Sikatarjous

Me ollaan kilpailutettu maalausfirmoja.
Ensi kesänä olisi tavoite maalata tämä mökki ulkoa. No, edes aloittaa maalaus. Kilpailutamme firmoja nyt, koska haemme maalaukseen avustusta joka pitää tehdä lokakuun loppuun mennessä.
Eilen tuli sähköpostiin ensimmäinen tarjous, ja minä meinasin pyörtyä…
Reilu 70 000 euroa koko helahoito. Kyllä, 70 tuhatta!!!
Uulan homeenestoaine, pohjamaali ja itse päälimaali 18 tuhatta (!!!!!!!!!!). Työ reilu 40 tuhatta, johon kuuluu pohjatyöt, telineet, työ, loppusiivous ym perusjutut. siihen vielä verot päälle.
Jos joku näistä asioista jotain tietää, niin sanokaa nyt että ei kai me olla ihan hakoteillä jos sanotaan että tuo oli ihan sekopäinen tarjous???

Vähän itse laskettiin. Laitoin viestiä Uulaan ja sieltä sanottiin että maalia tarvitsee kahteen kerrokseen yhteensä 111 litraa ja homeenestoa 108 litraa. Pellavaöljymaali kun on todella riittoisaa. Eli tarvitsemme maalia noin 11-12 kpl 9 litran pöniköitä.
Uulan petrooliöljymaali jolla maalasimme varastoa, maksoi noin 150€/9 litran pönikkä. En tiedä pellavaöljyn hintaa, mutta heitetään vaikka 200€/9 l pönikkä. Se tekisi siis 12×200€ eli mitä, 2400€? Eli mistä hitosta ne keksi tuon 18 tuhatta?????? Tuskin homeenesto on  yli 15 tuhatta…

Samoin tuo työ. Jos vaikka kolme miestä tekee kesän hommia, sanotaan vaikka touko-elokuun 8 tuntia päivässä, niin silti pojilla on aikas korkea tuntipalkka…

Mä en ole tarkastanut maalien hintoja, vielä, enkä tosiaan tiedä mitä normaalisti maalarit maksaa, mutta en mä todellakaan kehtaa museovirastoon kiikuttaa 70 tonnin laskua, haloo…

Tätä menoa tässä käy kuulkaas niin että saatte tulla ensi kesänä maalaustalkoisiin!:D

Paitsi ettei pellavaöljymaali ole oikein talkoomaali…Mutta vanhan maalin rapsutusta riittää kaikille!:) Jee…

Kertokaahan kokemuksia, onko teillä ollut vastaavia projekteja tai oletteko itse maalareita?

-Henna-

Ps. Kyselin myös aiemmin ovienkorjaajia. Tarjouksena tuli n.1300€ per ovi, sekä eräs joka tarjosi 5500-6500€ per ovi?????? Pieni ero ehkä??? Tuo 1300 on siis ovi jonka puuseppä tekee käsin mallin mukaan. Maalaus ei kuulu työhön mutta karmit kuuluu. Arvatkaa kumpaan päädyimme?;)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  voi järkytys!!!! luulenkohan ne että te olette yritys tai että asema kuuluu vielä kunnalle…? ja maalin hinnoittelu? et tietenkään kero firman nimeä, mutta paljastatko sen vertaa että onko isokin pulju joka ei edes halua tuoa työtä?

 2. 2

  sanoo

  Hullu ei oo se joka tarjoo, vaan se joka maksaa. Voisi kuvitella, että tarjous on tehty sillä periaatteella, että maksajana olisi kaupunki tms. taho, jossa isommatkin summat "uppoaa" kustannuksiin.

  Varmasti löytyy pieniä firmoja, jotka tekee järkihinnalla projektin.

 3. 3

  sanoo

  No ohhoh! Kyllä todelta hurjalta kuulostaa tuo tarjous, ainakin mulla loksahti leuka lattiaan O_o Mulla tosian ei oo hajuakaan mitä tollanen oikeesti maksaa.. Voisiko tuollaista tehdä esim. oppilastyönä? Kannattaa kysellä ammattikouluilta, jos mahdollista.

 4. 4

  sanoo

  Herranjumala mitä hintoja!!!! Siis 70 TUHATTA?!?! Siis melkeen sata tonnia. Sehä on jo kymmenesosamiljoona! Wou, talkootyötä vaan kehiin! 😀

  T. naapurista valmistunut -09

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Meidän vanha hirsitalo oli maalattu lateksilla, jonka rapsuttelimme itse pois. Sen jälkeen maalasimme itse Uulan pellavaöljymaalilla. Maalaus oli pikku juttu vanhan maalin poistoon verrattuna vaikka apuna olikin infrapunalämmitin. Kummastakaan hommasta ei ollut aiempaa kokemusta. Jälki näyttää kuitenkin hyvältä, ainakin näin amatöörin näkökulmasta ;).

  Teidän talo on huomattavasti isompi kuin meidän (10 m X 11 m). Jos vanha maali pitää saada pois ja se on tiukasti kiinni, kannattaa jakaa projekti useammalla vuodelle. Siis jos päädytte tekemään itse, mitä oman kokemuksen perusteella voin suositella.

  Villasukka

 6. 6

  sanoo

  Maalausliikkeen johtajan vaimo tässä hei. 🙂

  En yhtään tiiä, että mitä maalarin hinta siellä pääkaupunkiseudulla mahtaa olla. Itse toimitaan Turun aluella, ja reilu 30€ saa ainakin täälläpäin pulittaa. Elikäs, vaikka 2 miestä 2 kuukautta töissä, tekis jo n. 19 200€, nopsasti laskettuna. (16 vkoax1200€) Ja verot päälle. Työn osuus näissä yleensä se kallein on, valitettavasti. Uulan maalit on mulle vieraampia, enkä niiden hinnoista niin tiedä.

  Toivottavasti saatte kuitenkin homman hoidettua, ja aseman nätiksi!

 7. 7

  sanoo

  MonenÄiti: En usko että luulee mutta jouduin mainitsemaan aikarajan takia että haemme avustusta, se varmaan nosti hinnat pilviin…En tiedä, mutta en todella kehtaa pyytää tollaisia summia museovirastolta, tolla hinnalla rahoittais monta kohdetta…
  Ei tuo kai hirveän iso firma ole?? Sen näköisiä jätkiä kyllä että luulisi että näin iso projekti kiinnostaa…

  Iina: Niinpä. Kyllä me varmaan muitakin tarjouksia saadaan, tuo oli se ensimmäinen ja tuosta ovi-esimerkistä näkee että hinnat voi vaihdella todella suuresti…

  Onnenhippuja: Niinpä…Ollaan kyseltykin mutta eivät halunneet osallistua, valitettavasti..

  SiniEmilia: Niinpä!:D Ei meillä olisi ikinä itsellä tollaisia rahoja, ei todellakaan… Siksi tässä avustuksia haetaankin ensin, jos ei saada mitään niin sitten täytyy tehdä itse…

 8. 8

  sanoo

  Itse teimme. Ei ole varaa teettää ulkopuolisella. Pari kesää rapsutimme ja tämän kesän maalasimme. Puolet talosta on valmiina.
  Siitä huolimatta tuo tarjous kuulostaa todella härskiltä!!

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Rintamamiestalo noin 8x8m lisäsiivellä 4x6m raaputus ja maalaus yksin reilun viikon. Eikä päivät olleet mitään normipäiviä pidempiä. Tuollainen mielikuva. En pitänyt kuitenkaan minään ihme juttuna. Maalia meni (teho öljymaali) ehkäpä 30 litraa plus vuorilautojen valkoinen. Teräs raapalla ja pitkävartisella teräsharjalla. Vaakalaudoitus ja vanha maali irtosi oikeastaan vain ponteista.

  Jos teette itse niin kannattaa maalata osissa eri kesinä kuten joku jo sanoikin.

  Timo

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  Ei oo nuo hinnat tästä maalimasta, kääk! Laittakaa talkoot pystyyn ensi keväänä, täältä tulee yks maalari (oma talo maalattu Uulan keittomaalilla ja petroliöljymaalauskokemustakin on) talkoisiin jos tarvitaan. Poika asuu siinä liki naapurissa 😀

  -Solja

 11. 13

  sanoo

  Villasukka: Joo se pohjatyö on varmasti paljon isompi kuin itse maalaus…Meidän talo on joo noin 10 x 29 m plus tosi korkea…Eli rapsutusta ja maalausta riittää PALJON…
  Ajatus siitä että ulkomaalaukseen menee vuosia, ei kyllä houkuttele yhtään..Se estää pihatöitäkin ym…Sen takia olisi aivan ihana ajatus, jos saisi vähän avustusta ja voisi ottaa ulkopuolisen, joka tekisi sen ehkä yhdessä kesässä.:) Varsinkin kun tätä hommaa on täällä muutenkin ihan kauhean paljon…No, Ainakin kannattaa yrittää!

  Teija: Joo kyllä mä uskon ettei se maalaaminen ihan ilmaista ole, mutta 70 tuhatta…huh.. Sen ainakin tiedän että tuo maalien hinta on ihan höpöhöpöä.
  Kiitos hintaesimerkistä, vähän saa järkeä tähän että mitä mikäkin maksaa.

  Katja: Minkä kokoinen teillä talo on? Niinpä, kyllä se hirmuiselta kuulostaa…

  Mka: Duunirundi? Pitääpä selvitellä.

  Minni: No älä!:D

  Timo: ok. Meillä on vaan tuota maalattavaa tooodella paljon enemmän.:D Mutta ymmärrän sun pointin. Kyllähän tämän talkootyönä aika hyvin hoitaisi. Jostain pitäisi telineet ym hankkia vaan. Radan puolella varsinkin kun joutuu keikkumaan tosi korkealla. Niin no tuskin me yhtenä kesänä ehdittäiskään kun ei me voitais sitä maalata läheskään joka päivä. (plus sään mukaan ym mennään) Se olisi seinä kerrallaan, sitä mukaan kun ehtii.

  Solja: Voi kiitos tarjouksesta! Varmasti alan kyselemään talkoolaisia täällä ensi keväänä jos museovirasto sanoo rahoitukselle ei.:)

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Heippa, pellavaöljymaalilla suositetaan maalaamaan kaksi kertaa mutta petrooliöljymaalilla vain kerran. Kummastakin on kokemusta. Petrooliöljymaalissa on paksumpi pigmentti ja on siten peittävämpi.

  Teetetty työ maksaa. Jos tekee itse niin pääsee paljon halvemmalla. Ja taitaa olla kuullut tarjouksenantaja sen että haette museovirastolta rahoitusta, silloin yleensä menee tarjouksen antaminen överiksi. Jos pyydätte ihan maalarin katsomaan taloa, kerrotte mitä haluatte, millä maalilla maalataan ja laskee teille tarjouksen, niin epäilen että tulee paljon järkevämpi tarjous…ettekä siis puhu mistään museoviraston rahoituksista yhtään mitään…

  Oma talo maalattiin miehen kans kaksistaan pellavaöljymaalilla (meni viikonloppu) ja Huvila maalattiin vanhempien lasten avustuksella (meni viikonloppu) ja oma talo paljon suurempi kuin vapaa-ajan, mutta kesti saman ajan kun kertamaalaus ja piti olla nin tarkka jo heti ekalla maalaus kerralla kun oli vaan se yksi kerta…

  Mi-Ma

  Ps. Missä päin talo on, onko etelä-Suomessa…voisin antaa hyvän maalausfirman nimen jota itse käytetty (niin yksityisenä kun firmammekin hommissa)

 13. 15

  sanoo

  Herranen aika. Kai te kyselitte muistakin maalausfirmoista? Laita sitten vertailun vuoksi tietoa, millaisia muita tarjouksia saitte.

 14. 16

  sanoo

  Mä muistan luvattoman huonosti, mutta suvila maalattiin muutama vuosi takaperin (se on myös sellainen aika pienehkö talo). Vanhat laudat olivat niin monen erilaisen maalin peitossa ja osa lahoja joten me vaihdettiin ulkolaudoitus ja maalattiin. Meillä oli kaksi ulkopuolista miestä, mies ja appiukko. Vanha laudoitus pois ja uusi tilalle, sekä homeenesto ja eka maalikerros, noin viiikko. Ja sanoisin, että ne sedät ja laudat jäivät alle kymppitonnin. Maalauksesta suurimman osan teki mies.

  Anu

 15. 17

  sanoo

  soitappa lähimpään ammattikouluun jossa on pintakäsittelyala:) tai vastaava. jos ei oo kovin kaukana.

  t. vuosi sitten valmistunu

 16. 18

  sanoo

  Hei!

  kommentoin blogiisi nyt ekaa kertaa, jonkin aikaa olen seurannut sivusta.

  Meillä on taloyhtiö, jossa 3 vanhaa taloa, kaksi paritaloa ja yksi yhden asunnon talo. Maalautettiin kesällä 2009.
  Meillä maalaus-urakka maksoi 25 000€. Maalareita oli kaksi ja aikaa heillä meni vähän yli kuukausi. RApsuttelivat ensin vanhan maalin pois ja maalasivat kahteen kertaan Virtasen neljän öljyn maalilla. p://www.virtasenmaalitehdas.fi/tuotteet/Neljan_Oljyn_ulkoseinamaalit/

  Firman nimeä en nyt valitettavasti muista. Mutta oli porvoolainen firma.

 17. 19

  sanoo

  Hei!

  Ekaa kertaa kommentoin blogiisi, vaikka sivusta olen seurannut jo pitkään.

  Meillä on viiden asunnon taloyhtiö, kaksi paritaloa ja yksi yhden asunnon talo. Maalautettiin talot kesällä 2009. Hinta oli 25 000€ . Maalareita oli kaksi ja aikaa heillä vei vähän yli kuukausi. Ensin rapsuttelivat vanhat maalit pois ja maalasivat Virtasen maalitehtaan 4 öljyn maalilla. kahteen kertaan. p://www.virtasenmaalitehdas.fi/tuotteet/Neljan_Oljyn_ulkoseinamaalit/

  Firman nimeä en valitettavasti muista, mutta kyseessä oli Porvoolainen firma.

  Työn jälki oli erittäin ammattimaista.

 18. 20

  sanoo

  Me ollaan myös rapsuteltu talkoilla taloa, (en muista ulkomittoja, mut ei nyt varmaan ihan yhtä paljon kuin teillä) pari kesää ja maalattu viime kesä ja vielä jäi kesken. Me saatiin Ehyltä (museovirasto) avustusta, mutta sitä ei saa kuin materiaaleihin, näin olen ymmärtänyt… Mutta toivottavasti asia hoituu, niin tai näin!

 19. 21

  sanoo

  Joopajoo, tämä on taas niitä firmoja joka uskoo teidän olevan yritys niin että koittavat kiskoa samoja hintoja jotka vr ja ratahallintokeskus ennen mukisematta ovat maksaneet. Ollaan törmätty samaan asenteeseen, esim. erään tarjouksen pienemmän talon yksien kivisten portaiden oikomisesta oli 11000 e, heh, mies oli vielä edellisen päivän viinahuurujen aateloima kun kävi meillä henkilökohtaisesti tuomassa tarjouksen, huhhuh. Ja myös asbestipoisto-tarjousten ero oli yli 10000 e halvimman ja kalleimman välillä, niin että kyllä ne yrittää, väsyttää jos ei mitään muuta.

  Mutta siis ihan neuvoakin minulla olisi! En tiedä onko teille tuttu jo Hajalan aseman remontti, siellä tehtiin perusteellinen ulkomaalaus ja tässä on siitä todella upea selvitys http://www.sunpoint.net/~jarkkoko/maalausrap.htm joten suosittelen lukemaan heidän kokemuksistaan. On muutenkin erittäin suositeltava asemaremontti-sivusto 🙂 linkki löytyy meidän blogin sivupalkistakin.

 20. 22

  sanoo

  Mi-Ma: Joo petrooliöljymaalistakin meillä on jo kokemusta, olemme sillä varaston tageja maalailleet piiloon.
  Mä en usko että tästä ihan viikonlopussa selvitään…:D Isoin homma on toi maalinrapsuttelu. Toki tulee halvemmaksi tehdä itse, ei meillä itsellä olisi varaa palkatakaan maalaajaa, mutta aina kannattaa yrittää tukea siihen hakea, yrittäminen kun on ilmaista. ja meille jää silti tekemistä kyllä ihan riittämiin vaikka joku muu hoitaisi talon ulkomaalauksen…:D
  Olemme pk-seudulla vantaalla, eli anna vaan!

  Susanna: Juu yksi toinenkin firma kävi jo katsomassa (vaikuttivat asiallisemmilta) mutta tarjousta ei vielä ole tullut. Lähettävät kuulemma uulan oman asiantuntijankin paikalle ensi viikolla. Muitakin firmoja vielä tulossa katsomaan.

  Anu: Hyvä kuulla. Mekään tuskin saadaan avustusta koko summalle, mutta jos saataisiin edes maaleihin ja sen verrran että voitaisiin palkata joku ammattilainen tekemään osan työstä.

  AnnMari: Yhdestä koulusta jo kyselin, sanoivat heti ei…En tiedä onko täällä muita kouluja, voisin vielä tutkia asiaa.

  Kuitin Koivu: No just joo, pikkuinen hintaero! Jotain tollaista hintaluokkaa mekin maksimissaan tänne odotettiin…meni tarjous sitten VÄHÄN yli.:D

  Sara: Kyllä me ollaan ymmärretty että työhönkin voisi saada avustusta?:O No, kokeillaan ainakin.:)

  Parola: No ni, arvasin! Ihan kiva, eli jatkossa saa aina kaiken kilpailuttaa tosi tarkkaan koska hinnat voi heitellä noin paljon…ja joo, kyllä tais viina maistua näillekin maalaripojille jotka täällä kävi…Liekö suti edes pysyy tärisevässä kädessä…:D

  Itseasiassa joo! Mä kävinkin lukemassa tarkkaan sen Hajalan aseman jutun joskus kun aloimme tuota maalausta miettimään. Näytti todella hyvältä. Mun mielestä heillä maalaus maksoi tyyliin 10 tonnin, tosin heillä oli vanha maali kulunut pois joten rapsutettavaa ei ollut, mutta joka tapauksessa sen jutun jälkeen en todella odottanut mitään 70 tonnin tarjouksia…
  Oot suositellut mulle ennenkin tuota hajalan aseman blogia, siksi sinne aikoinaan eksyinkin jutun lukemaan. Kiitos siis siitä!:)

 21. 23

  sanoo

  Jopa oli ministeritason kuukausipalkat ;P.
  – No ennakkoverotuksensa asianmukaisesti hoitava työnantaja + yrittäjä tietää, että palkkamenojen lisäksi niistä kertyy maksettava n.30% menoerästä.

  Olisi kyllä hyvä projekti oppilastyöksi :).

 22. 25

  sanoo

  Miten mullakin on sellainen käsitys, että avustuksia saa vain materiaaleihin ja työn voi vähentää omassa verotuksessa kotitalousvähennyksenä.
  Ja siis eikö näitä avustuksia voi hakea tarjouksen perusteella ja sitten ne lopulta myönnetään toteutuneiden kulujen perusteella?

  Me ollaan pyydetty tarjouksia myös monesta jutusta ja ihan selkeästi voi sanoa, että ne, joita homma oikeasti kiinnostaa, antaa aina järkevän tarjouksen. Ne, joita homma ei kiinnosta pätkääkään, antaa sitten juuri tuollaisen tarjouksen.
  Kokeile dooxe.fi, me ollaan ainakin sieltä saatu ihan parhaat työmiehet hommaan kuin hommaan. Ostatte maalit itse ja kilpailutatte työn.

  Me ollaan teetetty oikeastaan kaikki meidän työt ja pakko yhtyä tähän, että se on valitettavan kallista. Pääkaupunkiseutulisä tulee vielä ihan kaikkeen. Eli hinta määräytyy oikeastaan vain ja ainoastaan työmäärästä ja sen kestosta.

 23. 26

  sanoo

  Ahhahhaaa 😀 Voi herrajumala sentään, ei taivu aivosolut käsittämään tuollaisia summia!

  Asemanne maalaaminen ja rapsuttelu ei taatusti ole nopea pikkuhomma, mutta tuo on niin räikeä heitto että lienee parasta jättää omaan (hyvin kalliiseen) arvoonsa 🙂

  Saatte varmaan järkevämpiäkin tarjouksia, onneksi kommenteissakin jo vinkattiin vaihtoehtoja…

 24. 27

  sanoo

  Seija: Niinpä.:D Joo tuossakin oli veroja pelkästään yli 9 tonnia…

  Sara: Juu ymmärsin.:) Mutta Ely on eri kuin museovirasto. Ely on joku liikenne ja elinkeino-virasto, vai mikä lie olikaan. Elysta voi saada vain korkeintaan puolet kuluista, ja meitä neuvottiin laittamaan hakemus sekä Elyyn että Museovirastolle koska museovirastosta saatetaan saada vaikka koko summakin. (Mitä en todella usko, mutta kokeilen tietty.:) )

  Nanna: Mutta miksi sitten niissä hakemuksissa olisi kyselty tosi tarkasti kaikki työkustannukset ym jos ne ei niitä maksaisi? Mun mielestä näissä suojelluissa kohteissa ne maksaa työstäkin.

  Se meni jotenkin niin että Ely maksaa jälkikäteen toteutuneet työt mutta museovirasto laittaa heti rahat tilille. Niiden lomakkeessa pyydettiin jo tilinumeroa. ja tarjouksen perusteella haetaan, siksi maalausfirmat pitää kilpailuttaa ennen hakemusta.
  Niinpä…Joo ei tainnut nämä maalarit olla kovin tosissaan jutussa. Talonkin katsoivat 5 minuutissa kun toinen firma kokeili ja tutki ja ihmetteli pitkään ja tulevat vielä uudelleen.
  Kiitos tuosta Dooxe-vinkistä, täytyykin vilkaista!

  Pilvitarha: 😀 Niinpä! Juu en tosiaan ole tuolta ottamassa työtä. Muita tarjouksia en ole vielä saanut mutta en usko että tuollaisia summia tulee. Siis mä en ikinä kehtaisi edes pyytää museovirastolta tuollaisia summia!Jos muutaman tonnin saan niin olen jo enemmän kuin tyytyväinen! Mutta 70 tuhatta…jep jep…:D

 25. 28

  Anonyymi sanoo

  Moi!

  Katso Koiramäen Pajutallin päärakennuksen maalausurakasta heidän blogistaan. Siellä on ainakin aikataulusta ja maaleista jotain.

  Niina

 26. 29

  sanoo

  Niin ja jos talkoovoimaa tarvitaan, niin täällä myös yksi "maalari" ilmottautuu mukaan hommiin! 😀

 27. 30

  sanoo

  ainakin silloin kun olin maalarikoulussa niin käytiin maalailemassa yksityisten ihmiten taloja jotka oli soittaneet koululle. kumma homma jos heille ei kelpaa, kuitenkin se on tavallaan "oikeeta työtä" oppilaille.

 28. 31

  sanoo

  Niina: Okei, täytyy katsoa, kiitos tiedosta!

  Minni: Voi kiitos Minni!:) Mä lupaan keväällä kysellä täälläkin apujoukkoja uudelleen, koska silloin en varmaan enää muista ketkä apua tarjosi.:D Olisi kyllä oikeasti kiva saada avuksi täällä tutuksi tulleita. Ei vain avun takia, vaan muutenkin olisi kiva työn ohella tutustua muihin!:)

  Annmari: Niin no sitä mäkin ihmettelin, tämä olisi vielä vähän erikoisempi kohde…Täytyy keväämmällä soitella enempi, jos joku kiinnostuisi.

 29. 32

  Anonyymi sanoo

  Unohtaisin kyllä nuo amislaiset! Niillä homma kun kestää ja kestää ja kestää… Ehtis jo monta vuotta ja oppilaspolvea kulua ennenkuin tuon kokoinen rakennusmaalaus olisi valmis. Lähistöllä tekivät pihaan pientä huvimajaa noin neljä kuukautta,porukkaa oli n,7-8 kaveria ja niillä oli jatkuvat ruokatunnit,kahvitauot,tupakkatauot,pelleilytauot,muutaman tunnin työpäivät jne – ja nekin tyylillä pari kaveria teki jotain ja viisi katseli!Omistaja korjaili päivän päätteeksi roskat ja tupakantumpit! En ikipäivinä ottaisia moisia kakaroita hommiin vaikka ilmatteeks saisin työn!!

 30. 33

  sanoo

  Meillä on kyllä duunirundin amislaisesta ihan hyvä kokemus. Ei ehkä yhtä nopea kuin ammattimies, mutta yritti kyllä parhaansa ja sai valmista jälkeä aikaiseksi.

 31. 34

  sanoo

  Anonyymi: Toi on kyllä totta mitä sanot. Tosin se on niin amislaisista kiinni. Jos ovat nuoria ja elämänasenne vähän sellainen "ei kiinnosta, kunhan olen jossain koulussa". Mutta jos käy tuuri niin sieltä tulee ihmisiä jotka haluavat hyvän arvosanan ym. Ei voi tietää…Mutta jos ne amislaiset ottaa siihen lisäavuksi, eikä niin että odottaa että he tekee kaikki, niin se voisi ehkä toimia…

  Mka: Niinpä, eikä voi kyllä amislaiselta odottaakaan täydellistä nopeutta ja taitoa, hehän ovat vasta opiskelijoita. Mutta tosiaan kyllä niin tuurista kiinni millaista väkeä sieltä saa…

 32. 35

  sanoo

  Moi, pakko vielä kirjottaa tänne että me maalautettiin peltikatto kesällä ja samalta yritykseltä kysyin paljon maksaisi koko meidän talon maalaus noin niinkun mutu-tuntumalla. Sano, että jotain 30 000 egee. Että maksaapi se mutta että 70 000 huh-huh !

  Peltikaton huoltomaalaus & pesu oli meillä nyt kesällä käynnissä siis ja se maksoin himpun alle 8 000.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *