Tauko

Aika pitää pieni blogitauko taas.
Ihan liikaa kaikkea kahdelle aikuiselle, joten pakko nyt jotain vaan karsia.
Tuskan hikeä pukkaa yötä päivää, ja olo on niin riittämätön. Remontti ei etene mihinkään, yhdestä päätyseinästä on ehkä vasta neljäsosa raaputettu. Miehellä kohta loma ohi, senkin sairasti ja arkena ei varmaan paljon ehdi. Ite en taas uskalla kiikkua tuolla katonrajassa, eikä mulla ole käsivoimaa siihen työhön niin kuin miehellä.

Saatikka että meillä on nyt pieni pelko että joudutaan maksamaan avustuksia takaisin. Museovirasto kun vaatii että työ johon on annettu rahaa, pitää tehdä vuoden aikana.(Eli kesän aikana) Me ei todellakaan parissa kuukaudessa, työn ohella, kahdestaan maalata näin isoa taloa, ei millään! Hyvä jos yksi päätyseinä saadaan valmiiksi tällä vauhdilla.
Toivottavasti ollaan väärässä eikä joudutakaan maksamaan, ensi viikolla vielä selvitellään pelisääntöjä. Järki sanoo kyllä ettei tarvitsisi maksaa, mutta virallisten tahojen kanssa pitää olla tarkkana.

Joka tapauksessa, kesä menee rapsutellessa, sisäremppa ei etene ja ulkoseinäkin hitaasti, joten mistä mä kirjoittelisin.
Facebookissa saatan päivitellä jotain pientä mutta täällä tuskin ihmeempiä ennen kuin jotain saadaan tehtyä.

Mukavaa kesää kaikille, nauttikaa lämmöstä täysillä! Kyllä mäkin yritän päivittäin edes pieniä annoksia muistaa myös nauttia.:) Oikeastaan nautin paljonkin, silloin kun en stressaa, heh!

-Henna-

Ps. Jos jollain on tekemisen puutetta, niin tervetuloa meille, hih!

Kommentit
 1. 3

  Anonyymi sanoo

  onneksi ostitte ja remontoitte tuon talon. tuli itekki parivuottasitten notkuttua tuolla huumeita vetäessä. onneksi siitä on kasvettu. onko ollut epämiellyttäviä yllätyksiä öisin?

 2. 4

  sanoo

  Hei,

  tsemppiä rapsutusprojektiin, täälläkin pitäisi sellainen aloittaa. Tosin ELY-keskuksen kautta nyt saamamme pieni avustus (riittänee ehkä maaleihin just ja just!) on käytettävä 2 vuoden kuluessa, eli hieman enemmän armonaikaa..

  En tiedä mikä maali teillä, meillä punamullan päällä lateksi joka pitää siis saada putipuhtaaksi. Pieni hiomakoneentapainen masiina, jossa teräsharja, on aika toimiva vehje. Tämä vain vinkkinä! 🙂

 3. 5

  sanoo

  Tsemppiä projektiin! olisiko mahdollista järjestää maalinraaputustalkoita tai maalaustalkoita? Saisitte tänä kesänä tehtyä? Raaputus on ihan älyttömän hidasta mutta maalaus edes vähän nopeampaa.

 4. 6

  sanoo

  Noora: Kiitos!:)

  Laura: Voi kiitos Laura!:) Kyllähän meille apu aina kelpaa, tota rapsuttelua on, tai sitten lasten vahtimista jotta ite voin rapsutella.:D Jos/kun me pidetään toiset talkoot kesällä niin laitan vaikka sullekin sitten kutsun fb:ssä?

  Anonyymi: No juu, onhan tämä aika hieno talo sitten kun tämän saa kuntoon! Jos ei oltaisi ostettu, tämä olisi ehkä päässyt ränsistymään vielä pahemmin…:/ Ei ole ollut yllätyksiä öisin,tarkoitatko nuorten häiriköintiä? Alkuun tosin oli paljonkin keskellä päivääkin mutta nyt on rauhoittunut siitä paljon!

  Hanna: Kiitos, samoin!:D Meillä pitäisi olla joku öljymaali, mutta aika hyvin silti putsataan, en tiedä tarttisko edes noin hyvin putsata…

  Katja: Meillä oli jo yhdet talkoot tossa viikko sitten mutta aika huonolla menestyksellä…Osanottajia oli tosi vähän niin eipä siinä päässyt paljoa alkua pidemmälle. Koitetaan varmaan vielä kerran tänä kesänä. Jos tohon saisi muutaman miehen tekee yhdessä niin varmaan yhdessä päivässä saisi tuon yhden seinän rapsutettua. Se itse maalaushan onkin sitten nopea juttu, ja kivaa!

 5. 7

  sanoo

  Joo,laitappa toki kutsua ja jos ei just sillon natsaa noitten töiden osalta,niin kyllähän tota apua voi muutoinkin tarjota 🙂

 6. 8

  Anonyymi sanoo

  Ymmärrän hyvin ettei aika riitä kaikkeen ja blogikin tuntuu varmaan väliltä taakalta, ainakin silloin kun tuntuu että kaikkea muutakin on liikaa.

  Itsellänikin riittämätön olo vaikkei remonttia tehdäkään. Yritän välillä muistuttaa itseäni että suurinosa paineista on itseni aiheuttamia kun haluan edetä asioissa nopeammin kuin mahdollista tai saada enemmän valmista kuin realistista. Muista olla välillä armollinen itsellesi.

  Mukavaa kesää ja jaksamista toivottelen remonttiurakan kanssa. Toivottavasti joskus jaksat jotain pientä tänne päivitellä.

  Päkkänä

 7. 9

  sanoo

  Mullakin meinasi stressi pukata viime vuonna alkusyksynä liian pahana päälle, mutta lohdun sanana: kaikki helpottuu lopulta!

  Jään odottelemaan jatkoa, toivottavasti blogitaukosi ei muutu blogin päätökseksi, kun vierotut tästä hommasta kesän aikana.

  Paljon tsemppiä töihinne!

 8. 10

  sanoo

  Jaksamisella on aina rajansa, täytyy muistaa, ettei ihminen voi revetä aina joka suuntaan. Jotkut asiat saattavat tarvita ihan ammattilaisen apua. Kannattaa harkita, jos vain mahdollista jossain hommissa…ihan kaikkeen ei rahkeet välttämättä riitä.

  Nyt vaan järjestämään iiisot talkoot! Eiköhän "naapurista" löydy joitan innokkaita raapistelemaan seinää ja tietenkin itse maalausurakkaan 🙂

  Tossa rapsutuksessa ei kovin kauaa päivässä jaksa, kun kädet puutuvat. Joten ei haittaa, vaikka väkeä olisi enemmän. Aina joku raappaamassa seinää 🙂 Haleja ja voimia <3

 9. 11

  sanoo

  Laura: Jep, palataan asiaan!:)

  Päkkänä: Oikeastaan blogi ei tunnu taakalta, tämä on pelkästään kivaa! Nyt vaan tuntuu ettei ole oikein mitään kerrottavaa, ja kuitenkin välillä se blogin päivitys vie ihan hirveästi aikaa kun pitää kuvat muokata ym ym…
  Enkä mä siis todellakaan kokonaan lopeta, palaan ihan varmasti täysin voimin viimeistään sitten kun muutetaan!!:)

  Susanna: Kiitos! Joo mä muistan kyllä kun kirjoittelit silloin että liikaa kaikkea ym… Meilläkin tuo puusavotta odottaa tuolla jätti-isona kaiken muun lisäksi…Puita on toisaalta onneksi niin paljon että riittää varmaan kahdeksi, ellei kolmeksi talveksi. eli sitä suorastaan ärsyttävää hommaa ei ole sitten ensi kesänä.:)

  Enkä missään nimessä lopeta blogia, en! Sitäpaitsi kesäisin lukijamääräkin putoaa roimasti kun ihmiset nauttii vaan ulkona aamusta iltaan niin kuin mekin, joten ihan hyvä kohta pitää tässä taukoa.:)

  Niina: Olisihan se kiva jos olisi varaa palkata ammattilaisia tuohon rapsutteluunkin, mutta kun ei vaan ole…Tai olisi ehkä jos menot ei olisi muutoin niin järkyttävän isot.
  Kyllä mielellään pidettäisiin parit isot talkoot vielä tänä kesänä, tai vaikka joka viikonloppu olisi joku seurana rapsuttelemassa. Ongelma on vaan se, ettei ihmisiä voi väkisin pakottaa tänne…:/ Halukkaita on loppupeleissä aika vähän, ja ymmärrettävästi monilla kesäkalenteri melko täynnä. Itse se on tehtävä se mihin ryhtyy…:D

 10. 12

  sanoo

  Mukavaa ja aurinkoista kesää! Tauko tekee varmaan hyvää jos itsestä siltä tuntuu. Toivotaan että Fb:n kautta jotain kuulumisia kuuluu : )

  Tsemppiä remppaan ja jaksamista arkeen!

 11. 13

  sanoo

  Tsemppiä hei sinne! Tekin saitte / saatte maistaa tuota säännösten ja lakipykälien kanssa vatvuuta nyt sitten tuossa muodossa. Toivottavasti ette joudu maksumiehiksi kuitenkaan 🙂 Me täällä vaan jatketaan sitä vatvuuta 😉

 12. 14

  Riitta Härkönen sanoo

  Työn paljoudesta huolimatta mukavaa blogitaukoa! Voimia remppaan 🙂 Ilolla olen seurannut blogiasi.

 13. 15

  Anonyymi sanoo

  Heippa!
  Sitä vaan mietin, varmaan huonoja puolia tässäkin vaihtoehdossa, että olisko mahdollista saada jotain porukkaa teille, siis esim. jotain urheiluseuraa, luokkaa tms. jolloin tokihan maksaisi heille jotain, mutta summa olisi varmaan kohtuullinen ja työ etenee aina nopeasti kun on kerralla iso jengi. Luokkaa tai urheilulseuran väkeä varmaan joku aina vähän seuraisikin (ettei tule enemmän työtä kun hyötyä). Miksei joku ammattikoulukin, jos harjoittevat jotain työtä, niin voisi siellä harjoitella vaikka maalausta/rapsutusta tms.

  En tiedä onko mahdollista ja pitääkö nykyisin kaikki olla aina niin byrokraattista, ettei onnistu…

  tsemppiä arkeen!!

 14. 16

  sanoo

  Ninni: Toivottavasti ei teillä enää kauaa jatku!:O

  Anonyymi: Hyvä idea kyllä, mutt kouluilta ollaan kysytty, siis ammattikouluista, eivät lähde hommaan…Jotenkin vaikea uskoa että muutkaan lähtisi sitten…
  Pitäis varmaan kysyä joltain Korso-seuralta?:D:O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *