Perhekerhoilua ja kuulumisia

 

Mä halusin hirveästi tulla kertomaan yhdestä jutusta jota olen tässä viime aikoina järjestellyt. Nimittäin perustin uuden, vähän erilaisen perhekerhon. Keräsin kasaan muutaman äidin ja pienen lapsensa, ja me käydään kerran kuussa läheisessä vanhainkodissa pitämässä kerhoa. Se on sellainen vanhempien ihmisten ja pienten lasten kohtaaminen. Tänään meillä oli aamupäivästä ensimmäinen käynti, ja ihan kivastihan se sujui.

Tämä on hassu juttu, kun olen itse vuosia miettinyt että miten voisin tehdä jotain hyvää, ja juuri vanhainkodin asukkaille mieluiten. Mähän olen ammatiltani lähihoitaja. Ennen vastaanottoperhetyötäni tein koulussa työharjoitteluja vanhainkodissa ja työskentelin kotihoidossa. Opiskelijana sain paljon ulkoiluttaa ja viihdyttää vanhuksia vanhainkodeissa, ja se on jäänyt mieleen. Heidän päivänsä kun ovat usein melko yksitoikkoisia.

Mua pyydettiin alkuvuodesta Korson Mannerheimin lastensuojeluliitolle kirjoittamaan ilmoituksia ym. Sitä kautta nousi sitten idea tuohon että vanhusten kanssa voisi keksiä jotain, ja minähän otin homman heti vastaan. Vihdoin oli mahdollisuus tähän. Varsinkin näin hoitovapaalla kun kaipasi jotain tekemistä ja järkkäilyä, niin tämähän oli hyvä.

Luin että ympäri Suomea järjestetään Terhokerhoja. Niissä kuitenkin vanhukset ja lapset kohtaavat jossain sovitulla paikalla. Me taas haluttiin mennä paikan päälle vanhainkotiin, jolloin kynnys asukkailla osallistua olisi helpompi. Pyysin muutaman tutun mukaan, ja lisääkin porukkaa otetaan jatkossa mukaan. Tarkoitus on vain että lapset saa leikkiä, lauletaan yhdessä, ehkä vähän askarrellaan tms. Asukkaat saavat seurailla vieressä, jutella meidän kanssa tai osallistua lauluun ja leikkiin kykynsä mukaan.

 

 

Sellainen alkoi siis tänään, ja mä olen kyllä ihan tyytyväinen. Vielä vähän hienosääntöä juttuihin, ja kyllä se tästä. Toivotaan että tästä tulee pitkäaikainen kiva juttu.

Tulin tästä kertomaan siksikin, että josko joku muukin jossain päin Suomea saisi tästä ideaa. Rohkeasti järkkäämään vaan, ja tunti kerran kuussa ei ole kovin iso sitoutuminen mutta kiva piristys vanhoille ihmisille, sekä lapsille ja meille itsellekin.

Otin pari kuvaa Nestorin huoneesta. Mulla on kyllä pieni kaaos sielä. Meillä on tulevana lauantaina lastenvaatekirppis Korsossa, jonne olen menossa myymään. (Tervetuloa lähiseudulta käymään! Kirppis on Korson kirkolla la 13.2 klo 10-12) Joten Nestorin vanhat vaatteet on levällään pojan huoneessa, vielä pitäisi kaivaa ullakolta paljon vaatetta esiin. Ihan kiva kyllä jos saisi reippaasti myytyä noita, ainakin tosi halvalla aion myydä.

Vanhat lukijat varmaan muistaa tuon Nestorin toisen mobilen jonka tein pojalle kun olin raskaana. Mä tässä arvon sen kohtaloa. Hoitopöytä lähtee varmaan pian pois, ja mietin että jätänkö mobilen silti huoneeseen jonnekin nurkkaan. Nuo paperiset sydämet vaan valuu jo jonkinverran ja niitä saa nostella vähän väliä… Olisi helpompi luopua tuosta, mutta vitsi kun tykkään siitä edelleen. Katsotaan nyt miten teen sen kanssa…

Nestorikin sai palan suklaata lounaalla, ilme sen mukainen kuvassa. Haha!

Nyt hirveällä kiireellä jatkamaan muita juttuja. Meillä on viikon kiireisin ilta kun Mikillä ja Samilla on sählyä ja mulla ja Nestorilla perheliikuntatunti. Aina hirveällä juoksulla sinne mennään, ja viimeksi saatiin hitsi sakkoja kun auto piti vaan jättää kiireessä tien laitaan….

Hei kiitos vielä kaikille, tänne on tullut paljon uusia lukijoita, tosi kiva kun ootte löytänyt tänne! Sekä jaksatte viipyä jatkossakin, vaikka tämä välillä onkin vähän asiasta viidenteen hyppivä blogi, jossa kaikki ei ole niiiin justiinsa.

-Henna-

Kommentit
 1. 1

  Annina sanoo

  Heips!
  Uusi lukija ilmoittautuu. Selasin eilen aamupalapöydässä jotakin vanhaa sisustuslehden numeroa ja siellä oli teidän kodista juttu. Sitä kautta löysin blogiisi ja ai että miten tykkään!! 🙂

 2. 2

  sanoo

  Täällö myös uusi lukija! Päivittäin kurkin josko olis tullu uus blogi postaus 🙂
  Teillä aivan ihana ja persoonallinen koti ♥♥

 3. 3

  sanoo

  Ihana idea!! Varmasti piristää vanhusten päivää ja myös lapsille tuo vähän syvyyttä, kun saa tavata vanhoja ihmisiä. Kaikilla ei välttämättä ole isovanhempia tai ovat sen verran nuoria, ettei lähipiirissä ole oikeita vanhuksia. Tästä kerhosta on iloa jokaiselle osallistujalle! Hienoa! 🙂

  • 3.1

   hennaasemalta sanoo

   Niinpä! Muutenkin ihan kiva olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Huomaan myös että ollaan päivisin tosi paljon tekemisissä naisten kanssa. Kerhoissa on pääosin äitejä, ystäväni ovat naisia jne. Niin tuollapa on niitä miehiä myös yhtä paljon. 🙂

 4. 4

  naurispelto sanoo

  Hyvä idea tuollainen vanhainkodissa pidetättävä kerho. Me käytiin kerran terhokerhossa, kun jumppakerhossa pidettiin semmoinen, mutta sinnehän siis kutsuttiin omat ”vanhukset” mukaan, niin uusia kontakteja ei sinänsä tullut. Plus, että leikit/pelit oli vähän liian ”rajuja”, kun meidän 3- ja 4-vuotiaat päätyivät kovin ujostelemaan eivätkä kauheasti halunneet osallistua.

  • 4.1

   hennaasemalta sanoo

   Aa okei, se järjestettiin niin! Terhokerho on mun mielestä oikein hauska idea myös, mutta se ei kuitenkaan ole se mitä itse halusin. Halusin piristää juuri niitä yksinäisiä/laitostuneita vanhuksia. Terhokerhoon kun kuitenkin tulee ymmärtääkseni suht itsenäiset/hyvät sukulaissuhteet omaavat vanhukset.

 5. 5

  Harmaahapsi sanoo

  Hieno idea ja varmaan vanhukset tykkäsi! Meillä on Terhokerho kokoontunut pari kertaa mutta emme saaneet sinne vanhuksia mukaan. En tiedä oliko vikaa ilmoituksissa vai kenties ajankohdassa kun kerho kokoontui illalla. Nyt voidaankin perhekahvilassa miettiä josko menisimmekin itse vanhusten palvelutaloon vierailulle.

  • 5.1

   hennaasemalta sanoo

   No voi harmi… Tietty ilta voi olla vähän hankala, monet vanhukset kun menee ajoissa nukkumaan. Ja tosiaan terhokerhossa jonkun täytyy tuoda heidät paikalle tai heidän täytyy itsenäisesti osata itse tulla paikalle.
   Joo miettikää ihmeessä!:)

 6. 6

  Eija sanoo

  Täällä Viitasaarella Keski-Suomessa on juuri alkanut tuo Terhokerho. MLL:n perhekerho kokoontuu toisinaan (kerran kuussa) vanhusten palvelutalolla tai vanhainkodeissa. Joten lapset vanhempineen menevät vanhusten luo ja paikkaa vaihdetaan säännöllisesti, näin monet vanhukset pääsevät mukaan lasten touhuihin. En ole vielä itse osallistunut, mutta vaikuttaa tosi hyvältä idealta. Juuri niinkuin sinunkin järjestämäsi perhekerho.

  • 6.1

   hennaasemalta sanoo

   Noni! Hienoa! Tossa on siis hyvinkin samantapainen idea kuin meillä!:) Tällaisia saisi tulla paljon lisää, siksi mainostan sitä täälläkin. 🙂

 7. 8

  Satu sanoo

  Aivan ihana koti ja ihana idea! Olen juna-asemalta usein ihaillut taloa ja miettinyt, että kukahan sitä kunnostelee. Nyt siis selvisi tämäkin! Itselläni on vastaavaa projektia tässä Korsossa menossa – hieman vaan pienemmässä mittakaavassa… Ja olisin erittäin kiinnostunut tulemaan reilun vuoden ikäisen tyttäreni kanssa terhokerhoon mukaan! Laita vaikka sähköpostia, jos tämä on mahdollista. Olen miettinyt pitkään, että voisikohan tuon pienen kanssa mennä vaan vanhainkotiin, vaikkei sieltä ketään tunnekaan, kun on sellainen aurinkoinen tapaus ja mielellään sitä iloa jakaisi. 🙂

  • 8.1

   hennaasemalta sanoo

   Mä laitoin sulle jo eilen sähköpostia, toivottavasti on tullut perille. 🙂 Tervetuloa siis vaan mukaan kerhoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *