Pyhien jälkeen

Nyt on pyhät vihdoin löllitty ja on aika ottaa itseään niskasta kiinni. Mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Arki tuo onneksi mukanaan velvollisuuksia ja menoja, jolloin on pakko saada itsensä liikkeelle. Tämä pää kun on sitä mieltä että voisin nukkua talviunta vielä ainakin kuukauden, kunnes päivä taas pitenee. Niin kamalaa tämä pimeän ajan pääkopan jumitus… Jotenkin tuo lumettomuus vain pahentaa asiaa…
Juuri listasin facebookissakin miten erilainen vuosi meillä on tulossa kun Mikillä alkaa eskari, mä täytän 30-vuotta, sijaisperhevalmennus loppuu ja siitä sitten asiat etenee.
Mulla ei siltikään ole sitä alkuvuoteen liittyvää jännittävää kutinaa mahassa, että hui, mitähän jännää tänä vuonna keksisi. Ei tässä tajua edes että on tammikuu. Vain siksi toivon vieläkin lunta jotta pää tajuaisi että talvessa mennään. Sen sijaan saan pelkkää vesisadetta….

Onneksi se arki tosiaan pakottaa meidät ulos kotoa. Pyhät vaan köllöteltiin, ihan hiljalleen remppaakin aloiteltiin kyllä ja kuusikin lähti eilen. Koti on nyt taas kuin avoin taulu, jotain kivaa uutta voisi keksiä, mutta kun ei…
Oonko mä ainut jolla sama olo? Voiko lumettomuus ja tämä epälomailu aiheuttaa sen että pää on aivan sekaisin? Vai onko tämä vain joka talvista talvihorkkaa, jonka pimeys aiheuttaa? Kun ei tiedä onko päivä vai yö, aina on pimeää.

Luojan kiitos sen tietää että helpotusta on tulossa. Kevättä kohti mennään, ja mun ens kuun synttärit oon suunnitellut niin että tuun nauttimaan täysillä päivästä, hyvää seuraa mutta myös rentoutumista. Sitä odotellessa! Vaikka täytyy silti talvikohmeesta huolimatta yrittää vaan nauttia jokaisesta päivästä, eikä vain odottaa tulevaa. Vaikka aamulla väsyttää niin ettei meinaa ylös päästä niin silti jokaisesta päivästä löytyy jotain hyvää, kunhan vaan jää hetkeksi miettimään niitä hyviäkin asioita.

-Henna-

Ps. mandariineja ja vitamiineja on vedetty nassuun oikein urakalla, ja hidas ristipistotyö on aikas kivaa välillä. Sellaista omanlaista terapiaa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi sinua ♡ Eikai Se ole ihme, että pää on sekaisin, kun luontokin tuntuu olevan sitä myös… 🙁 Itsellä ollut ihmeen pirteä olo tämän "talven", johtunee näistä uusista harrastuksista, sekä d-vitamiinin tankkauksesta! 😉

  • 1.1

   sanoo

   Mullaki meni syksy niin hyvin että ihan hämmästyin mutta nyt joulua ennen se alkoi… voi johtua kyllä mun töistäkin kun ei ollu joulukaan vapaa.

 2. 2

  sanoo

  Kyllä täälläkin mieli aamuisin tekee, vetää peitto korville ja jatkaa unia. Syytän surutta tätä säätä….harmaata ja pimeää…nytkin sataa TAAS vettä. Tulisipa pakkasta ja vähän lunta!…:)

 3. 3

  sanoo

  Ihan kuule samansuuntaisista jutuista kirjoitin aiemmin tänään! 🙂 Mulla tosin pääkoppa on jo ihan keväässä kun ei ole lunta. Saattaa tuntua jonkin verran pitkältä odotus kun nyt jo alkaa hehkuttelemaan.. 😉 Mut ihme kyllä, mua tää keli ei oo (vielä) onnistunu nitistämään. Oon hyvällä omatunnolla puuhaillu sisällä niitä näitä. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Mulla ei oo. Yleensä alanki oottelee kevättä tässä kohtaa mut nyt vaan jumitan. Ei jaksa tehdäkään mitään täällä pimeydessä.

 4. 4

  sanoo

  Itse olen ollut ihmeen pirteä, säistä huolimatta. D- vitamiinilla on varmasti osuutta asiaan: ero oli huomattava kun aloitin! Asia, mistä vilpittömästi iloitsen on se ettei ole liukasta, pääsee pyöräilemäänkin. Lumitöitäkään pientaloasuja ei pahemmin kaipaile neljän lumitalven jälkeen. Ja jos lunta ei tulisikaan, kevät pääsee nopeammin vauhtiin :o) Minä näen tässä enemmän plussia kuin miinuksia! Vink, vink: D-vitamiinia kannattaa nauttia yli suositusmäärän (10 mikrog.) jos meinaa että sillä on mitään tehoa. Mulla annos 50-100 päivässä, tosin välillä unohtuu…

  • 4.1

   sanoo

   Joo mäkin olin syksyn normaalia pirteämpi mut nyt jotenki pimeys ym vienyt voimat. Mäkin syön sen 50 mikrog päivässä. Joskus tosin unohdan.
   Olis tietty kiva et kevät tulee ajoissa mut taitaa käydä niin et meille tulee myöhäinen talvi… toivottavasti ei!!

 5. 5

  Anonyymi sanoo

  Ihania kuvia 🙂 Mistä nuo pallovalot ovat? Niissä on niin pirteä väriyhdistelmä 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Kiitos! Ne on tilattu seita shopista. Sielä on kiva kun myyvät myös irtonaisia palloja, jolloin voi itse valita mitä värejä haluaa. Mähän tietty halusin kaikkia ihania supervärikkäitä!:)

 6. 6

  sanoo

  Voi joo, tuntuu että vaan ei saa mitään aikaiseks. Se on harvoin tämmöstä, mutta nyt on!! Syytän kyllä näitä kelejä ja toki sitkeää flunssaa, jota en meinaa saada vitamiini-aimo-annoksillakaan taltutettua!! No mut, eikös se luvannut loppuviikolla kaikkialle suomeen lunta, toivotaan et sitä tulee teille ja meille!:) Myös vähän valoa ja energiaa.. Hehehe.

  Taidankin tänään oikeasti aloittaa kotona vähän suunniteltua remonttia….. Nyt niskasta ittiä kiinni siis!:D

 7. 7

  sanoo

  Minä ainakin kuulun siihen joukkoon, joka on ihan nuutunut tähän aikaan vuodesta. Ja sama juttu joka vuosi, inhoan tammikuuta, kun ei ole mitään kivaa (lomaa tms) pitkään aikaan ja pitkä odotus kesään kyllästyttää. Mutta tämä lumettomuus ja synkkyys vain väsyttää entisestään. Meidän piha on ihan kuravelliä, eipä paljon innosta pienen kanssa siellä seisoskella. Pitää tuota D-vitamiinia itsekin kokeilla, jos sais vähän lisävirtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *