Kysynpä vaan…

Voitteko kertoa, että jos näette omakotitalon: Tässä tapauksessa vähän räjähtäneen, mutta kuitenkin. omakotitalon jossa on oma piha ja jonka edessä seisoo kaksi autoa. Niin tulisiko teille siinä vaiheessa, vaikka päiväkävelyllä, mieleen että menenpä tuonne pihalle töllistelemään?

No, sitä näyttää meillä tapahtuvan nyt kevään tullen joka hemmetin päivä. Eilen se taisi olla kun olin meikkaamassa makkarissa ja näin siitä eteisen ikkunaan. Sieläpä näkyi jonkun vanhan ukon naama joka seisoi meidän pihalla tupakalla. (Röökin varmasti heitti siihen pihalle) Olin menossa kysymään että mitä teet täällä, niin se tulikin jo ovelle soittamaan kelloa.

”Hei, tiedätkö onko näistä asunnoista joku vuokralla?”
”No ei ole, talo on meidän”
”ai te omistatte sen??”
”Joo koko tontin…”
”No voisko siitä vuokrata…”
”No ei voi, hei hei”
”tämähän on ollut vr:n rakennus”

Niin on joo, jos tuon tiesit, miksi et soittanut vr:lle ja kysynyt sieltä asiaa? En mäkään, jos näen vaikka kivan kerrostalon tai rivarin, mene vaan sinne jonkun naapurin kotiin kysymään että voisko tästä talosta vuokrata…

Tänään taas olin keittiössä kun silmiin vilahti taas liikettä. Joku japanilainen nainen sielä puhui puhelimeen ihan pokkana ja seisoskeli siinä jonkin aikaa. Ajattelin että odotan että puhelu loppuu, josko tuolla olisi jotain asiaa. No ei ollut, seuraavana nainen oli hävinnyt.

Teki mieli mennä samantein hakemaan laudanpätkä ja keppi ja kirjoittaa portille iso kyltti. ”TÄMÄ EI OLE MIKÄÄN TURISTIKOHDE, VAAN MEIDÄN KOTI. PYSY SIIS POISSA KIITOS.”

Joku voi pitää mua jo kohta sekopäänä jolle on noussut oma tontti liikaa päähän tai jotain, mutta mun mielestä tämä ei ole kivaa. Tiesin kyllä että tätä on odotettavissa kun talo on mikä on, mutta kun pännii…

Varsinkin kun olen yksin kotona lasten kanssa niin oikeasti sydän hyppää kurkkuun joka kerta, kun ihmisistä ei oikeasti tiedä.

Tilanne varmasti muuttuu kun saadaan kesällä aitaa ympärille jne, mutta kun se ei onnistu ihan heti…

Sori jos joku näistä pällistelijöistä lukee mun blogia ja suuttuu, mutta ehkä joku ymmärtää mun tuohtumuksen. Niin kuin aiemmin kirjotin, kun korsolaiset otti sähköpostitse ym yhteyttä, niin mulle sopii oikein hyvin jos joku haluaa tulla juttelemaan talosta ym. Siis vaikka joku lukija täällä tms. Mä ymmärrän kyllä että ihmisiä kiinnostaa se että täällä talossa asutaan nyt. Mutta mä en tietenkään ymmärrä töhrijöitä, en sitä että pihalle tullaan ilman lupaa vaan pällistelemään tai sähkömiehet menee sähkökaapille ilman että ilmoittaa tms. Tai muutama viikko sitten kun meidän pihalla, tossa radan vieressä oli äijät kaatamassa puuta. Joka muuten myöhemmin selvisikin että oli luultavasti meidän tontilla. Sinne meni kalliit polttopuut niiden  mukana… Eivät sitten voineet tulla ilmoittamaan asiasta ensin…

Meillä kiirettä pukkaa. Mikin lauantain synttärit lähenee ja mulla kaikki tekemättä. Huomenna tulee tupa täyteen apulaisia ym. Ihan kivaa kyllä, enkä mä jotenkin osaa stressata noista synttäreistä. Ihailen muiden blogeissa ihania istutuksia joita olisin itsekin halunnut laittaa juhliin, mutta mä uskon että vieraat ymmärtää että en nyt ihan oikeasti ehdi. Tuo kuva muuten siksi, että tältä tuon pihan pitäisi kesällä näyttää. Eli ei ole pahemmin istutuksia. Vielä:):)

On meillä silti ihan nättiäkin. Narsisseja sisällä ja ulkona vähän, neilikoita jne. Mikikin meni kerrankin kiltisti nukkumaan kun näki että mä ostin jotain lahjaksi. Poju ei meinannut pysyä pöksyissään mutta meni sänkyyn kun sanoin että palautan muuten lahjan takaisin kauppaan.:D Jes, lauantaihin asti mulla on hyvä kiristyskeino.:D

Tytöt on ihania, kissat tappelee, jengiä laukkaa meidän pihalla, haravoidut lehdet on isoissa kasoissa pihalla, mies keksii joka päivälle kaikkea muuta tekemistä joka pitää JUST NYT hankkia, eli mä hoidan kaiken täällä.

Ai juu, mies osti vanhan pakettiauton eilen. Eli kaikki jolta ollaan luvattu hakea jotain, niin ensi viikolla voidaan. Esim. Tiitu, onko sitä sänkyä enää?

Sitten vielä SUUREN SUURI KIITOS kaikille jotka ovat lahjoittaneet vaatteita ym lapsille. Todella ihania vaatteita tullut ja mä luulen että kaikkea alkaa olla jo aika riittävästi. Kunhan pääsen nuo vielä lajittelemaan jossain vaiheessa. Niin ihania olette, kyllä tätä maailmaa jaksaa paremmin kun tietää että hyviäkin ihmisiä täältä löytyy vaikka kuinka paljon!:)

-Henna-

Ps. Ensi kerralla varmaan synttärikuvia.:)

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Moi!

  Täällä kohtalotoveri. Meidän koti on myös muka kaikkien omaisuutta. Alussa iltalenkillä olevat rouvat laittoivat nenänsä meidän olkkarin lasiin ja kurkkivat sisään. Ja koululaiset pysähtyivät kouluunmennessä toiseen ikkunaan katsomaan televisiosta piirrettyjä, kun meidän lapset katsoivat.

  Ja suvilalla aina välillä ilmestyy marjanpoimijoita ja koirankusettajia meidän pihaan kuin kotiinsa.

  Ja kuulemma Suomenlinnassa asumisen haittapuolia on nimenomaan se, että ihmiset tulevat ikkunan taa kyttäämään, kun perhe on ruokapöydässä.

  Onnea uuteen kotiin ja muutenkin uuteen elämään!

  Anu

 2. 2

  sanoo

  Hei! Sinulla on tosi mielenkiintoinen blogi, itse asun teiltä n. 3 km:n päässä keravan puolella. Minulla on yksi tuttavaperhe joka aikoinaan oli myös kiinnostunut tuosta teidän nykyisestä kodistanne, mutta heillä oli pelkona juuri tuo mikä teillekkin on käynyt, eli vanhat "asukkaat" käyvät taloanne tuhrimassa ja turistit parveilevat pihalla. -Toinen kissamme on myös aikoinaan käynyt asiakkaana talossanne kun siinä toimi eläinklinikka 🙂
  Toivottavasti saatte kutsumattomat vieraat kuriin!! Hyvää jatkoa!

 3. 4

  sanoo

  Kyllä mä ainakin ymmärrän sun tuohtumuksen, mutta tosiaan voi mennä aikaa ennen kuin ihmiset, jotka on vuosia katsonut taloa vr:n talona ymmärtää että se on nyt koti ja yksityisomistuksessa… toivottavasti aidat ja muut auttaa ihmisiä näkemään sen:).

  Mun mielestä joku kyltti tyyliin "yksityisalue" ei olisi ollenkaan huono idea (japsien jne. varalta useammalla kielellä).

 4. 6

  Anonyymi sanoo

  Kiitoksia ihanasta blogista! Meillä on vähän kirjoittamasi kaltaisia kokemuksia kun ollaan korjattu ja laajennettu 20-luvulla rakennettua (yhtä lailla räjähtäneeksi luonnehdittavaa) taloa, joka tosin on aika lailla kävelytien varressa. Kyllä edelleen ohikulkijat pysähtyy katselemaan ja välillä joku käy kyselemässäkin. Pihahommia tehdessä tulee myös paljon ihmiset juttelemaan. Vanhat talot vaan ilmeisesti kiinnostaa niin kovasti 🙂 Kieltämättä välillä on semmonen näyttelyesine-fiilis moisesta.

 5. 7

  Anonyymi sanoo

  Ei KUKAAN omakotiasuja todellakaan pidä siitä, että joku tulee pihaan ilman lupaa tai oikeaa asiaa. Tsemppiä projektiinne, blogi on todella mielenkiintoinen! Ja Suomessa on varmasti pilattu enemmän taloja kiireellä kuin kiireettömyydellä, joten .. hiljaa hyvä tulee :-).

 6. 8

  sanoo

  No kyllä varmasti pännii kun joku tulee pihalle töllistelemään!! Hankkikaa iso ja pelottavan näköinen koira, taatusti loppuu nopeasti 😀

  Siskolla oli vähän samantapainen ongelma, asuivat vanhassa koulussa ja vieressä pidettiin markkinat pari kertaa vuodessa. Ihmiset oikaisivat ihan pokkana pihan poikki ja jättivät autonsa heidän pihalleen 😮 Joka vuosi kutsuttiin poliisit paikalle vartioimaan yksityisyyttä.

 7. 9

  Jenna sanoo

  Ei herrajumala!! xD mikä ihmsii oikeen vaivaa!!!?? miks ette ihan oikeesti tee jotain kylttiä? 😀 aidan rakentaminen kannattaa alottaa heti kun vaan pystyy.. Nii ja muuten mun kaverin tuttavalla on kasa n.1v tytöille tarkotettuja lastenvaatteita, ja se haluis lahjottaa ne just nimenomaan kriisiperhetyöhön, ei mihinkään kierrätykseen. Nii että vaikka tossa luki että on riittävästi, niin etkö kuitenki tarttis vielä vähän? ::) kun saan ne vaatteet ni voin vaikka ite niistä kattoo sellaset hienot ja siistit mistä vois olla hyötyy teille.

 8. 10

  sanoo

  No höh.. Ymmärrän kyllä kiukkusi tunkeilijoita kohtaan. Hajoilisin itsekin. Ehkäpä sellainen itse tehty LÄPIKULKU KIELLETTY, YKSITYISALUE tai vastaava plakaati vois ainakin hieman rauhoittaa ja nostaa ihmisten kynnystä astua pihallenne 🙂

 9. 11

  Anonyymi sanoo

  Olen joskus ihmetellyt kameravalvonta ja yksityisalue -kylttien määrää meidän paikkakunnan vanhoissa radanvarren taloissa, mutta en enää. Onhan tuo varsin kiusallinen ongelma. Ei vaan tule mieleenkään, että kukaan kävelisi tuosta noin vaan asutulle pihalle. Ehkäpä iso, virallisen näköinen "Yksityisalue" -kyltti auttaisi? Lasten leluja pihamaalle…
  Tsemppiä kuitenkin 🙂

 10. 12

  Anonyymi sanoo

  voi ei, kuulostaa kyllä kurjalle ja mun mielestä ihan aiheesta valitat. Se on kuitenkin teidän Koti! Laita joku kyltti, että yksityisalue, eiköhän se aikaa myöten mene perille.

 11. 13

  sanoo

  Ihan pikaisesti vastaan, kohta täytyy mennä Mokkapaloja tekemään.
  Oli ihan ennätysmäärä kommentteja tullut aamupäivän aikana. Kiitos kaikille!
  Mä sain tänään hienot yksityisalue-kyltit, pappa oli tehnyt meille.:) katsotaan nyt auttaako se.
  Aika masentavaa vaan nähdä että teillä joillain tätä tapahtuu edelleen…:/
  Jenna: Tuo vaan, sielä voi olla jotain mitä ei vielä ole. Mä vien sitten pois ne mitä en tarvii kun jossain vaiheessa käyn koko kasan läpi.:) ja itseasiassa eniten on tullut 3-4vuotiaiden vaatteita, niin 1v on just hyvä.

 12. 14

  Anonyymi sanoo

  Rohkea ratkasu oli ostaa talo jolla on toi historia ja sijaniti, onko se ylipäänsä sopiva lapsiperheen kodiksi ja sitten kun teet vielä tuota työtä? enkä ilkeile, pohdiskelen vain.
  Aita ympäri tontin ja paljon yksityisaluekylttejä!

 13. 15

  sanoo

  Kyllä mua ainaki siepppais,eikä niin vähääkään jos mun pihalla jengi hengais ilman lupaa…. Kaverit osti mulle kerran pesismailan,kun asuin yhdessä vaiheessa ensimmisessä kerroksessa ja mun pikkuselle takapihalle ja sitä kautta kuistille olis kaikkien miltein todella helppo päästä… Onneks ei kukaan tullu,ni ei tarvinnu käyttää kertaakaan 😀

  http://cubecrash.blogspot.com/

 14. 16

  sanoo

  Ihan varmasti kiukuttaa pihaan tunkeitujat. Meille juoksi kans pihaan pari ala-aste ikäistä poikaa ihan pokkana, kuulemma kissan perässä kun mä ihmettelin heiltä ett mitä meidän pihassa tekevät. On aita ja kaikki ja luulis että tuonikäiset jo tajuu. Mutt teillä voi mennä pidempi aika tosiaan, ennenkuin ihmiset sisäistää että teillä oikeesti asutaan siinä. Varmaan kesän mittaan kun ootte paljon pihassa ja saatte aidan ja valot ja kyltit ja kaikkea, tulee asumisfiilistä näkyvämmin. Ottaa aikaa, tehdä taloa ja asua taloa.

  eli tsemppiä vain ja jaksamisia kulkijoitten ja kissojen kanssa.

 15. 17

  sanoo

  Mä olen kans sitä mieltä että tontin ympäri vaan kunnolla yksityisalue yms. kylttejä! Niin ja hyvä on myös laittaa vartioitu-kylttejä. Paras olis jos olisi jonkun vartiointiliikkeen logolla varustetut, mutta tietty sitten periaatteessa pitäisi olla sopparikin 🙂 Tsemppiä sinne! Meillä ne tuolit kans vieäl odottelee… Laitan sen mun puh. nron niin voit sitten pistää viestiä kun pääsette hakemaan!

 16. 19

  sanoo

  Joopa, mä kyllä laittasin tienpäähän kyltin "Yksityisalue". Kiusallista, toisaalta on helppo ymmärtää, että ihmisiä kiinnostaa asemarakennus ja sanoisin, että kun niitä vanhempia ihmisiä pölähtää, niin kannattaa hetki yrittää olla ystävällinen, sieltä saattaa tulla historiatietoa joka on mielenkiintoista, mutta voi sitä silti olla pesäpallomaila kädessä 🙂

 17. 20

  sanoo

  Anonyymi: Miksi tämä ei olisi sopiva lapsiperheelle??
  Just tänään sanoin miehelle että ai että miten lapsille jää hyvät muistot tästä talosta. Iso kodikas talo (toistaiseksi ainakin sisältä) ja iso piha jossa mäkeä ja hyviä piiloja. Vaikka porukkaa ramppaa pihalla, sanoisin että lapset on yhtä turvassa kuin missä tahansa.

  Laura: Katsopas vaan, säkin eksyit tänne.:) No onneksi et tarvinnut mailaa.:D

  Muille kiitos tsempeistä ja kommenteista! Kyltit on nyt seinillä, mutta kysyin just siskolta joka tuli käymään että huomasiko koko kylttejä. Kuulemma ei tajunnut katsoa. Eli ei kaikki muutkaan huomaa, varsinkaan pimeällä vaikka isot kyltit onkin.

  Tiedän että aita on varmaan isoin apu tässä, alkuun täytyy vaan koittaa kestää kun tähän leikkiin ryhdyttiin.

  ja Äärelä: Totta, sitä mä kanssa laitoin tohon tekstiin että saa tulla juttelee ja kertoo tarinoita jos niitä tietää!Kyllä me yritetään aina ystävällisiä olla kaikille, paitsi jos on tosi epäilyttävän näköistä tai törkeää porukkaa..

 18. 21

  sanoo

  No onpas tylsää! Talonne historia varmaankin oikeuttaa jollekin tuon tallailun ja kurkkimisen.

  Minäkin ehdottelen noita privaatti-kylttejä!

  Mukavaa viikonloppua!

 19. 22

  sanoo

  Me asuttiin "turistialueella" ja ihmiset käveli ovesta sisään jos se oli auki tai koputtivat ikkunaan kartta kädessään ja kyselivät neuvoja. Välillä oli ihmisiä jotka eivät siirtäneet edes piknikkiään (eikun me ensin syödään nää-vastauksin)vaikka pyysin että siirtyisivät muualle pihastamme. Joten tsemppiä ihmisten karkoitukseen;)!

 20. 23

  Anonyymi sanoo

  Mulla on ihan pikkuinen koira, mutta portissa on rotikan kuva ja teksti "minä vartioin täällä". Eipä ole kukaan enää kävellyt pihaan. Noita kylttejä saa lemmikkiliikkeistä. Toinen teksti vois olla "kulku omalla vastuulla" ja sakemannin tai dobermannin kuva.

 21. 25

  Anonyymi sanoo

  Arvaas Henna montako käveliää olen käännyttänyt jo alamäessä, useimmilla kyllä koira/kissa mukana niin osaa päätellä ettei välttämättä teille kylään tulossa. Mutta on muutama "laitapuolen"kulkija selvästi etsimässä rauhallista nurkkaa tarpeilleen! Olen ajatellut kanssa ehdottaa että laita yksityisalue-kyltti siihen mäkeen ennen teidän pihaa, niin ettei varmasti voi kävellä näkemättä sitä!
  T.Pia

 22. 26

  Anonyymi sanoo

  hih Ymmärrän ongelman
  meille käveli pari poikaa sisään vaikka istuin pihalla oven vieressä :/
  tässä on joskus aikanaan ollut puutavaraliike. Niin ja pysäköinti on tuottanut alkujaan paljon ongelmia kiva tulla töistä kotiin kun piha täynnä toisten autoja 🙁
  Tällä tontilla olis kyllä ollu paljon muutakin tilaa mihin pysäköidä ne autot. Nyt yhdeksän vuoden jälkeen ei enää onneksi näitä ongelmia ole ilmennyt 🙂

  joten uskon että tekin saatte joskus vielä asua ja elää rauhassa 🙂
  aikaa tosin siihen menee…
  (ja suomenlinna hyvä esimerkki siellä ei saa asua rauhassa paljon turisteja tutustumassa ;))

  t.Irma

 23. 27

  sanoo

  Moi!
  Ekaa kertaa eksyin blogiisi ja jäin koukkuun:) Me ollaan mieheni kans myös muuttamassa kuun lopussa vanhaan vr:n ratamestarin taloon. Mun vanhemmat asuu siinä nyt ja kun he ostivat sen 2002 oli se ollut monta vuotta "piilobaarina" paikallisille laitapuolen kavereille ja pihan takaosassa oli yläasteelaisten tupakkapaikka…Siinä oli kanssa aika moisia kohtaamisia ekan vuoden, mutta just aidalla, pihan siistimisellä ja "yksityisalue läpikulku kielletty!" kylteillä niistä vähitellen päästiin. Nyt melkein 10 vuotta myöhemmin, ei juuri kukaan ulkopuolinen eksy pihaan:D.
  Tsemppiä projektiin!

 24. 28

  sanoo

  Hei ihan mahtavaa kuulla tuollainen "onnistumistarina"! Kun välillä sitä miettii kauhulla että mitä jos me ei ikinä päästä näistä "vierailijoista" eroon ja joudutaan pahimillaan muuttaa pois sen takia…
  Tosin toi 10-vuotta, kuulostaa aika pelottavan pitkältä ajalta….:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *