Vauvanhuoneen kevätsiivous

Mä tässä tänään heräilin oikein todenteolla tajuamaan, että meillähän on Mikin synttärit jo ensi viikolla! Pakko siis heittää ”teen sitten lähempänä juhlia”-ajatukset nyt romukoppaan ja oikeasti alkaa tekemään jotain!
Toki voin ottaa suht iisisti tarvittaessa, mutta toisaalta nämä kevään isot juhlat on hyvä syy siivota ja järjestellä kotona vähän isommin. Onneksi olen jo saanut, ja saan äitini apua siivoushommissa. Kaikkea kun pitäisi tehdä, ikkunoiden pesusta alkaen. Pikkuveli pesi onneksi jo keittiön ikkunat viikko sitten.

Tässä pääsiäisen aikana ollaan oltu suht iisisti ja tehty fiiliksen mukaan asioita. Lepoa sekä vähän hommiakin. Meidän pikkuinen Nestori on kuumeessa, joten tänään olin pääosin sisällä ja siivoilin pikkumiehen huonetta. Jo kuukausia huoneessa vallinnut kaaos, pyykkivuoret ym on nyt hoidettu pois. Lisäksi kun Nestorin leikki-ikä lähestyy pikkuhiljaa, järjestelin huoneen niin että lelutilaa riittää enemmän. Vaikka toistaiseksi pojan leluille riittääkin yksi pieni kori.

Kirjahylly ja nojatuoli siirtyivät toiselle seinustalle kun haimme ullakolta tuon toisen kuvan Ikean säilytysjärjestelmän.
Onneksi en myynyt sitä niinkuin joskus meinasin. Nyt se tulee olemaan oikein kätevä Nestorin ensimmäisille leluille.

Meillä käy myös silloin tällöin ystävien ja sukulaisten pieniä lapsia jotka saavat nyt rauhassa tutkia laatikoita. Osa laatikoista on vielä jossain ullakolla, kaikkia ei löydetty ekalla kerralla. On se kumma kun sitä ei ikinä opi jättämään asioita loogisiin paikkoihin…

Nestorin huone on melko vähäisellä käytöllä vielä pitkään, nyt kun sänkykin siirtyi meidän makuuhuoneeseen. Joskus me pysähdytään nojatuoliin lukemaan tai juomaan maitoa. Nestori on veljensä kaltoin innokas lukija, alkaa heti hekottamaan iloisena kun kaivan kirjan esiin. Kääntelee itse sivuja ja koittaa avata luukkuja. Parasta on kuitenkin äänikirjat isoveljen sylissä, kun isoveli painaa nappia ja ääntelee itse perässä. No, on kyllä ihan sama mitä isoveli tekee, kaikki on yhtä jännää ja hauskaa!

Huoneessa hoidetaan myös vaipanvaihdot ja mä kuivatan huoneessa pyykkiä. Vaikka kuivuville pyykeille pitäisi keksiä joku järkevämpi ratkaisu kuin lastenhuone…
Hoitopöytä jää varmaan pian pieneksi, mutta vielä jonkun aikaa ajaa asiansa.

Meillä on päivisin kestovaipat käytössä. Ollut helpottavaa huomata kun vaipparoskaa tulee suht vähän tällä systeemillä. Yöllä ja pidemmillä kauppa-ja kyläilyreissuilla on vain kertikset käytössä.
Hoitopöydän päällä oleva mobile on edelleen Nestorin lemppari. Sitä poika jaksaa vieläkin pitkään tuijotella.

Vielä olisi aika monta huonetta siivottavaa ja järjestettävää. Munkin huoneessa on hyllynmaalaus- ja tapetointitarvikkeet levällään. Tänään piti illalla jatkaa aulan tapetointia, mutta saatiin vaan yksi vuota seinälle, kuumepotilas päätti ettei anna enempää työrauhaa. Mun huoneen kaaos siis jatkuu vielä.
Niin, ja muurahaiset meinaa valtaa makuuhuoneen!! Nyt pääsiäisen aikana ne on ilmestynyt. Ei tiedetä vielä mistä ne tulee, mutta jonossa kulkevat seinän viertä ja aamulla on yöpöydällä teekupin pohja täynnä vilinää… Ei oikeasti naurata. Miten niistä pääsee eroon?? Eikö riitä että ne on pihan vallanneet…

Toivottavasti hyvät kelit jatkuu, ja Nestori paranee pian! Pieni loma oli oikein mukava ja tarpeellinen ja nyt pikkuhiljaa taas arkeen. Vielä kun joku saisi mut tajuamaan että on jo maanantai! (Itseasiassa kellon mukaan ollaan jo tiistain puolella…)

-Henna-

Ps. Joka paikka kutisee kun kuvittelen ne murkut iholle kävelemään…

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Luen ja tykkään blogistasi tosi paljon, Kiitos siitä! Ja äh en vain osaa kommentoida blogeja (voisin yrittää reipastua, jos pian vastavuoroisuuden lailla ilahduttaisi;)). Mutta nyt.! Muistan sen tunteen kun näin meillä sisällä muurahaisia niin olin repiä pelihousuni ja mtn vinkkejä ei menannut löytyä torjuntaan kunnes eräältä ystävältä sain kullan arvoisen vinkin. Bayer Garden Baition I-Rae syöttirae muurahaisten torjuntaan. Tuhoaa koko pesän. Sellaisia vaal.pun pieniä rakeita jotka muurahainen poimii ja kuljettaa pesäänsä ja näin ollen ne OIKEASTI häviävät. Ilmeisesti tämä on tarkoitettu ulos, mutta muulla aineella ei meiltä ainakaan saatu häviämään. Ulos laitettiin Bayer Gerden Baition Quick ainetta terasseille, poluille jne. Nopsaan hävisi näillä myrkyillä eikä takaisin inhottavat otukset ole tulleet!! Aikaa on jo vuosia. Mutta muistoissa kun ne vönki sisälle:( Teillä on vauva niin erityis varovaisuutta mukaan ja myrkyt muurahaisten reitille!

  • 1.1

   sanoo

   Kiitos, ja kyllä ilahduttaa kovasti!:) Pienikin vastaus ilahduttaa aina. 🙂
   Meillä on oikeasti tosi iso muurahaisongelma pihalla. Tuonne tontin laitaan on kertynyt iso pesä. Muurahaiset puree lapsia hiekkalaatikolla, valtaavat ja syövät puut sisältä jne. Niitä on ihan hirveästi! Jotain rakeita mekin ollaan käytetty, ja ne tuhos kyllä tehokkaasti muurahaiset hiekkalaatikon ympäriltä. Hetkeksi. Mutta se ei riittänyt, niin on niiiin paljon! 🙁

  • 1.2

   Anonyymi sanoo

   Mukava kuulla että ilahduttaa!:)
   Vielä lisäyksenä se että me käytettiin siis sisällä näitä rakeita. Muurahainen kantaa rakeen pesäänsä ja näin ollen tuhoaa sen alku lähteen mistä ne tulevat. Meillä ei auttanut mitkään rasiat yms jotka oli sisäkäyttöön tarkoitettu, ei kuumat vedet, suolat yms luonnolliset parhaat myrkyttömät keinot. Oli pakko turvautua myrkkyihin. Ja ulkoa ollaan myrkytetty myös talon vierustat, terassit jne. Mutta muualla niitä on ja mahdoton varmaan hävittää. Koskaan kuitenkaan tuon sisämyrkytyksen jälkeen niitä ei sisälle ole tullut. Toivotaan että tekin saatte murkut häviämään, pidetään peukkuja!!
   Eskarilaisen huoneen postaus joku aika sitten oli niin kiva:) :)!

 2. 2

  Anonyymi sanoo

  Muurahaisiin kannattaa kokeilla todella todella voimakasta chilijauhetta. Tällä kikalla ystävä hävitti monta vuotta kestäneen murkkuongelman, johon ei myrkyt auttaneet kunnolla.

  Anni

 3. 3

  sanoo

  Muurahaiset on ikäviä vieraita, mitä lajia ne mielestäsi on? Mustat mauriaiset on isoja, pienemmät mustat sokerimurkkuja..kekomuurahaiset harvemmin tulevat sisälle, vain vahingossa. Käykää ulkona läpi talon vierukset, jos jossain olisi pesä, se sitten kannattaa hävittää; myrkyllä, kuumalla vedellä..kanelilla niitä voi myös koittaa häätää jos ripottelee sitä kulkureiteille. Pesutilojen lattilämmitykset, ovat monesti unelma murkuille. Se pitää maata lämpimänä ja on oiva paikka pesälle. Sitä onkin jo vaikeampi sitten poistaa. Toivottavasti saatte ongelman korjattua!

  • 3.1

   sanoo

   Meillä on pihalla aivan törkeästi sellaisia pistäviä muurahaisia.. Nuo sisällä olevat ovat pieniä ja vaarattomia mutta toki inhottavia sisällä.. Tulevat sänkyynkin, yök…
   Totta muuten, meillä on makkarissa suihkuhuone jossa lattialämmitys! Ehkä tulevat sen alta?
   Mies kävi eilen potkimassa pihan ison keon nurin ennen kuin murkut heräävät, mutta ne tietty kasaa keon uudestaan. Kuumaa vettä ollaan mietitty mutta sitä tarvii varmaan paljon?

  • 3.2

   sanoo

   Muurahaispesän potkiminen ei valitettavasti auta, kekomuurahaiset on sitkeitä sissejä ja alkavat rakentaa pesää uudelleen – se pesä kannattaa hävittää kokonaan eli lapiolla kottikärryyn ja kuskaatte jonnekin etemmäs. Myrkkyjen käyttöä välttelisin viimeiseen asti, kun teillä on kissoja ja koira sekä lapsia. Talvisaikaan pesän voi jäädyttää iskemällä siihen kangen. Pakkanen menee kankea myöten pesään ja palelluttaa yhdyskunnan. Ja sen pituinen se murkkutarina 🙂

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Muurahaisista pääsee, vuosien kokemukseni mukaan, parhaiten ja nopeiten Neudorff muurahaispuffetilla. Se on pieni pyöreä rasia johon laitetaan sisään myrkkyä ja asetetaan muurahaisten reitille. Meillä on vuosittain muurahaisia, onneksi vain kylppärissä, ja aina niistä on päästy yhdessä yössä tuolla Neudorffin aineella.

 5. 5

  sanoo

  Jos teillä on kerran paljon muurahaisia, käärmeitä ei sitten tarvinne pelätä 😉

  Meillä on myös kerrostalon yhteisissä pesutiloissa pukuhuoneen puolelle ilmestynyt kiusallisen paljon muurahaisia. Pahimmillaan niitä tuntuu olevan lattia täys ja itsekin ilkeän olla paljain jaloin vain maton päällä, kun tiedän muurahaisten jäävän maton alle. Ulkona muurahaisiin tepsii kiehyva vesi, jota kaadetaan muurahaisten päälle esimerkiksi suoraan koloon, josta niitä tulee paljon "maanpinnalle". Sisätiloissa tiedän toistaiseksi vain myrkyn tepsivän muurahaisiin, mutta pientenkin alueiden myrkyttäminen sisällä voi olla pienten lasten kanssa hankalaa, ellei myrkytettyä huonetta saa sitten suljettua niin, etteivät lapset pääse sinne.

  Muurahaisia isompi ongelma meillä kotona ovat sokeritoukat ja etenkin jonkinlaiset jauhokuoriaiset. Ei sinulla olisi vinkkejä päästä näistä eroon muuten kuin siivoamalla pois aina sitä mukaa, kun näitä ötököitä jossain näkyy? 🙂

  • 5.1

   sanoo

   No joo ei, mutta niitä tuskin muutenkaan tulee tänne keskelle kaupunkia rinnetortille…? 🙂
   Meillä saa makkarin oven kiinni myrkytyksen ajaksi, mutta mietin että auttaako myrkytys vain hetken… Pitäisi löytää se lähde mistä ne tulee…
   Meillä on kanssa hiukan sokeritoukkia. Olen ymmärtänyt että niitä on vanhoissa taloissa ja ne on kai mahdoton hävittää..:( ovat kyllä inhottavia nekin… Jauhokuoriaisista en tiedä…?

 6. 6

  sanoo

  me asutaan rivaripäädyssä ja ollaan onneksi säästytty murkuilta sisällä, ulkona niitä sitten onkin joka vuosi eri paikoissa. Naapurikämpän ovat vallanneet sisälläkin ja kauhulla odotan, että tulevat meidän puolelle :D. Sokeritoukkia oli vanhassa kerrostaloasunnossani kylppärissä, täällä ei onneksi, mutta kuiva-ainekaapissa aina välillä noita onko nyt sit jauhokuoriaisia, yök. Mistähän niitäkin tulee, hyvin olen koittanut siivota, säilyttää tiiviissä astioissa ruoka-aineet, silti niitä aina välillä tulee.

 7. 7

  sanoo

  Nuo taulut on niin supersöpöjä! Erityisesti Peppi. <3 Ihanan reipas ja inspiroiva sisustus. Minä kun en ole ihan suurin pastellien ystävä, joten tämä uppoaa. 🙂

 8. 10

  Anonyymi sanoo

  Kiitos mukavista lukuhetkistä ja värikkäästä kodista. Kuten joku muukin kirjoitti, en minäkään kommentoi koskaan. En jotenkin osaa. Mutta tähän muurahaisongelmaan.. Meillä on vanha rossipohjainen maalaistalo ja talon alla on ilmeisesti maapesä, johon ei pääse käsiksi. Muurahaisrakeet ja rasiat ovat oiva ja tehokas keino kun puhutaan pienestä muurahaisongelmasta. Jos pesä näkyvillä siihen tehoaa parhaiten tuo jonkun ehdottama rautakanki pakkasella, samoin tulikuuma vesi. Silloin kun muurahaisia on miljoonia ja pesä piilossa… kaikkeni yrittäneenä minä vihdoin tein sovun muurahaisten kanssa. Ovathan he toki olleet täällä meitä kauemmin (vaikka tila onkin ollut tässä jo 1600-luvun lopulta),mikäpä minä olen niitä karkoittamaan omilta mailtaan. Muurahaisilla kun kulkee geeniperimässä esimerkiksi polut. Jos rakentaa talon muurahaisten polulle, vieraat ovat takuuvarmoja. Meillä on nykyisin sopimus muurahaisten kanssa; jos pysyvät lattialla saavat olla, jos nousevat pöydille -lähtee henki. Myrkyistä kun ei ole apua, olen siirtynyt ruokapalveluun. Laitan pariin kohtaan lattialle pienille lautasille siirappia (sitä täytyy lisätä tippa joka päivä tai joka toinen päivä). Muurahaisia ei juuri pöydillä ole, joskus joku eksynyt. Ja ovat riesana meillä vain sen pari kuukautta vuodesta. Kevät kun lämpenee, väki siirtyy ulos:)). Yksi hyvä ja tehokas apu on myös raparperin lehti, jos kesälläkin työntäytyvät sisälle. Eivät pidä raparperin haposta. Uusi lehti kehiin kun entinen kuivahtaa. Edullista ja ekoa:)! Ihanaa kevättä! Terv. Maalaisemäntä

 9. 11

  sanoo

  Minäkään en ole aikaisemmin tänne kommentoinut, mutta muurahaiset saivat sen tekemään 🙂 Me asumme kerrostalon ekassa kerroksessa ja muurahaisia tunkee sisälle joka kevät. Ja kesä. Ja viime vuonna pitkälle syksyyn. On testattu hellävaraiset keinot kanelista suolaan ja useamman laatuista myrkkyä. Viime vuonna noihin ei tuntunut tehoavan mikään ja tuskastuneena lykkäsin kulkureiteille myrkkyä lähes päivittäin. Myrkkyä ei voi kuitenkaan ihan kaikkialla käyttää. Vasta kun ongelma oli talven tullen hiipumassa, niin eräs ystäväni kehoitti kokeilemaan aspartaamia sisältävää mehutiivistettä. Ostinkin jo sitä pullollisen, mutta sitten tosiaan muurahaiset jo häipyivät. Nyt odotan ensimmäisiä muurahaisia ja alan kaatelemaan mehua niiden reiteille ja katson, josko tehoaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *