Pala kauneutta

 Meillä oli tänään talolla ensimmäinen sellainen päivä, että ehti ihan pitää taukoakin ja jopa miettiä että mitäs sitä vielä voisi tehdä…
Eli ihan hyvällä mallilla! Toki vieläkin on hommaa, mutta varmaan huomenna saadaan vielä jotain aikaiseksi.
Haluttais vaan muuttaa sisään jo…Viimeistään kahden viikon päästä kyllä muutetaankin!
Mä sain tänään jopa kukkiakin, ja ihme kyllä löysin jonkinlaisen maljakon ja paikankin kukille. Ensimmäinen nätti asetelmakuva tässä blogissa siis!:D
No, totuus ei ole niin kaunis…:

Vielä yksi graffiti seinällä, likainen puuhella josta luukku kadonnut, vieressä jätesäkillinen roskia…:D Tuo graffiti oli hankalin, kun ei lähde pois pesemällä ja meidän maali on vähän väärän sävyinen jotta voisi vaan osan seinästä maalata. Koko seinän maalaamisessa olisi taas iso työ. No äitipä keksi: Liitutaulumaalilla maalataan tuohon ruutu päälle! Jee, mahtavaa! Sitä huomenna kokeilemaan!:)

Kävin myös tänään isommassa huoneistossa, ja voi vitsi mikä masennus iski…Ollaan viikko heiluttu ilman taukoja ja ensimmäinen huoneisto alkaa olla valmis. Kun menin toiselle puolelle, todellisuus iski. Remppa on vasta hyvin hyvin alussa! Nyt se vasta todella alkaa!
Järjestämme ensin yhteen tyhjään huoneeseen kunnon työtilan. Iso pöytä jossa voi korjata ikkunoita tai maalata ovia, sinne kaikki työkalut jne.
Onneksi sää lämpenee ja päivä pitenee joka päivä. Kesällä kun ovet voi pitää auki ja rauhassa rempata vuoroin sisällä, vuoroin ulkona, ilman palelua, homma on täysin erilaista! Odotan jo innolla kesää!:)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Säästä johonkin joku pieni graffiti, onhan tuo graffitiaikakin osa teidän talon historiaa! Tai laita seinälle ainakin kuva, missä graffiti näkyy!

  Hei niistä seinistä kyselit. Mun yhdessä suosikkiblogissa oli just juttu vanhan talon seinissä ja niiden rempasta. Kurkkaas sieltä ensi hätään
  http://paivanpesanelamaa.blogspot.com/2011/02/toivepostaus-seinat.html
  Meillä on just samaan tapaan hirsirungon seinät laitettu, eli hirren päälle suoraan vaan kuitulevyt, saumojen peitto ja tapetit.
  Yläkerrassa, missä lastenhuoneet ovat, meillä ei ole hirsirunkoa, vaan kattorakenteet ja fyllit, joten sinne valittiin kipsilevy.

 2. 2

  sanoo

  Niin vois kyllä tehdä. Tosin ne graffitit on vaan täyttä sotkua, ja suuri osa sellaista tekstiä että onneksi lapset ei osaa lukea…mutta vois tietty jonkun kuvan ottaa, tyyliin kuten tuokukkakuva tässä päivityksessä.
  Tai mustavalkokuva talon ulkoa nyt.
  Kiitos vinkistä, täytyypä käydä tsekkaamassa tuo linkki!

 3. 3

  sanoo

  Hieno projekti täällä käynnissä !
  Laita ton graffitin ympärille vanhat taulunraamit 🙂
  Kun ei kuitenkaan mikään kirkkovenegraffiti oo kun tagi vaan 😉
  Tosin on aika lähellä seinää, en tiedä sopiiko, mutta kokeile.

  Nannan blogin komsulootan kautta eksyin tänne ja liityn lukijaksi. Nämä kunnostusprojektit on aina niin mielenkiintoisia ja niistä oppii itsekin.

 4. 4

  sanoo

  Onnea suureen projektiin! Meillä on myös vanhan talon remontointia ja se jos mikä vaatii aikaa, hermoja, hermoja ja sanoinko jo hermoja 🙂 Mutta ehkä hienointa kaikessa on se, että saa olla mukana kulttuuriperinnön vaalimisessa ja nähdä oman kädenjälkensä. Vanhat talot ovat ihania!

 5. 5

  sanoo

  Niina: Tosiaan sinä ja Nanna toitte esille sen vaihtoehdon, että graffiteja voi jättää esille. Täytyy sanoa että en itse ajatellut muuta kuin "äkkiä niistä eroon" mutta tuo on hyvä idea myös. On tämä bloggailu kätevää kun saa hyviä vinkkejä!:)
  Kiitos kun tulit lukijaksi!:)

  Sara: Kiitos! Niinpä! Kyllä tämä on todella mielenkiintoinen projekti! Monesti miettinyt että opinpa taas jotain uutta! Sekä oman kädenjäljen näkeminen, on ihan mahtavaa! Tieto siitä että tämä talo on tehty yli 100 vuotta sitten, ja minä saan tehdä oman osani sen kunnostamisessa!:)

 6. 6

  Anonyymi sanoo

  Hei!

  Itsellekin tuli sama idea mieleen kun jo edellä on tullut esiin, että miksei yhtä graffitia jättäisi muistuttamaan myös tuosta talon vaiheesta.. Ellei sitten itseä ällötä liikaa jos tulee kaikki se sotku mieleen. Mutta ensin kun näin tuon kuvan Hesarissa, niin ajattelinkin että se tägi on tarkoituksella jätetty. Ja toisaalta kun ei meinaa pois lähteä, niin ehkä se on tarkoitettu että se jää 🙂

  Muutenkin tosi hieno ja hatunnoston arvoinen projekti teillä! Mutta jälki näyttää jo nyt tosi kauniilta ja varmasti varsinkin sitten, kun kaikki on ainakin kertaalleen valmista! Tsemppiä ja kiitos hienoista ja piristävistä ideoista, että aina tarvitse ostaa/rakentaa uutta ja siistiä, vaan voi tehdä muutakin.. 🙂

  Ansku

 7. 7

  sanoo

  Ansku: Siis mitä kuvaa hesarissa tarkoitat?
  Niin, tuo on oikeastaan ainoa tägi joka voisi jäädä. Toisella puolella on rumat seinät eläinlääkärin jäljiltä, joten sielä kaikki tägit jää maalin/tapetin alle pakosti. Ulos taas ei voi jättää koska se antaa kuvan että seinään voi lisääkin maalata. Tässä kyseisessä tägissä on se ongelma, että jos laitamme asunnon joskus vuokralle niin vuokralaiset ei ehkä tykkään. Se tosin ei tapahdu ihan heti, joten olkoon vielä.:)
  Kiitos Ansku kannustavista sanoistasi.:)

 8. 8

  Anonyymi sanoo

  Upee projekti teillä. Paljon tekemistä, mutta ottakaa rauhallisesti ettei tule väsy. Tiedän kokemuksesta että mieli tekisi saada äkkiä kaikki valmiiksi. Tsemii!!

  Tuo hellan luukku… sellainen saattais löytyä maalta, tai sitten ei. En ole varma. Jotain hellan osia olen joskus laittanut "talteen" tulevaa tarvetta varten. Jos kiinnostaa niin voin tarkistaa mitä kaikkee siellä aitan alla on – kunhan noi lumet ensin katoaa. Niin ja jos asia enään ajankohtainen silloin. Minkähän kokoinen sen pitäisi olla?

 9. 9

  sanoo

  Kiitos!:)
  Juu, toki kiinnostaa! Mitat on noin leveys 36cm ja korkeus 29cm. Riippuu vähän miten se pitää mittaa? Toki pitää itsekin kaivella tuota romuvarastoa kun lumet sulaa, se saattaa löytyä täältä itseltäkin. Toivottavasti!

 10. 10

  Anonyymi sanoo

  Ok. Kattelen sitte kesemmällä jos vaikkka löytäisin. Voin sitte kysästä että onko enää tarvetta. Meinaan, siis jos löydän sellasen. 🙂
  t. Jamo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *