time to move to the next point and start panelling the ceiling. Can´t wait!