Keittiöstä jälleen

Viikonloppu ollaan aherrettu taas keittiön kimpussa.

Lauantaina aamupäivällä tuntui ettei homma lähde etenemään ollenkaan. Laiskotti, mistään ei osannut aloittaa, kaikki tuntui vaikealta. Pienen tauon jälkeen homma alkoi etenemään. Saatiin leikattua työtasoon hellan aukko joka tuntui tosi vaikealta ja pelottavalta, miten saadaan aukosta oikean kokoinen ja suora! Toinen pelottava asia oli ovenkahvojen laitto, nekin kun pitää niin tarkkaan mitata että tulevat oikeaan kohtaan.
Molemmat onnistui. Osa kahvoista on paikoillaan ja hella paikallaan, tosin sähköjä ei ole vielä laitettu.

Tällä hetkellä kuvat näyttää ehkä siltä että aika perus Ikean valkoinen keittiöhän tuo on joo. Mulle tämä taas on unelmien täyttymys, olen pitkään haaveillut mm. tuollaisesta altaasta. Se mikä antaa tälle keittiölle oman, meidän näköisen mausteensa ovat sitten tapetti, värikkäät astiat avohyllyillä jne. Toistaiseksi keittiö on hyvin väritön, mutta tuo tuosta taatusti muuttuu kunhan saadaan joskus tavarat sisään! Vaikka kaunis on näinkin.

Huvittaa tuo ohjevihkojen pino, tuossa ei ole edes läheskään kaikki ohjeet! Kertoo kuitenkin siitä että niitä on tullut tuijotettua aika paljon viime aikoina, onneksi enää ei juurikaan tarvitse. Keittiö odottaa enää oikeastaan sähköjä ja välitilan kaakelointia.(Plus kaikkea pientä näperrystä ja hiomista) No, jääkaappikin vielä puuttuu, toiv tulee pian…

Mä yritän houkutella miestä kaakeloimaan itse tuon välitilan. Hänen ammattitaitoinen ystävänsä on luvannut sen tehdä, mutta tuo ystävä on auttanut niin paljon että hävettää pyytää enää apuja. Uskoisin että osaisimme itsekin. Onko kellään kokemusta moisesta työstä, onko vaikeaa? Pitääkö jotain tärkeää tietää?

Loppuun pakko sanoa että ihmeen vähällä riidalla ja hyvällä yhteistyöllä ollaan miehen kanssa kahdestaan tuota keittiötä kasattu! Kinaa riittää kyllä joo, mutta mitään ei ole paiskottu vielä seinään tms.:D Poikakin niin kiltisti jaksanut touhuta omiaan sillä aikaa. Kuitenkin aika stressaavaa ensimmäistä kertaa ikinä rakentaa keittiö, ollaan purettukin työtämme ties kuin monta kertaa, ja rakennettu uudestaan, korjattu ja tuumailtu ratkaisuja. Kyllä se vähän syö ihmistä.

Mistähän sitä vielä riittäisi energiaa ja intoa tehdä loput huoneet? Musta tuntuu että se into on aika kadonnut just nyt… Ei sillä että en olisi tyytyväinen työn jälkeemme, mutta raskasta aina aloittaa alusta uusi huone kun ne tylsimmät rapsuttelut on ensin. Mies aloittanut jo olohuoneen kattoa, mutta se on niiiiiiin hidasta…
Toisaalta odotan innolla että pääsemme kurkkaamaan olohuoneen muovimaton alle, onko sielä kuin hieno lattia alla?! Siitä alkaakin sitten mun osuus, lattian rapsuttelu… Jipii…:D

-Henna-

Ps. Toivottavasti ei ole kovin tylsää lukea tästä meidän hitaasti etenevästä remontista. Antaapahan ehkä kuvaa samantapaista remonttia suunnitteleville perheellisille, että ei tämä hetkessä valmistu.:):D Ihan eri lukea niitä blogeja joissa tilataan valmistalo ja joku ulkopuolinen tekee talon parissa kuukaudessa. Sitä jaksaa seuratakin, mutta jaksaako tätä?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ei ole vaikeaa välitilan laatoitus, muistatte vaan jättää alareunaan silikonisaumaa varten raon (pahvinpaloja väliin tai lenkit saumanarua.) Ja laatottaessa katsoo että saumat pysyvät suorassa ja raot tasaisina. Välissä kannattaa käyttää saumanarua, helpottaa kummasti. 🙂

 2. 2

  sanoo

  Mun mielestä on ainakin tosi mielenkiintoista lukea teidän remontista, vaikka se edistyisikin hitaasti ja vaikka itse olen täysin erilaisessa tilanteessa (muutetaan ihan uuteen kotiin ja vielä kerrostaloon). Keittiö näyttää ja kuulostaa hyvältä, varsinkin tapetti ja värikkäät yksityiskohdat! Tsemppiä urakkaan, mä ainakin jaksan sitä seurata:-)

 3. 3

  sanoo

  Kyllä täällä jaksetaan lukea 🙂 Olen ihan hengessä mukana, sillä meillä on takana samantapainen urakka, tosin rintamamiestalon kanssa. Laatoitus onnistuu ihan varmasti. Ekassa kommentissa onkin jo hyvät ohjeet. Tarkkuutta siinä vain vaaditaan.
  Olen miettinyt omaan blogiini joskus postausta kera ennen ja jälkeen kuvien meidän rempasta kaikille niille, jotka tuskailevat ikuiselta tuntuvan remontin kanssa. Meillä ei tosin ole niin valmista ja "sisutettua", että en ole viitsinyt sen takia maailmalle meidän nurkkia julkaista, mutta omalta kohdaltani olisi kiva kannustaa ja lohduttaa muita samassa jamassa kamppailevia 🙂 Tsemppiä teille kovasti. Vielä siitä valmista tulee!!

 4. 4

  sanoo

  Edellisessä rempassa laatoitin itse välitilan, ja ei se tosiaan kovin vaikeaa ole. Alustan pitää vaan olla suora, koska nurkissa tulee vaikeuksia jos ei olekaan…

 5. 5

  sanoo

  Hei mehän ollaan ihan köökkisamikset 🙂 Samat ovet, samat vetimet, samat tasot ja sama allas 😀 Että hieno on!

 6. 6

  sanoo

  Niina K: Kiitos vinkeistä! Tosin ongelmaksi tuli just ettei meillä ole laattaleikkuria…:/

  Sanna: Kiitos, tuo tieto piristi kun tuntuu niin hassulta kirjoittaa et "hei saimme tänään kahvat paikalleen, tänään vuorostaan hanan…":D

  Pizzicato: Sama kommentti sulle kuin Sannalla, kiitos tsempistä! Sitä tosiaan tarvitaan! Mäkin meinasin ottaa seuraavan kokonaiskuvan vasta kun valmista, mutta tuleeko sellaista hetkeä ikinä kun kaikki on ihan valmista ja siistiä?:D

  Lyde: Kiitos vinkistä! Huh, mitenhän meidän käy…

  Hannis: haha, sitä mä kans kattelin kun teidän keittiö valmistui! ja meille tulee kans kerman värinen retrojääkaappi, tosin eri merkkiä.:D oiskohan teillä laatatkin ollu samaa? valkoista tiililadonnassa? laitahan sitä köökkikuvaa nyt sinne niin pääsen kattoo.:)

 7. 7

  Anonyymi sanoo

  Sulla varmaan on jo laatat valittu. Että ei niistä sen enempää. Teillä tuo välitilan tausta on varmaan nyt cyprocia. Ensin tasoitus. Sitten kosteus eristys. Sitten jos se on kerran levyä, niin helpoin laatat on kiinnittää liimalla. Liimalla laatta jämähtää heti kiinni. Saa laatan toki heti irti mutta se ei valu alaspäin kuten laastilla. Näin tein itse ja koin liiman helpommaksi ja siistimmäksi kuin saneerauslaastin. Molempia käytin, eri seinillä. Koin myös sellaiset muoviset kulma ristit laattojen välissä helpommiksi kuin narun. Juu ja se silikoni rako tason ja alimman laatan väliin.
  Timo

 8. 8

  sanoo

  Just Ikeassa käydessä kurkistelin tota samaista keittiötä….tai oli paljon samoja juttuja siinä ja aattelin, että kohta teilläkin oma sellainene 🙂 ootte tosiaan paljon tehnyt ja hitaasti mutta varmasti!

  Kyllä laatat on melko helppo laittaa…tai itsellä kokemusta vaan kosteiden tilojen laatoituksesta. Muttan luulisi, että tuo vielä helpompaa. Olisikohan meillä tuolla kellarissa laattaleikkuria???

 9. 9

  sanoo

  Minusta on hyvä, että tarjoilet rakentamisen suhteen realityä etkä mitään höttöä.

  Eli mielenkiinnolla luen, jatka vaan samaan malliin! 🙂

 10. 10

  sanoo

  Timo: Kiitos vinkeistä! Meillä tuo levy on jotain kosteussuojalevyä jo itsessään, en tiedä sen nimeä.
  Tuollaisesta liimaamisesta en ole kuullutkaan, täytyykin kysyä kaupassa lisää kun menemme mössöt ja tarvikkeet ostamaan.

  Niina: Niinpä! En malta odottaa että pääsen keittiötä sisustamaan!!:) Toisaalta olen jo iloinen tästä että tuo keittiö ei ole enää laatikoissa vaan pikkuhiljaa alkaa näyttämään oikeasti keittiöltä, oon aika ylpeä meistä kun miettii mistä tilanteesta lähdettiin tuonkin huoneen suhteen.:)
  Jos on leikkuri, lainataan mielellään jos nyt itse lähdetään tuo tekemään.:)

  Sari: Kiitos, kiva kuulla!:)

 11. 11

  Anonyymi sanoo

  Hei kyllänoita remppajuttuja on ihan mahtava lukea, toi on niin just tota kun ei tiedä mistä alottaa ja sit kun alkaa niin lähtee sujumaan.. tsemppiä!

 12. 13

  Anonyymi sanoo

  Vähän paha neuvoa kun kuva on kämmenen kokoinen mutta jos teillä on tuossa levyn sauma ja pelkoa levyjen elämisestä niin laattojen sauma kannattaa laittaa levyn sauman kanssa samaan kohtaan niin ei tule halkeamia laattoihin. Mut juu kun ei näe koko paikkaa niin neuvominen hakuammuntaa.
  Timo

 13. 14

  Anonyymi sanoo

  Mielenkiintoinen blogi kerrassaan, sain koulusta tehtäväksi seurata jotain blogia ja tämä blogi annettiin minulle. Tänään ensimmäistä kertaa aloin selaamaan ja luin muutamat postaukset, piti ihan ensimmäisestä postauksesta lähtien kattoa kuinka remontti on edennyt.

  Vinkiksi miten voisi löytää lisää intoa niin lue näitä blogipostauksiasi, varmasti niistä saat lisää energiaa kun huomaat kuinka paljon asiat ovat edenneet.

  Onnea remontin kanssa, minä ainakin jatkan seuraamista..

 14. 16

  sanoo

  Anonyymi:Kiva kuulla!:)

  Timo: Hyvä huomio. Paitsi et ongelma on se että laatat tulee tiililadontaan, eli joka toinen tiili tulisi kuitenkin sauman päälle…:/ Mut jotenkin en usko että näin käy, täällä 10 vuotta olleet edelliset tapetitkaan eivät olleet yhtään repeilleet.

  Anonyymi: Mun mielenkiinto heräsi, haluatko kertoa miksi joudut seuraamaan blogia, ja miksi just mun? Seuraatteko erityylisiä blogeja vai, pieniä ja isoja? Kiitos, se voi olla, mä en vaan jostain syystä tykkää lukea mun vanhoja juttuja. Jotenkin alkaa hävettää että mitä mä nyt tollaistakin oon selittänyt.:D

  Laura: Kiitos!:) Just muistin että oon saanu kaksi muutakin tunnustusta vähän aikaa sitten, mut kadotin että keneltä ym…ups..:/

 15. 17

  sanoo

  Jos remonttitahti onkin hidasta, niin se on meilläkin. Mutta sinä sentään saat kirjoiteltua blogiin ahkerasti päivityksiä, kun taas itse en meinaa saada millään niitä aikaiseksi 🙂

 16. 18

  Anonyymi sanoo

  Koskas te perustatte vanhojen asemien omistaja yhdistyksen ja alatte järjestää asemien ohikulku matkoja 🙂
  Timo

 17. 19

  Anonyymi sanoo

  Meillä on sellanen kurssi kun blogiviestintä, opettajalla oli lista blogeista joista valita. Aika moni blogi oli jo valittuna, mutta tämä oli jäljellä. Opettaja selitti että minkälainen tämä blogi on niin päätin valita tämän.

  Jakson lopussa jokainen oppilas kertoo/pitää esitelmän valitusta blogista.

  -Tatu

 18. 20

  sanoo

  Lievestuoreen asema: Heh, tämä bloggaaminen on jotain terapiaa mulle. Olen aina ollut päiväkirja ym ihminen, tykkään hirveästi kirjoittaa asioita ylös, ja täällä kun saa vielä kommenttia mietteisiinsä, niin mikäs siinä!:)

  Timo: Haha, olis aika hauska idea!:D Muutenkin olisi hauska tavata muita asemien omistajia.:)

  Tatu: Vau! Onpa jännä, olisi mielenkiintoista kuulla tuo sinun esitelmä.:) Kiitos kun kerroit tuosta kurssistasi!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *