Remppajuttuja

Pitkästä aikaa remppajuttuja. Me ollaan nyt pitkän tauon jälkeen saatu vähän remppaintoa taas kiinni. Jotenkin sitä väkisin on saanu tsempattua itsensä siihen, että jos haluaa joskus valmista, ei voi vaan istua ja odottaa. Mulla auttaa eniten haaveilu valmiista, sekä se, että laittaa itselleen jonkinlaisen tavoitteen. Tavoite olis saada edes katto rapsutettua tän kuun loppuun mennessä, ja lattiaakin mahdollisimman paljon.
Mies hoitaa katon, mä lattian, kuten aina. Kolmasosa katosta onkin jo rapsutettu, tätä tahtia se voisi viikon päästä olla valmis maalattavaksi. Riippuen paljonko ehditään.
Olen niin tyytyväinen tuohon Samin kädessä näkyvään Speedheateriin. Se oli kallis, mutta sitäkin järkevämpi ostos joka kyllä maksaa itsensä takaisin.

Mulla on tuo lattia yksi murheenkryyni. Muissa huoneissa oon Speedheaterilla poistanut maalin ja liiman hitaasti mutta varmasti. Tässä huoneessa ei ole maalia, vaan kalkkimaista tasoitetta ja mattoliimaa ihan hirveästi. Laudat ovat myös paljon kapeampia, uudempia ja kaikkea muuta kuin tasaiset. Tänään vähän kokeilin niin vedellä ja pesuaineella lilluttaen, ja skrapoilla voimalla rapsutellen, saan lattian suht puhtaaksi. Hirveä homma, kädet väsyy mutta kyllä tuosta vielä ihan hyvän saa!
Kuvissa lattia maton poiston jälkeen, ja tokassa rapsuttelun jälkeen.

Mä olen tässä myös suunnitellut taas itselleni pientä sivuprojektia. Meinaan aulan pikkuvessan (joo toi on ihan järkyttävän mini!!!) kevyt uudistus.
Vessat on tehty/korjattu reilu 10 vuotta sitten, joten ne ei suoranaisesti kaipaa kunnon remonttia vielä pitkään aikaan. Nuo kaakelit ei todellakaan miellytä mun silmää, siksi voisin tehdä jonkin pienen tuunauksen.

Katja Rinkisen ”Sormustin ja sorkkarauta”-kirja oli tietysti jälleen aivan ihana, kuten Katjan edellinenkin kirja, ja sieltä sain taas monta hyvää ideaa. Kirjassa oli mm. tapetoitu makuuhuone vanhoilla kirjojen sivuilla. Ihan mielettömän kivan näköistä, halpaa ja varmaan helppoakin toteuttaa. Sitä meinasin tuohon vessaan kokeilla.
Eli seinät tapetoisin vanhoilla kirjojen sivuilla. Kivoin olisi joku lastenkirja jossa muutama kuva sielä täällä. Kaakelit maalaisin kaakelimaalilla valkoiseksi, peilin vaihtaisin ja kuten keittiössä, vahaisin tummaksi hyllyjä joita voisi laittaa ihan katon rajaankin.

Vessa toivottavasti raikastuu tuosta kummasti, ja olisi ihan kiva toteuttaa. Katsotaan nyt koska pääsen aloittamaan kun on tuo makkarikin kesken. Ainakin mun pitää löytää kirppikseltä niitä kirjoja nyt ensin….

Mutta tällaista täällä nyt. Haukku ei ole vielä tullut, tulo siirtyy näillä näkymin ensi viikonloppuun. Sitä odotellessa ehtiikin hyvin remppaa.:)

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  Anonyymi sanoo

  Hienosti edistyy, askel askeleelta rakentuu sellainen koti isolla koolla :)kiitos blogistasi, sitä on mukava seurata. Kiitos myös siitä, että teette osanne vanhan rakennuskannan säilyttämisessä. 🙂
  p.s. En halua huolestuttaa turhaan, mutta olethan tietoinen, että vanhoissa lattiatasoitteissa voi aina piiliä asbestivaara?

 2. 2

  sanoo

  Kiitos!:)
  No juu, askel askeleelta, vaikka välillä tuntuu ettei se jalka oikein jaksais enää nousta rempan suhteen…:D mut onhan tässä loppuelämä aikaa.
  Kyllä olen. Täällä on tehty asbestitutkimukset ja mitä oon asiasta lukenut niin tuo ei ole sellaista tasoitetta ollenkaan. Eikä täällä ole tehty remppaa silloin kun asbesti oli "in".

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Älä kuitenkaan vahoja kirjoja tärvele. Ne ovat kuin vanhat talot tai muut ihmisten rakennelmat. Kirjoihin on myös tallennettu sukupolvien ajatuksia ja unelmia. Valokopioilla tai nettikuvilla varmaan saavutat saman tuloksen.

  Näin miettii PirjoR

  • 3.1

   sanoo

   No en mä tietenkään mitään ikivanhoja ja arvokkaita kirjoja käytä. Riittää muutaman vuoden vanha kirja jossa kiva fontti ja muutama kuva. Ei kaikki maailman kirjat nyt niin arvokkaita ole ettei muutamaa voisi pilkkoa. Sitähän monet tekee nykyään, askartelee vanhoista kirjoista kaikkea uutta.
   ja kyllähän siinä katoaa se kierrätysideakin jos alkaa jotain kopioita ottamaan…

 4. 4

  sanoo

  Meillä kaikki kolme vessaa on ton kokosia! Vanhassa kodissa oli pikkuinen wc-kylppäri ja luulin, ettei tarvitse enää sellaiseen tyytyä. Väärässä olin, mentiin pienempään vain, mutta ainakin niitä on enemmän kuin se yksi. Ja on tuossa koossa hyvätkin puolensa, yleensä siellä saa olla rauhassa ja hetken yksin! Mutta vaikka nuo tilat ovatkin muka hieman toisarvoisia, niin kyllähän niistäkin kannattaa tehdä viihtyisiä. Yleensä tuppaavat olemaan aika kovalla käytöllä.

  Meinasittekos saada huoneen jouluksi käyttöön?

  • 4.1

   sanoo

   Joo meilläkin on molemmat vessat noin pieniä, ja suihkukin aika pikkuruinen. Näillä pärjätään silti ihan hyvin koska esim lastenhuoneessa on erikseen isompi pesuallas jossa voi esim pestä vauvojen pyllyt. Tuossa vessassahan sellaista ei mahdu tekemään.
   Haave olisi että saataisiin rakentaa sauna tuohon pihaan, niin sitä paremmin meille riittää sitten nuo pienet pesutilat sisällä.
   Ja joo, kyllähän mä haluaisin vessat viihtyisiksi. Se on kuitenkin se ainoa paikka jossa ehtii seiniä oikeasti tuijotella.:D
   Ei meinata, ei ehdittäis millään vaikka kivahan se olisi. Rapsutteluun ja hiomiseen menee jo monia tunteja, saatikka tapetointi, maalaus ja maalin pitkä kuivumisaika. Ei onnistu.:(

 5. 5

  sanoo

  Kiitos kahdesta vinkistä: tuo kirja on pakko katsastaa viimeistään nyt. Ja Speedheater, saisikohan sellaista vuokrattua mistään ? Kaikkea kun ei viitsisi ostaa omiin nurkkiin… ( toiveissa on, että pääsemme remontista jossain vaiheessa eroon 😉 ).

  • 5.1

   sanoo

   Ole hyvä!:D
   Mä en kyllä osaa sanoa tosta speedheaterin vuokrauksesta? Toisaalta miks ei sais siinä missä muitakin koneita. Tosin tuleekohan vuokraus kauhean kalliiksi?
   Mä uskon että tossa Speedheaterissa on varmasti aika hyvä jälleenmyyntiarvo. Joskus huutonetissä joku sitä kauppas käytettynä (kannattaa muuten tarkistaa onko myynnissä nyt) ja hintapyyntö oli kyllä monta sataa, mutta koneen ostoa harkitsevalle kuitenkin pieni hinnanalennus uuteen verrattuna.

  • 6.1

   sanoo

   Anteeksi, mutta ootko tosissasi?:O En kai mä nyt kotonani tarvitse suht turvallisen laitteen käyttöön mitään lupia? Tuohan on kaikista turvallisin lämppäri mitä markkinoilta saa. Samallahan pitäis hakea lupa jo tyyliin leivänpaahtimeenkin…

 6. 7

  Anonyymi sanoo

  Hei taas!
  Vakkarilukijana kiittelen taas kivasta blogista! (kun aina tasaisesti joku anonyymi tulee jotain typerää kuittailemaan niin pysyis edes tasapaino =)….)
  Luen kyllä jokaisen kirjoituksesti ja monesti jotain vanhojakin haen, mutta en muista että oletko johonkin päivittänyt "työlistaasi/talon pohjaa" että mitkä tilat teillä nyt on valmiit ja mitkä vielä keskeneräisiä. Mikä huone kerrallaan etenette? Olette voineet tehdäkin, mutta joskus sellainen töiden listaus tärkeysjärjestykseen (ja toivottavasti sitten niiden yliviivaaminenkin) helpottaa urakkaa tai ainakin näkee mitä pitää tehdä ja mitä jo on tehty.

  • 7.1

   sanoo

   Kiitos!:)
   Hei toi oli hyvä postausidea, jonka voisin heti toteuttaa.
   Mähän silloin tän blogin ihan alkuaikoina laittelin niitä pohjakuvia tänne ja että mitä tulee minnekin jne. Nyt olisi hyvä aika tehdä uudestaan, niin te lukijatkin ehkä hahmotatte vähän paremmin.
   Kiitos ideasta.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *