Pienen wc:n sisustus

pikkuwc1-800

Terveiset meidän pikkuvessasta! Pienen kokonsa ansiosta tila on vähän hankala kuvattava, jonka ansiosta se ei kovin usein kuviini eksy. Tilassa oleva iso ikkuna toki tuo paljon luonnonvaloa ja helpottaa näin kuvaamista – tässä suhteessa olosuhteet ovat huomattavan paremmat kuin yläkerran kylppäristä, josta hyvää kuvaa on pimeytensä ansiosta pirullisen vaikea saada.

Pieneen tilaan ei ihmeempiä mahdu, mutta tästä syystä yksityiskohdilla onkin vielä suurempi merkitys. Lattian kuviolaatan kaverina on simppeli valkoinen seinälaatta, joka päättyy boordilaattaan. Seinien yläosa ja katto on maalattu harmaaksi, tämä katkaisee optisesti korkeaa, kuilumaista tilaa. Messinkiset detaljit, nahkaiset pyyhekoukut ja kevyet salusiinit puolestaan tuovat tilaan vähän vanhan ajan pehmeää henkeä, jälkimmäiset toki myös tuikitarpeellista näkösuojaa. Allas on kasattu itse Ikean kaapista ja puutasosta, sen päällä on Alapen emaliallas ja Tapwellin hana. Pieni pallomainen Superfrontin vedin oli pakko hankkia tuohon oveen, se vaan on yksinkertaisuudessaan jotenkin tosi söpö. Tällaisilla varusteilla peruskaappikin muuntuu ihan eri näköiseksi.

pikkuvessapikkuwc4-800

Seinä-wc:n kotelon päälle on kerääntynyt sekalainen asetelma vanhoja lasipulloja, joista osa on löydetty täältä meidän talosta. Kannoin hiljattain tähän myös pitkäksi venähtäneen kultaköynnökseni. Pidän siitä, että kylpytiloissa on jotakin vihreää, ja täällä ikkunan ansiosta viherkasvit jopa menestyvät.

pikkuwc3-800pikkuwc5-800pikkuwc7-800

Oma suosikkiasiani tilassa on kuitenkin tuo Flosin On the Rocks -valaisin, se tuo mukavaa kontrastia kaiken söpöilyn keskelle. Anonyymi klassinen italodesign viehättää juuri nyt erityisen paljon, miksipä sitä ei voisi sekoitella myös vähän runsaampiin elementteihin ja vanhan talon romantiikkaan. Odottamattomat yhdistelmät ovat parhaita!


Here´s some pictures from our little toilet. The space is small and quite simple, therefore details are very important there. I have mixed moroccan floor tiles with basic white wall tiles and added some brass and leather details with them. Brass tap is from Tapwell, enamel sink from Alape and cabinet is self made from Ikea´s  cabinet and wooden top. My favourite thing though is that On the Rocks lamp from Flos, it brings some nice contrast and a hint of modern simplicity to this slightly romantic space.

Tallenna

Tallenna

Juhannusaattona

juhannuskuvia7-800

Toivottavasti teillä on ollut mukava juhannus! Säät eivät tällä kertaa olleet ainakaan täällä kolkassa Suomea parhaat mahdolliset, mutta eipä tuo oikeastaan kauheasti haitannut. Meidän juhannus kului leppoisasti sekä kotona että kylässä, ja päivien aikana ehdittiin ajella vielä useampi lenkki saaristossakin maisemia ihastelemassa. Huomaan kaipaavani juhannuksen aikoihin erityisen paljon veden äärelle, onneksi siitä pääsee nauttimaan aika helposti tällaisten pienten retkienkin myötä. Vaikka eihän se ole ollenkaan sama asia kuin oma mökki, kieltämättä se olisi kyllä aika ihana asia etenkin tällaiseen aikaan vuodesta…

juhannuskuvia2-800juhannuskuvia8-800juhannuskuvia1-800  juhannuskuvia4-800juhannuskuvia3-800 juhannuskuvia5-800juhannuskuvia10-800

Nämä sekalaiset kuvat ovat juhannusaatolta, jolloin ajeltiin Paraisten maisemissa, grillailtiin ja vietettiin aikaa omalla takapihalla. Illan viiletessä oli ihana sytyttää kynttilä ja käpertyä viltin alle lehtien ja jälkkäriksi leipomani bostonkakun kanssa. Kakunleipomisepisodi kyllä vähän nauratti – ensin loppui voi, sitten jauhot ja kaiken huipuksi kakku pääsi vielä vähän palamaankin. Hyvältä se kuitenkin maistui kesäillassa ja omalla pihalla. Viimeksi mainitusta ollaan nautittu kyllä viikonlopun aikana niin paljon, kuin ilmat ovat vain suinkin suoneet.

Nyt on aika palata arkeen vielä muutamaksi viikoksi ennen kesäloman alkua – hui, kuinka aika hujahtaakin nopeasti. Pihaprojektin seuraava osa odottelee toteuttamistaan, juhannuksena ideoitiin pihalle tulevan pergola/kesähuonerakennelmaa vähän pidemmälle ja etupihakin pitäisi laittaa vielä kuntoon. Näistä jutuista ja näissäkin kuvissa vilahtelevista uusista ihanista terassikalusteista luvassa lisää juttua taas vähän tuonnempana. Nyt toivottelen mukavaa uutta viikkoa ja ihanaa lomaa kesälomansa startanneille!


Here´s some photos from our Midsummer. The weather was pretty cold this year but actually it didn´t matter that much, we did some small trips to the archipelago, ate well and spent time at home enjoying our garden and new outdoor furnitures. Will show more pics about them both later.

Tallenna

Tallenna