Pariisiin

Ihanaa, perjantai! Viikonloppuisin on pieni toivo siitä, että saisi nukkua vähän pidempään. Joten olen erittäin iloinen ettei huomenna tarvitse aamulla lähteä mihinkään. Aamupäivästä vasta.

Viikonloppu onkin täynnä ohjelmaa, mm. lenkkeilyä, kaupassakäyntiä, Mikin vienti hoitoon, siivousta, pakkailua… Kunnes maanantaina aamusta lähdetään Pariisiin!!

Me ollaan reissu-ystävän kanssa jo monet kerrat fiilistelty tulevaa matkaa. Ollaan vähän suunniteltu kartan kanssa paikkoja missä käydään. Eniten mä tietty jännitän miten Nestorin  kanssa sujuu kaikki liikkuminen. Hermoilen myös säänmukaista vaatetusta, ja paljonko sitä vaatetta yleensä tarvitsee paljon pulauttelevalle pojalle. Luultavasti kannan paljon poikaa kantorepussa, enkä vielä tiedä miten meidät pukisin siinä kohtaa. Pariisissa on säätiedotuksen mukaan alkuviikosta pilvistä ja muutama plus aste.
Paljon siis vielä mietittävää.

Tähän kohtaan toivoisin niitä Pariisi-vinkkejä, jos joltain löytyy! Aiomme kierrellä antiikkiliikkeissä ja markkinoilla, kahviloissa ja leipomoissa. Museot ja pahimmat turisti-jono-paikat jää nyt pois. Tiistaina vietämme mun synttäreitä ehkä vähän hienommassa ravintolassa.

Aiemmin vinkkasitte mulle että metroihin ei ole hissejä, ja se oli todella tarpeellinen tieto! Vastaavia haluaisin mielelläni kuulla lisää.

Voi että, onpa jännää! Voi olla siis että blogi on nyt viikon aika hiljainen, katsotaan.

Vietetään se viikonloppu kuitenkin ensin. Pojat tuli just Mikin sählyharkoista ja mä lähden nyt lenkille.

Mukavaa viikonloppua kaikille, ihanaa säätäkin luvattu!

-Henna-

Kuvat Pinterest ja linkit täällä

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Ihanaa reissua! Mies juuri tänään pohti, lähteeköhän syksyllä työreissuun Pariisiin vai ei. Ilmoittauduin vapaaehtoisena mukaan 🙂 Saas nähdä.

 2. 3

  Anonyymi sanoo

  Marché St Ouen /Clignancourt on iso kirpparialue. Sinne ei pääse rattailla, koska käytävät ovat tosi kapeita ja osa liikkeistä on toisessa kerroksessa (ei hissiä). Lisäksi siellä pitää varoa taskuvarkaita ja lähin metroasema on hiukan "epäilyttävällä" alueella. En lähtisi vauvan kanssa. Toisekseen hintataso on itselleni ihan liian korkea laatuun nähden.

  Itäpuolella kaupunkia on monia edullisempia pikkuliikkeitä ja "hipsteri"henkeä. Samoin ns. vasemmalla rannalla. Siellä tykkäsin sunnuntain Rue Muffetardin markkinoista. Mutta edelleen, liikkeisiin voi olla mahdotonta päästä rattailla.

  • 3.1

   sanoo

   Kiitos vinkeistä! Me liikutaan varmaan paljon niin että vauva on kantorepussa. Tai sitten jos mennään pikkuliikkeisiin niin toinen voi vuorotellen odottaa vaunujen kanssa ulkona. Muistaakseni juuri tuo kirppisalue on meillä yhtenä kohteena, täytyy sinne sitten mennä kantorepun kanssa jos mennään.

 3. 6

  sanoo

  Jos nyt vielä vinkki ehtii tavoittaa sinut, niin 1. metrolinjan päässä on Uusi Riemukaari, jossa kiva iso tavaratalo Quattre Temps 🙂 ihania puistoja on vaikka pilvin pimein! Montmatre'n kukkula on myös ihana ja omaa huikeat maisemat! Nauttikaa tunnelmasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *