Hetken (sallittu) jouluinen hengähdys

Talvi on saapunut meidän kotilaiturille.

Talvi on saapunut meidän kotilaiturille.

Kotirannassa järvi on jäässä ja luonto tuhisee talviuntaan. Piipahdimme ennen joululomalle lähtöä vielä talolla, joka sekin tuntuu työmiesten lähdettyä huokuvan jonkinlaista talvipäivän rauhaa: ei työkoneiden surinaa, vasaroiden paukutusta tai määrätietoisia askelia sisään ja ulos, ylä- ja alakertaan. Sekin saa ansaitun levon ja hiljaisuuden raksan kiireistä 🙂

Ensimmäistä kertaa talolle saavuttuamme saimme myös kokea todellisen Koti-hetken: ovet oli ensi kertaa lukittu (nyt kun raksaovikin on  vaihdettu varsinaiseen oveen, ja kaikki lukot asennettu), ja oli liikuttava hetki avata etuovi ensimmäistä kertaa uutuuttaan hohtavilla avaimilla, jotka kaiken lisäksi ovat hyvin kauniita, jopa vanhahtavan mallisia. Tästä se pikku hiljaa alkaa, oikea elämä hirsiseinien sisällä.

K-O-T-I-A-V-A-I-N

K-O-T-I-A-V-A-I-N

 

Etuveranta ja talvinen sinitaivas.

Etuveranta ja talvinen sinitaivas.

 

Etuverannalle kiikutaan vielä "raksaportaita" pitkin.

Etuverannalle kiikutaan vielä ”raksaportaita” pitkin.

 

Kaupungin joulutohinoista ja hälinästä hetkeksi maalle päästyämme tajusimme taas erittäin vahvasti sen rauhan merkityksen, joka talolle tullessa meihin aina laskeutuu. Sellainen hiljainen onnen tunne siitä, että tämä on meidän paikkamme maailmassa. Ensi joulua saamme sitten jo viettää talolla isolla porukalla.

Nyt on kuitenkin aika unohtaa hetkeksi todella rankat viimekuukaudet ja vetää henkeä tulevan vuoden projekteja varten. Värväsimme viime töiksemme uuden työporukan aloittamaan  seinien ja kattojen tasoituksen ja pohjamaalauksen heti tammikuulle. Mieheni mietti tovin, tekisikö tuon urakan itse, mutta sain hänet onneksi puhuttua järkiinsä. Täyspäiväisen työn ja lapsiperheen tohinan ohella hommaan olisi saanut varata järjettömästi aikaa. Pintojen kanssa kun puuhaa tulee muutenkin riittämään.

Näin vuoden päätteeksi haluan kiittää lämpimästi teitä kaikkia blogissani ja meidän perheen rakennusurakassa mukana kulkeneita!

Toivotamme kaikille (niin rakentajille kuin ei-rakentajille) ihanaa, lämpöistä joulunaikaa <3

 

Talo kurkkii metsän joulukuusen takaa. Hyvää joulua!

Talo kurkkii metsän joulukuusen takaa. Hyvää joulua!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *