Kakkua ja vähän remppaa

 En ole ikinä tehnyt marenkikakkua. Esmeraldalla oli kuitenkin blogissaan niin ihana sitruuna-marenkikakun ohje, että päätin tänään kokeilla. Hyvää oli, ja helppo tehdä! Marenkikakussa on niin kaunis tuo ruskettunut pinta!

Ihan vaan pari remppakuvaa ajattelin laittaa vaikkei tuolla nyt mitään niin ihmeellistä ole tapahtunut. Lastenhuoneen listoja on saatu paikoilleen ihan kiitettävästi. Kaikilla seinillä ei ollut lattialistaa joten joudumme katkomaan keittiön ylimääräisistä listoista niihin vielä palat. Värimaailmaan olen kyllä ihan tyytyväinen tässä huoneessa. Lattialistoista tuli siis valkoiset, taitaa tulla koko talossa. Raikastaa kivasti ja sopii kaikkeen!
Ikkunan ympärille tuli nyt tällainen kotelointi jolla saatiin seinää pitkin kulkevat johdot piiloon. Ei ehkä paras ratkaisu, mutta tällä nyt mennään. Tuohon tulee vielä vähän viimeistelyä ja tuo ihme vihreä putki leikataan pois.

Tiedättekö myös sen tunteen kun johonkin työhön ei millään meinaa tarttua vaikka pitäisi, eikä olisi edes iso työ? Mulla se työ on pönttöuunien maalaus. Pitkään olen tämän huoneen ja keittiön uunia kierrellyt ajatuksella, PITÄISI tehdä. Vähän olen jotain paikkamaalaillut jo, mutta hiominen ja kunnon maalaus ei vaan jotenkin innostanut. Varsinkin kun mua ahdistaa kiikkua tikkailla ja koska uunit ovat korkeita, pakkohan se olisi…

Noo, tänään tuli ihana ystävä apuun, hän joka mm. laskuvarjohyppääjänä ei taida pahemmin korkeita pelätä.:D Nyt on lastenhuoneen uuni kertaalleen maalattu ja koko huone muuttui enempi viimeistellyksi. Olen niiiin tyytyväinen!:) Kiitoskiitoskiitos! Pitäisi useammin tyttöjen kesken remppailla, niin paljon kivempaa kuin yksin!:) Tuli vaan tunne ”miksi en tehnyt tätä aiemmin”, heh!

Laitan kuvia kun uuni valmis, sitten tuolla onkin melkeinpä sähköjä vailla valmista. Tai kaikkea pientä hiottavaa joskus pitää lisätä ja pesuallaskaan ei ole läheskään paikoillaan, mutta sanotaan näin että sitten voi ”lapset muuttaa sisään” eli huone siivotaan ja sisustetaan ja lapset voivat sielä leikkiä meidän rempatessa!:)

-Niiiiiiiin tyytyväinen Henna-

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Sitruuna-marenkipiiras on niiiiiiiiiiin ihanaa, miksiköhän en ole tehnyt sitä vuosiin. (siksikö, että tiedän että mies ei koske = etten vaan söisi sen itekseni!)

  Toisaalta kun jotain on pitkään siirtänyt ja sitten viimein saa tehdyksi, on ehkä tyytyväisempi siihen, että tuli tehdyksi viimein 🙂 Ja kiva että homma edistyy.

 2. 2

  sanoo

  Ne pönttöuunit ne meilläkin on jääneet maalaamatta joka huoneessa. Me emme oikein tiedä, että millä ne pitäisi maalata, että maali kestäisi kuumuudessa mahdollisimman pitkään. Mitä maalia laitoitte?

 3. 3

  Anonyymi sanoo

  Lastenvahdin tuoli varusteineen jo paikalla 🙂
  Pitäsköhän munkin opetella leipomaan, kun en osaa tehdä kuin pääruokia.
  Timo

 4. 4

  Anonyymi sanoo

  Hei,
  itselläni ei ole omaa blogia (vielä) mutta olen seuraillut blogiasi varsinkin remontin osalta. Itsellämme Oulun Pikkaralan asemalla vähän vastaavaa aherrus meneillään.. Lattiasta uudet laminaatit, muovimatto ja lastulevy pois ja sitten tarkastelemaan missä kunnossa vanha lautalattia on.. ja eristeet! Lisäeristettä ehkä vähän reunoille kaipaan, ja tiiviyttä paperoimalla. Veto on kova talvella ja lattiat jääkylmät.

  Eristittekö te ja jos, niin miten? Oliko kallista? Entä saitko lattiat hiottua ihan käsipelillä? Minua ei työnmäärä hirvitä ja säästöhän se on pienikin säästö 🙂

  p.s Hyvältä näyttää kodissanne! 🙂

  Hanna

 5. 5

  sanoo

  On kyllä niin herkun näköinen kakku, että luulen et meidän on tänään tehtävä! Eiköhän Asematunnelissa ole kaupat auki.

  Toi valkoinen tosiaan raikastaa ja on nätin näköinen.

  Hei mun onkin pitänyt kysyä sulta, kun eikös teilläkin ole keittiön tuolit maalattu eri värisiksi? Vaikka olen aina hionut oikein hyvin, niin silti nyt alkaa maalit lohkeilemaan, missäköhän vois olla vika?

 6. 6

  sanoo

  Mervi: Totta!:) Tänäänkin kävin ihailemassa uunia, on se niin hieno vaikka yksi kerros vasta maalattu!:)
  Sun pitää tehdä piiraskutsut tutuille niin et joudu yksin syömään.;)

  Susanna: Aloitettiin maalaus ensin jollain Uulan, oisko ollut ovi ja ikkunamaalilla. Todettiin ettei ole hyvä ja marssittiin kauppaan. Ei nyt uunien kohdalla laitettu mitään perinnemaalia vaan jotan öljypohjaista perusmaalia, merkkiä en kyllä nyt muista…Yritän kattoo ensi kerralla!:) Mutta siihen ei tarvita kuulemma mitään erikoismaalia, sanoivat vaan että saattaa kellastua ajan kanssa mutta niinhän ne kai kaikki..

  Timo: Tietysti pitäisi, tuossa sulle eka ohje.;)
  Joo toi tuoli vei liikaa tilaa täällä meidän olkkarissa niin vietiin jo tuonne. Siinä Miki onkin jo monesti katsellut videota tai pelannut kännykällä ja syönyt eväitä kun me ollaan rempattu.:)

  Hanna: Kiitos! Me ei lisäeristetty, on sen verran tiukassa laudat ettei viitsitä repiä edes auki. Siis tiukasti toisissaan. Matot saa hoitaa eristämisen, ja villasukat.;)
  Mä halusin hioa käsin, ei siis millään isolla koneella joka vetää lattian ihan tasaiseksi. me haluttiin jättää vähän koloa ja elämän jälkiä. Ensin poistettiin vanha liima ja maali rapsuttamalla ja sitten käsin epäkeskohiomakoneella lattia läpi.:) Kova työ mutta kannatti!

  Merikuu: Ai, onpa tylsä.:O Meillä ei maalit lohkeile vaikken hirveän hyvin edes hionut. Kulumaa ja kolhuja alkaa jo nyt olemaan mutta ei mun mielestä lohkeile. Ainakaan vielä, noihan on tosin aika tuoreet maalit vielä. Mitä maalia oot käyttänyt? Mä olen vesiohenteisia perusmaaleja, milloin mitäkin merkkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *