Lakritsainen mansikka-raparperipaistos
Lisää mansikka-raparperipaistoksen joukkoon pussillinen pehmeää lakritsia ja saat herkullisen jälkiruuan. Tarjoile paistoksen kanssa kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Viime vuonna näihin aikoihin valmistamani mansikka-kaurapaistos tuli taas ajankohtaiseksi, mutta tällä kertaa sekaan päätyi myös pussillinen pehmeää lakritsia. Lakritsi sulaa mukavasti uunissa, mutta siihen jää kuitenkin sopivasti purutuntumaa. Parhaimmillaan tämä paistos on heti uunista tultuaan, joten sitä ei kannata paistaa etukäteen. Paistoksen voi kuitenkin tehdä valmiiksi ja heittää uuniin, kun vieraat saapuvat. Parhaalta paistos maistuu vaniljajäätelön kanssa.
Katso ohje myös alla olevaan kesäiseen mansikka-kaurapaistokseen.
Lakritsainen mansikka-raparperipaistos
Ainekset
- 1/2 l
- mansikoita
- 2 dl
- raparperia
- 150 g
- lakritsipaloja
- 1/2 dl
- sokeria
- 1 rkl
- perunajauhoja
- taikina
- 2 dl
- kaurahiutaleita
- 1 dl
- vehnäjauhoja
- 1/2 dl
- sokeria
- 100 g
- voita
- Muut ainesosat
Tee näin:
Perkaa mansikat. Kuori ja pilko raparperi. Lisää niihin sokeri, perunajauhot ja lakritsit.
Sekoita hyvin ja kaada seos vuokaan.