Sateiset syreenit ja maatuskaiset rätit

 Hihii mikä otsikko!:D
Tänään on ollut taas todella saamaton päivä, ei siis juuri takamustaan ole jaksanut liikuttaa. (Syytän flunssaa, en laiskaa takamusta)
No, käytiin se yksi maalipönikkä palauttamassa, mutta uutta ei vielä otettu koska hemmetin petrooliöljymaali maksaa 150€/9 litraa. 150(!!!) euroa!!! ja sitä menee meidän laskujen mukaan siihen kymmeniä litroja! Tiesin kyllä että aito perinnemaali on kallista, mutta…
Eli maalit on vielä mietinnässä. Lisäksi löydettiin tuosta läheltä maalikauppa josta lupasivat selvittää mitä maalia tuossa alla on, niin tiedetään mitä laitetaan päälle. Myyjä jopa muisteli että heiltä olisi aikoinaan haettu näiden talojen maalit, ja hehän eivät itse myy perinnemaaleja. Onpa kiva että joku ”fiksu” meni sotkemaan seinät jollain myrkyllä niin nyt se tulee sitten meille kalliiksi… Aito keittomaali olisi ollut halpa ja paras vaihtoehto, mutta sitähän ei voi enää laittaa… 
( ja mitä tämän päärakennuksen maalaus tuleekaan maksamaan, huh…..)

Tuo sade on myös niin tyypillinen juttu huomisia talkoita ajatellen…No, hain sentään pari oksaa syreenejä mieltä piristämään ja kotia piristämään, kun näyttää siltä että talkooporukka ainakin syö sisällä…

Postista tuli myös näin piristävä paketti! Susanna Susannan työhuone-blogista oli bongannut mun blogin jokin aika sitten, ja mainosti itsekin ostaneensa vuosi sitten aseman. No, minähän siltä istumalta ahmin hänenkin bloginsa läpi. Niin aikaansaavia ovat olleet miehensä kanssa että oksat pois! Hänellä on hauska värikäs asema ja aivan super-ihanat työtilat sielä!
Hän tekee työkseen edellä näkyviä juttuja, painaa kestäviä ja pestäviä bamburättejä ja muutakin tekstiiliä. Minähän siltä istumalta tein tilauksenkin, oli niin mun näköisiä juttuja. Tuo tyyny oli ihan ”mun juttu” ja saa taatusti paikan mun tulevasta ”työhuoneesta”. Toistaiseksi sopii myös makkariin. (Noloa kun siinä on liian pieni sisätyyny…koitan korjata asian pian!)
Mulla on itsellä myös käytössä vain vastaavia bamburättejä lattia-sekä tiskirätteinä. Oli ilo löytää puoti joka tekee niitä vielä kivoilla kuvioilla!
Lisäksi sain blogin lukijana tilaajalahjana tuon kirjanmerkin.:)
Susanna ei siis ole pyytänyt mainostamaan itseään, ei edes tiedä tästä, mutta mä mainostan mielelläni hyviä juttuja ja yrittäjiä jotka todella ansaitsevat tulla nähdyksi.:)

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Heips!

  Voisittekohan hakea jotain tukea jostain maalaamiseen, esim. Ely-keskukselta?

  Tässä ote Elyn Pohjois-Pohjanmaan sivuilta, mutta kyllä ne avustukset ovat samat ympäri Suomea. -"Rakennusperinnön hoitoavustukset on tarkoitettu yksityisten henkilöiden osalta mm. korjauksiin, joilla pyritään säilyttämään rakennuksen kulttuuri- ja rakennushistoriallisia arvoja. Tukea voi saada esim. katon, ulkoseinien, ikkunoiden, ovien, perustusten ja kantavien rakenteiden korjauksiin. Lisäksi tukea voidaan myöntää kohteiden säilyttämisen edellyttämiin selvityksiin ja tiedotus- tai muihin projekteihin. Tukea voidaan myöntää enintään 50 % kustannuksista."

  Susannan blogi on kiva 🙂 Mukavaa talkoopäivää!

 2. 3

  sanoo

  Ihania noi maatuska rätit. Minä kans kävin yks päivä siellä putiikissa katsomassa niitä rättejä, mutta en vielä ostanut. Minulla on 4kpl kiertin rättejä ja sitten vielä hamppuisia, jotka oon ite neulonu. Ne on kyllä ihan parhaita. En osta enää niitä vanhanaikaisia (=kaupan "kertakäyttöset") ollenkaan. 🙂

  150e/maalipönttö kuulostaa aika karmivalta. Tsemppiä remonttiin! 🙂

 3. 4

  Anonyymi sanoo

  Petrooliöljymaalia voi valmistaa itse, ohje muistaakseni Panu Kailan kirjoista jossain…
  Tulee halvemmaks kyl paljon! 🙂

 4. 5

  sanoo

  Toivottavasti ilmat pysyvät sopivina ulkomaalustöille. Tuossa naapurikunnassa on Paju..x, kävitkö vilkaisemassa sieltä?
  – Mukavan nostalgisia maatuskakuvioita ;).

 5. 6

  Henna/Koti Asemalla sanoo

  Edelleen blogger temppuilee…kerran jos vastasin teille mutta teksti hävisi, ja sisään en pääse…
  Uudestaan:

  Sara: Kiitos vinkistä! Kyllä me varmaan yritetään päärakennnuksen maalaukseen hakea tukea, tulee muuten hemmetin kalliiksi maalata noin iso talo…

  Terhi: Niinpä! Mulla on kanssa 3-4 kiertin tiskirättiä ja yksi lattiarätti ja oon tykännyt ihan hirveesti! Mut mun mielestä noi Susannan rätit on jotenkin kivempaa materiaalia ja mun mielestä kuivuu nopeammin. Tietty myös kuvio kivempaa.:)
  Kiitos!:)

  Anonyymi: Ai sitäkin voi tehdä itse? Täytyypä tutkia…

  Seija: Joo huomattiin kyseinen liike kanssa, vielä ei olla käyty kuin netissä katsomassa, mutta sieläkin kyllä hinnat samaa luokkaa kuin Uulalla…:/

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Moi!

  Tuosta maalin hinnasta. Oikeat öljymaalit ovat Riittoisia. Olemme maalanneet omia suojeltuja kohteita enkä missään nimessä käyttäisi muuta maalia.
  Poistimme lateksit speedheaterilla ja uulaa pintaan.

  Tsemppiä Teille! Tämä on kiehtova oma maailmansa. 😉

 7. 8

  sanoo

  Kiitos mainostuksesta! Olen ihan onnesta mykkyrällä.

  Siis tosiaanko maksaa petrooliöljymaali noin paljon???? Ihan alkoi masentaa, kun meilläkin on ison talon maalaaminen jonain päivänä edessä. Minä hämmästyin jo Uulan keittomaalinkin hinnasta, joka oli noin 35 euroa / 3 litraa. Uhhuh.

 8. 9

  Henna/Koti Asemalla sanoo

  Anonyymi: Niin on kyllä kiehtova, välillä rasittavaa kun kaikki etenee niin hitaasti kun ei tiedä mitä ainetta käyttää jne, mutta pirun mielenkiintoista myös!
  Myös minä totesin just Kailan kirjasta että perinteiset öljymaalit pitäisi olla riittoisia mikä on lisää vaan plussaa tuotteille!

  Susanna: Ole hyvä, oikein mielelläni mainostan hyvää tuotetta!:)
  Niin, kyllä se maalin hinta tuota luokkaa on…mutta täälläkin muutamat ovat nyt kertoneet kokemuksiaan, ja isona plussana just tuo että maalit ovat riittoisia! Muista maaleista kun haihtuu suuri osa pois, näistä perinteisistä ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *